Deserturi rapide, Mic Dejun, Retete
comments 2

Granola cu Ciocolată! Rețeta simplă și delicioasă!

 

Granola cu Ciocolată este o rețetă pe care îmi doream să o testez de foarte mult timp! Termenul de Granola începe să prindă aripi și pe piața din România. Rețetele de Granola încep să aibă succes și nu pot decât să mă bucur! Aceasta reprezintă o variantă sănătoasă a cerealelor din comerț pline de zahăr și arome artificiale!

 

Am văzut diferite rețete la foarte mulți bloggeri culinari de prin afară și îmi doream mult să văd cum va fi rezultatul final!

 

Această rețetă de Granola cu Ciocolată este un hit! Am făcut câteva schimbări la ea, am folosit ingrediente integrale și am adăugat pudra proteică pentru un extra kick!

 

Pudra Proteică folosită este Vivolife cu aromă de banane și scorțișoară!

Pudra proteică Vivolife nu reprezintă doar un adaos de proteină în alimentația mea. O folosesc din mai multe motive, aceasta conține turmeric pentru un efect antiinflamator, enzime digestive pentru o absorbție ușoară!

Ingredientele sunt obținute din plante crescute fără erbicide, pesticide sau fungicide. Proteinele sunt bio-fermentate pentru o digestie și asimilare optimă! Procesarea la rece asigură biodisponibilitatea maximă a fiecărui ingredient.

 

Pudra proteică nu conține zahăr, gluten sau soia. Este îndulcită cu stevia!

 

Granola cu Ciocolată

 

Ingrediente Granola cu Ciocolată

  • 100g fulgi de ovăz
  • 80g migdale
  • 50g semințe fl.soarelui
  • 50g caju
  • 30g cacao pudră
  • 2 cupe pudră proteică
  • 100g curmale + 200ml apă

Mod de preparare Granola

 

Granola cu Ciocolată

 

1. Punem la hidratat curmalele în apă călduță timp de 20 – 30 min!

 

2. Tăiem mărunt migdalele și caju-ul. Le adăugăm într-un bol încăpător împreună cu restul ingredientelor uscate: fulgii de ovăz, cacao pudră, semințe fl.soarelui și pudra proteică. Amestecăm bine toate ingredientele!

 

3. Adăugăm într-un blender curmalele împreună cu apa în care s-au hidratat. Vrum vrum vrum până ce obținem o pastă de curmale. Adăugăm pastă de curmale peste ingredientele uscate și amestecăm bine. Ne ajutăm de mâini pentru a amesteca bine toate elementele. Compoziția trebuie să fie ușor umedă.

 

4. Transferăm granola pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius timp de 25-30 min. La jumătatea timpului (minutul 15) amestecăm granola cu o lingură de lemn pentru a fi siguri că nu se arde pe o parte.

 

Și gata! Granola cu Ciocolată este gata de savurat la un mic dejun sau ca un desert simplu și sănătos. Merge consumată alături de un iaurt sau un smoothie bowl!

 

Granola cu Ciocolată

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BANANA BROWNIE

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Granola Cupcakes! Mic dejun simplu si sanatos! - DolceFarVerde

  2. Pingback: Turmeric Latte - Matcha - Chaga Latte & Hot choco! - DolceFarVerde


Leave a Reply