pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

3 Pateuri vegetale sanatoase / Pateuri de post

Nu știu dacă mi se întâmplă doar mie dar de foarte multe ori mi-aș dori atunci când deschid frigiderul să găsesc înăuntru ceva bun și delicios de întins pe pâine! Fie că este vorba despre un hummus simplu sau despre o cremă tartinabilă din legume, pateu nuci și semințe … nu contează atât timp cât este delicioasă 🙂

 

Așadar să trecem la treabă … căci mai bine va câștig încrederea prin fapte și imagini decât prin vorbe 🙂

Rețeta nr 1 – Pateu din năut și sfeclă

Ingrediente:

Mod de preparare:

 

 • Hidratăm năutul peste noapte în apă rece. Apoi a doua zi scurgem apa în care s-a hidratat și punem năutul la fiert în apă curată.
 • Punem la fiert sau la copt o sfeclă mică în coajă
 • După ce s-au fiert și s-au răcit le introducem în robotul de bucătărie împreună cu celalalte ingrediente menționate mai sus și vrum vrum până ce se ajunge la consistența și textură dorită.

 

Eu am ales să întind pateul (hummusul) de năut cu sfeclă pe o lipie de ovăz homemade (vă atașez rețeta aici) și să garnisesc lipia cu legume proaspete și cu microplante de broccoli pentru un extra kick nutrițional!


Reteta nr 2 – Pastă de avocado (Guacamole)

Ingrediente:

Mod de preparare pasta de avocado:

 

 1. Dacă avocado-ul nu este copt bine atunci vă sfătuiesc să îl depozitați într-o pungă de hârtie alături de 1 măr – acest lucru va accelera procesul de coacere 🙂
 2. Tăiem avocado-ul în bucățele și îl transformăm în pastă cu ajutorul pisătorului de cartofi
 3. Tăiem roșiile în cubulețe mici mici și le punem peste avocado. Adăugăm condimentele și le amestecăm bine bine. Și … tam tam în 5 minute avem gata un pateu cremos și delicios!

 

Rețeta nr 3 – Pateu de linte galbenă

Ingrediente:

 • 250g linte galbenă uscată (500g linte fiartă)
 • 1 morcov mediu fiert
 • microplante de coriandru
 • turmeric și paprika dulce
 • sare și piper

Mod de preparare pateu linte:

Spălam lintea în câteva ape pentru a mai îndepărta din amidonul specific. Apoi punem la fiert lintea timp de 20 minute. O parte linte la 2 părți apă.

 

Spălam, curățăm și fierbem morcovul până ce acesta devine moale.

 

După ce s-au fiert legumele, le introducem în robotul de bucătărie împreună cu microplantele și condimentele. Vrum vrum până ce totul se transformă într-o pastă cremoasă delicioasă!


Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂.Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!


Retetă video!

Leave a Reply