Acest mic dejun – Granola Cupcakes – trebuia inițial să facă parte dintr-un proiect E-book pe care doream foarte mult să îl creez pentru voi. Momentan am pus pe pauză proiectul e-book, așa că vă fac cunoștință cu aceste minunate Granola Cupcakes. Sunt delicioase, sănătoase și super simplu de preparat! Pline de nutrienți și necesită doar câteva ingrediente!
Știți deja că toate rețetele mele sunt simplu de preparat dar în aceelasi timp încerc pe cât posibil să fie cât mai bogate nutritional. Pentru mine este foarte important ca preparatele să fie bogate în nutrienți, vitamine si minerale. Așadar zic să trecem la treabă 🙂
Ingrediente Granola Cupcakes:
- 120g fulgi de ovăz
- 60g făină migdale
- 20g fulgi cocos
- 20g făină de in
- 1 linguriță scorțișoară
- 50ml ulei cocos
- 60ml sirop de arțar
- un praf de vanilie
- un varf de sare
Mod de preparare:
Mai simplu de atât nu se poate. Introducem toate ingredientele într-un bol încăpător și le amestecăm bine. Important este că uleiul de cocos să fie topit.
Pasul 2: Vom avea nevoie o tavă cu forme de copt pentru brioșe. Vom adauga în fiecare formă câte o foița de brioșă. Dacă nu aveți foițe de hârtie speciale pentru brioșe atunci puteți folosi foaie de copt. Ne folosim de mâini pentru a da forma unor coșulețe de granola. Împingem aluatul cu degetele până ce obținem formă unui coșuleț ce urmează să fie umplut cu bunătăți.
Pasul 3: După ce am umplut toate formele, dăm la copt pentru 10 minute în cuptorul deja preîncălzit la 180 grade celsius.
Pasul 4: Scoatem formele de hârtie și lăsăm la răcit. Apoi umplem coșulețele cu iaurt (în cazul meu iaurt de cocos) și decorăm cu fructele preferate. Eu am ales fructe de pădure!
Și Enjoy! Un mic dejun sau un desert proaspăt și delicios!
ALTE RETETE RECOMANDATE
Pingback: Rulada cu Spanac și Hrișcă! Rețeta Video! - DolceFarVerde