Mic Dejun, Retete, retete vegane
comments 3

4 tipuri de pateu vegetal de întins pe pâine!

Mereu am întâmpinat problema asta! Ce sandwich-uri îmi iau la mine atunci când plec la o drumeţie pe munte sau într-o excursie/ vacanţă / la un drum lung? Întotdeuna am întâmpinat probleme în a găsi variante mai sănătoase la pateuri / brânzeturi de întins pe pâine şi luat la drum! Evident am încercat pateul vegetal din comerţ . . . un gust cel puţin dubios! Hai am încercat cu mult timp în urmă şi brânza topită … m-am documentat şi acum sunt convinsă este plină de chimicale! Aşa am ajuns la concluzia . . . ce este făcut de mâna meava fi un produs delicios, hrănitor dar mai ales sănătos!

Pateu vegetal nr 1:

– 100g linte verde

– jumătate linguriţă turmeric

– sare neiodată

– 1 lingură ulei măsline extravirgin

Se spală bine şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi turmericul şi punem capacul. Le lăsăm câteva minute pentru a se încorpora bine aromele între ele. Apoi după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine. Transferăm conţinutul într-un blender sau robot de bucătărie şi vrum vrum până ce se transformă într-o pastă cu textura fină!În câteva minute avem gata sandwich-ul cu pateu din linte!

Pateu vegetal nr 2:

– 1 sfeclă roşie

– 1 lingură ulei măsline extravirgin

– sare neiodată după gust

– jumătate lămâie

– opţional dacă dorim să fie puţin iute putem adaugă vlăstari de ridiche roşie

Spălăm şi fierbem sfecla. Apoi o tăiem bucăţele şi o punem într-un blender sau robot de bucătărie. Adăugam uleiul, lămâia şi sarea şi amestecăm bine până se transformă într-o textură uşor cremoasă! Cremozitatea depinde foarte mult de capacitatea blenderului! Mie personal îmi place foarte mult gustul dulceag al sfeclei care se combină perfect cu pateul de linte!

Pateu vegetal nr 3:

– 1 avocado

– sare neiodată după gust

– o linguriţă ulei măsline extravirgin

Tăiem şi curăţăm avocado-ul de coajă. Îl punem în robotul de bucătărie împreună cu sarea şi uleiul şi vrum vrum până devine o pastă cremoasă gata de întins pe pâine! Mai puteti adăuga si ceapă dacă nu sunt probleme cu mirosul 🙂

Pateu vegetal nr 4:

– 100g linte neagră

– 1 lingură ulei măsline

– sare neiodată după gust

– cimbru şi busuioc uscat

Se spală şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi condimentele. Le lăsăm câteva minute pentru a se amesteca bine aromele între ele. Apoi după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine. Transferăm conţinutul într-un blender sau robot de bucătărie şi vrum vrum până ce se transformă într-o pastă cu textura fină!

Toate sandwich-urile au fost decorate cu vlăstari de floarea soarelui, ridiche şi muştar de la Microgreens Romania

Pâinea folosită este integrală – compusa dintr-un mix de făină de secară, grâu şi seminţe!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

3 Comments


Leave a Reply