Deserturi rapide, Retete, Retete raw vegane
comments 2

Banana split cu cremă de curmale şi ciocolată homemade!

Ce mai mâncăm bun si sănătos? Cum mai reinventăm arta culinară? Cum mai diversificăm meniul zilnic? Întrebări ce se află pe buzele noastre – ale tuturor celor interesaţi de nutriţie şi alimentaţie echilibrată!

Dacă dorim păstrăm un echilibru, este necesar consumăm cât mai multe alimente fresh din toată paleta coloristică a curcubeului. Culorile fructelor şi legumelor ne indică cât de multe vitamine şi minerale deţin. Eu astăzi m-am oprit la culoarea galbenă a curcubeului.

Banana este bogată în potasiu si în vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţia! Bananele au un conţinut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină – hormonul fericirii. Concluzie = nu va mai feriţi de banane 🙂 Sunt delicioase şi sănătoase!

Ca ridicăm banana la un alt statut – m-am gândit o combin cu puţină cremă de curmale homemade şi ciocolată homemade. Pe deasupra presărată cu polen crud pentru a ridica nivelul nutriţional.

Ingrediente:

– 2 banane

– 1 lingură cremă de curmale homemade

– 1 lingură ciocolată neagră homemade

– polen crud (opţional)

– smochine şi cătină(opţional)

Mod de preparare:

Cel mai rapid desert atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. Este delicios, sănătos şi foarte simplu de preparat. Reţetele pentru ciocolată şi crema de curmale le găsiţi mai sus indicate în albastru!

Decojim bananele de coajă şi le “mânjim” cu puţină cremă de curmale si ciocolată!

Curcubeu pe cerul gurii! asigur este DELICIOS!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

2 Comments


Leave a Reply