Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Tartă cu ciocolată si curmale – raw vegană!

tarta vegana cu ciocolata

Cine este dependent de ciocolată?!  mâna sus!!! ✋✋
 
Hai hai – nu fi timid/ă 🙂

Știu că îți place la nebunie ciocolata, pentru că altfel nu ai fi dat click pe această rețetă 🙂 hhahhahha  😛
 
Deși nu te îndemn să consumi multă ciocolată, ☝️ totuși cred că dacă consumăm câteva pătratele / prăjiturici de ciocolată din cand în cand – nu va face rău nimănui, mai ales dacă ingredientele sunt naturale și integrale.
 
Eu în general încerc să nu exagerez cu dulcele pentru că acesta are multe repercursiuni negative asupra organismului! De obicei dulce la mine înseamna fructe 🙂 Totuși când avem o ocazie specială sau pur și simplu avem poftă de ceva dulce și nu dorim să cădem în capcana dulciurilor cumpărate, atunci această tartă este nemaipomenită 🙂
 
Tarta este îndulcită cu un îndulcitor natural – curmale și nu conține conservanți, coloranți sau zahăr prelucrat. ✊

 

Ingrediente blat tartă cu ciocolată:

 
– 100 g curmale hidratatate
 
– 250g migdale
 

Ingrediente cremă ciocolată:

– 300g caju hidratat
 
– 70g unt cacao
 
– 40g ulei cocos extravirgin
 
– 250 – 300g curmale hidratate
 
– 70ml suc de la 1 portocală

– 2 linguri cacao pudră
 
– un varf de vanilie naturală
 
– 1  lingură suc de lămâie
 
– un praf de sare 

  tarta vegana cu ciocolata

Mod de preparare tartă cu ciocolată:

Primul pas (așa cum v-am obișnuit) este să hidratam caju-ul și curmalele.
 
Punem caju-ul la hidratat în apă călduță timp de 3-4 ore. În această rețetă eu am folosit un tip de caju deja mărunțit; este o variantă mai ieftină dar la fel de bună la gust.

În aceelasi timp hidratam și curmalele, pentru 1 oră.
 
Apoi trecem la prepararea blatului: Introducem în robotul de bucătărie migdalele și le mixam până ce ajungem la o consistență nici prea fină nici prea grunjoasă – trebuie să fie undeva la mijloc (vezi video).
 
Peste migdalele mărunțite adăugăm și 100g curmale. Amestecăm din nou timp de 20-30 secunde până ce conținutul căpăta o textură lipicioasă.
 
În forma de tartă, presărăm câteva lingurițe de fulgi de cocos pentru a evita lipirea blatului de tavă. Transferam blatul lipicios în formă și începem să îl modelăm cu ajutorul degetelor.
 
Dăm forma la frigider până când preparăm crema de ciocolată.

Pasul 2 crema de ciocolata:

Un pas important este să topim untul de cacao și uleiul de cocos. Acestea trebuie transformate din stare solidă în stare lichidă. Putem folosi metoda în  – Baine Marrie.
 
Apoi adăugăm într-un blender: caju, curmale, unt cacao și uleiul de cocos topit, sucul de portocală, vanilia, sarea și zeamă de lămâie.

Le mixam bine bine timp de 1 minut și apoi gataaaa . . .
 
Turnăm ciocolata peste blatul nostru deja întărit. Folosim spatula de silicon pentru a modela cât mai bine tarta și apoi o introducem la frigider pentru 2-3 ore până ce se întărește îndeajuns de bine pentru a fi tăiată în feliuțe.
 
Eu am ales să ornez tarta cu fructe de pădure, dar tu dragă iubitorule de ciocolată, poți orna cu ce fructe îți plac ție cel mai mult.
 
Acum tot ceea ce va pot spune este să împărțiți acest desert alături de cei dragi – să nu fiți egoiști și o mâncați doar voi 😛

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Rețeta video!!!

tarta raw vegana cu ciocolata

 

Alte rețete recomandate

 

Budince de chia – 5 variante!

budinca de chia

Leave a Reply