Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Branză de caju – tip telemea! – Reteta video!

Această Branză de caju este foarte similară gustului de branză traditională!

Gustul de Brânză creează dependență. Este o dependență clădită de când suntem mici – din momentul în care suntem alăptați. Având în vedere că laptele este cel care creează legătură între mamă și copil – atunci putem înțelege de ce ne este atât de greu în a renunța la gustul laptelui – branzei 🙂

 

Gustul laptelul matern este înlocuit rapid cu laptele de vacă. Suntem singurele animale de pe planetă care consumăm lapte după așa zisă “înțărcare”. Mai nasol e – că îl consumăm pe cel al altor animale. Acest lapte este construit pentru a alimenta un vițel / un ied care au cereri nutriționale total diferite de ale noastre!

 

Așadar tiparul alimentar este creat de când suntem bebelusi. Din acest motiv ne este greu ca adulți în a renunța la niște obiceiuri adânc înrădăcinate în noi. Acest lucru se aplică în toate domeniile – nu doar cel al alimentației!
 
Acum că am stabilit de ce uneori suntem atât de ușor de “sedus” prin obiceiuri alimentare – hai să trecem la treabă 🙂 

Ingrediente brânză de caju:

 
– 250g caju hidratat
 
– 100ml apă
 
– 3 linguri algă irish moss
 
– zeamă de la 1 lămâie
 
– sare de ocnă 

Mod de preparare branză de caju:

 
Primul pas constă în hidratarea caju-ului și algei irish moss. Caju-ul hidratat pentru 4 ore și irish moss 2-3 ore. Dacă vă grăbiți puteți să le hidratați în apă caldă pentru a accelera procesul.
 
Apoi este necesar să transformăm irish moss-ul într-un fel de gelatină. Acesta va fi agentul nostru de îngroșare. Am ales să folosesc algele Irish Moss în detrimentul altor variante gen agar agar, tapioca, gelatină artificială. De ce? Pentru că din punctul meu de vedere, cele menționate mai sus nu reprezintă o variantă sănătoasă în alfabetul meu alimentar.

 

Irish moss este o algă culeasă din apele ce înconjoară Irlanda. Este bogată în colagen și ajută la curățarea sistemului digestiv. Așadar este o versiune de gelatină ce aduce și beneficii sănătății!
 
Introducem 1 mână mare de alge în blender împreună cu puțină lămâie și apă. Adăugăm apă treptat – pentru că nu dorim ca gelatină noastră să rezulte prea lichidă. Mixam timp de 1 minut.
 
După ce am blenduit bine – adăugăm caju-ul hidratat în blender, sucul de la jumătate lămâie, 3 linguri din gelatină irish moss, sare și 50 ml apă pentru a ajuta la mixare.
 
Vrum vrum vrum mixăm timp de 1 minut.

 

branza vegana de caju

Next level?

Dacă dorim să trecem la nivelul următor – adăugăm și câteva fire de mărar și ceapă verde tăiate mărunt.
 
Amestecăm bine și transferăm brânzica noastră (care momentan este tartinabilă) într-o caserolă pe care am tapetat-o în prealabil cu folie de copt sau cu ulei de măsline.

Dăm brânzica la frigider pentru 2-3 ore pentru a se întări.
 
Și gataaaa … brânzica noastră este gata 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Reteta video!

 

Alte retete recomandate

 

Tahini – Pasta de susan!

Leave a Reply