sucuri si smoothies
Leave a comment

Suc proaspăt de cătină şi morcov!

Este sezonul cătinei – aşa că vă recomand cu toată convingerea să consumaţi din belşug acest Suc proaspăt de cătină ! Aşa cum v-am mai scris în alte articole – dar ţin să repet 🙂 – natura pune la dispoziţie ceea ce organismul necesită în funcţie de anotimp. Nevoile noastre se schimbă periodic în funcţie de sezon! Acum că a sosit toamna – este timpul să ne gândim serios la întărirea sistemului imunitar! Altfel ştim ce se va întâmplă nu-i aşa? Tuse! Nas înfundat! Răceală! Gripă! 

Acest Suc de Cătina este bogată în beta-caroten

1. Contine mai mult beta-caroten decât morcovul.

2. Conţine vitaminele B1 , B2 , K , C , A , E , acid folic , peste 60 de antioxidanţi , cel puţin 20 de minerale şi acizi graşi sănătoşi.

3. În lumea homeopată este considerată un foarte bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic şi chiar anticancerigen.

Mai multe informaţii nutriţionale despre cătină structurate foarte simplu găsiţi în acest articol!


Vă propun o reţetă simplă – singurul lucru de care este necesar să dispuneţi este un storcător 🙂

Cătina este foarte perisabilă – aşadar cel mai bine este  o păstraţi la congelator, asa ca mine 🙂 sau  o amestecaţi într-un borcan cu miere pentru a rezista mai mult timp.

Suc proaspăt de catină

Ingrediente Suc proaspăt de cătină:

– 3 morcovi suculenti

– 3 linguri pline de cătină

– 2 mere dulci – acrişoare

– jumătate lămâie

Mod de preparare suc cătină:

Totul se spală, se taie în bucăţele şi se trece prin storcător. De preferat este să avem un storcător prin presare la rece! De ce?  Pentru că acesta păstrează toţi nutrienţii intacti – stoarcerea sucului făcându-se prin o procedura simpla de presare fără a interveni asupra procesului prin temperaturi înalte sau forţe de centrifugare – care deseori elimina vitaminele şi mineralele.

Atât! Nimic mai mult! Apoi bem alături de cei dragi licoarea magică plina de vitamine!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Suc proaspăt de catină

Leave a Reply