Meiul este o cereală cu un procent scăzut de amidon.
Nu am fost niciodată mare fan dovleac, asta până de curând! Nu am fost niciodată mare fan mei… asta tot până de curând! :))
Desi am experimentat câteva reţete cu dovleac crud şi copt, trebuie să recunosc că această retetă este una dintre cele mai reuşite şi absolut delicioase.
Ştiu că meiul este asociat de regulă cu hrană pentru păsări, dar credeţi–mă pe cuvânt că este un ingredient delicios pe care ar trebui să îl includem în meniul nostru – al oamenilor. Odată gătit, are o consistentă cremoasă similară cu cea a piureului sau a orezului foarte bine fiert.
Ingrediente pentru 2-3 porţii:
– 400g dovleac (cam jumătate dintr-un dovleac mic)
– 100g mei
– 1 lingură miere
– stafide după gust
– un praf scorţişoară
– un pumn de migdale
Se taie dovleacul în bucăţi şi se pune la copt. Durata de coacere a dovleacului depinde de cât de puternică este puterea cuptorului. Între timp punem şi meiul la fiert, acesta este gata foarte repede. În aproximativ 10 min va fierbe, va veţi da seama după faptul că îşi măreşte volumul şi va avea o textura uşor expandată.
După ce s-a copt dovleacul, îl curăţăm de coajă, îl mărunţim în robotul de bucătărie până rezultă o pastă. Apoi îl transferăm într-un bol mai mare unde adăugăm meiul fiert împreună cu scorţişoara, stafidele, mierea şi migdalele.
Iese o minuntie! Uşor de făcut! Uşor de digerat!
Meiul
Este o cereală fără gluten potrivită atât pentru cei mici cât şi pentru cei mai mari 🙂
Acest produs cerealier este recomandat cu succes în alimentaţia convalescentilor, anemicilor, femeilor gravide, bătrînilor şi celor care depun un efort susţinut.
– Conţine siliciu, substanţă importantă pentru sănătatea părului, dinţilor, pielii şi unghiilor;
– Combate aciditatea stomacului, oferă un plus de energie;
– Are efect alcalinizant pentru organism.
Vă urez poftă bună!!!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
2 Comments