Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Pateu raw vegan din semințe de floarea soarelui

Tot încercând să testez rețete de pateuri / creme tartinabile gustoase – am descoperit această minunată idee! Pateu din semințe de floarea soarelui! Acest pateu întins pe o felie de pâine, pe un cracker uscat, pe o felie de ardei gras, sau pe un biscuite raw vegan – este absolut delicios! Curcubeu pe cerul gurii 🙂
 
Este o variantă tartinabilă sănătoasă și sincer chiar este simplu de preparat. În aproximativ 5-10 minute ai pateul gata

Ingrediente pateu:

 – 100g semințe crude de floarea soarelui
 
 – 2 morcovi medii
 
 – 4-5 căței usturoi românesc nu chinezesc
 
– 2 legături ceapă verde
 
– sare neiodată
 
– 2 linguri ulei măsline extravirgin sau ulei susan
 
– un fir de țelină Apio (opțional – mie îmi place gustul foarte mult – mi se pare refreshing)

 

 Mod de preparare:

1. Pasul important pe care recomand să nu îl sărim – este să hidratam semințele de floarea soarelui timp de 8 ore sau chiar peste noapte. A doua zi scurgem apa în care s-au hidratat și le introducem în robotul de bucătărie cu lamă S;
 
2. Mixam semințele până ce ajung la consistența de pastă;
 
3. Curățăm morcovii de coajă, îi tăiem în bucățele mai mici și îi introducem și pe ei în robot alături de apio, ceapă verde, usturoi și sare. Vrum vrum până ce toate ingredientele se amestecă foarte bine.
 
4. Spre sfârșit adăugăm și uleiul pentru omogenizarea pateului
 
Asezonati și cu alte condimente dacă simțiți că este necesar – mie mi-a plăcut foarte mult gustul rezultat, așa că nu am mai adăugat nimic.

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply