Deserturi rapide, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Cremă de curmale – îndulcitor 100% natural

Întrebarea ce se află pe buzele multora dintre noi! . . . Cum nu mai mâncăm atât de mult zahăr? Cum eliminăm zahărul din dulciuri? Si cum îl înlocuim cu o variantă mai sănătoasă?

Ştiu . . . ştiu primul lucru la care te vei gândi va fi probabil . . .  dar eu nu consum zahăr alb . . . ci pe cel brun. Sau poate unii dintre voi vor gândi folosesc înlocuitori mai sănătoşi, poate sirop de arţar sau sirop de agave. Am scris despre aceste variante de “zahăr” dar se pare nici unul nu este mai sănătos decât altul. Citeşte mai multe aici!

Aşadar este necesar adoptăm alte variante mult mai naturale şi mai sănătoase. Ca de exemplu pastă sau cremă de curmale. Acesta este un îndulcitor natural ce provine dintr-un fruct integral.

Ingrediente cremă curmale:

– 40 curmale mici spre medii (am folosit curmale normale şi nu medjool)

– 100ml apă plată

Şi . . . cam atât 🙂

Mod de preparare pastă de curmale:

Curmalele folosite de mine sunt uscate (după cum se observă în poză) şi puţin mai tari. Eu le hidratez în apă călduţă timp de 30 minute. Apoi le introduc în blender (robotul de bucătărie) şi le amestec cu apa în care au stat la hidratat.

Şi . . . pam pam . . . avem pastă de curmale 🙂 ! Putem o folosim ca atare sau introdusă ca îndulcitor în deserturi. Vezi exemplu aici!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply