pranz / cina, Retete, Salate
comments 2

Spaghete din Sfeclă – Morcov – Zucchini şi Castravete!

Aşa cum v-am anunţat şi v-am promis, am pregătit delicioasele spaghete din cele 4 legume colorate. Legume super sănătoase, săţioase şi pline de vitamine!

Ce reprezintă mai exact aceste spaghete?

Sunt spaghete preparate din legume proaspete care nu necesită neapărat gătire termică, în acest fel menţinând intacte proprietăţile şi vitaminele.
 invit degustaţi reţeta din priviri, descrierea nu necesită prea multe cuvinte. Doresc doar subliniez este o reţetă super simplu de preparat, mai ales dacă deţinem acest aparat de făcut spiralli şi care este destul de convenabil la preţ!

Ingrediente spaghete spiralli:

– 1 sfeclă medie

jumătate zucchini sau dovleac

– un castravete mediu

– un morcov mare

Pentru dressing:

– 30 g migdale

– 1 lingură ulei migdale / măsline extravirgin

– jumatate lamaie

– 150ml apă

sare neiodată după gust

Mod de preparare:

 

Spălăm, curăţăm şi introducem pe rând toate cele 4 legume prin spiralizator, în acest mod creăm frumoasele paste spiralizate alungite şi delicioase. Introducem migdalele în blender împreună cu uleiul, lămâia, apa şi sarea şi vrum vrum până ce devine o pastă omogenă. Va recomand hidrataţi migdalele cel puţin 8 ore înainte de a începe prepararea dressingului pentru a facilita omogenizarea texturii.

Dacă nu  plac în mod deosebit legumele crude, puteţi le introduceţi în oala cu aburi pentru câteva minute pentru a le schimba putin textura – vor ieşi la fel de delicioase.

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Poftă bună!

2 Comments


Leave a Reply