Retete, retete vegane
Leave a comment

Sarmale de post în foi de viță de vie!

Cu toții apreciem sarmalele bune și gustoase pregătite ca la mama acasă. Cu toții le apreciem mai ales în perioada sărbătorilor, când masa nu este o simplă masă, aceasta reprezentând mai degrabă o scuză pentru a petrece momente pline de dragoste împreună cu cei dragi. Și cum altcumva să îți demonstrezi dragostea față de ceilalți dacă nu prin intermediul unui preparat delicios pregătit cu multă răbdare și drag.
 
Vom folosi ingrediente integrale și sănătoase pentru a demonstra respectul și devotamentul nostru față de cei dragi nouă.
 
Așadar, sarmalele prezentate mai jos sunt de viță nobilă 🙂 Get it?? Viță! Nobilă! Hihihihih înțelegeți voi 🙂

Ingrediente 25 de sarmale de post:

– 25 de frunze proaspete de viță de vie
 
– 100g orez integral sau brun
 
– 400g ciuperci pleurotus sau champinion
 
– o legătură pătrunjel
 
– o legătură mărar
 
– 1 ceapă albă mare
 
– 1 cană suc de tomate homemade
 
– o lingură cimbru uscat
 
– o lingură oregano uscat
 
– 1 lingură ulei presat la rece (nu rafinat)
 
– sare și piper după gust

 

Mod de preparare sarmale:

 1. Fierbem orezul integral (brun). Acesta fierbe în aproximativ 30 minute;
 
 2. Tăiem ciupercile și ceapa în cubulețe mici;
 
 3. Punem ciupercile într-o oală împreună cu ceapa tăiată mărunt și le “călim” în propriul suc al ciupercilor. Nu adăugăm apa sau ulei;
 
 4. Atunci când apa ciupercilor a scăzut, adăugăm orezul fiert și amestecăm bine bine;
 
 5. După aproximativ 5 minute adăugăm uleiul, mărarul, pătrunjelul, condimentele. Apoi lăsăm la infuzat toate aromele, iar după alte 5 minute oprim aragazul;
 
 6. Fierbem separat puțină apa într-o oală mică. Introducem frunzele de viță de vie timp de 5 secunde în apa clocotită. Acest pas este foarte important pentru a face frunzele moi și maleabile;

Am ajuns la parte FUN 🙂

 
 7.  Montăm sarmalele în foile de viță. Apoi este necesar să le mai fierbem puțin. Așadar trecem la pasul 8;
 
 8. Tăiem puțină varză albă proaspătă, pe care o vom așeza ca prim strat pe fundul oalei. După ce am creat un strat de 2 cm de varză – așezăm frumos sarmalele în oală, adăugăm sucul de tomate. Dacă nu aveți in debara suc de tomate, puteți folosi roșii proaspete mixate în blender și transformate în suc(piure). Mai adăugăm o cană de apă și dăm la fiert timp de 1 oră.
 
 Apoi tot ceea ce TREBUIE să faceți – este să LE MÂNCAȚI împreună cu CEI DRAGI 🙂
 
 Vă urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply