Cui îi place pesto-ul – să ridice 2 degete sus 😁✌️ – pentru că versiunea mea de pesto din leurdă este un upgrade care o să-i ajungă direct la suflet ❤️
Cum putem folosi pesto-ul de leurda!
Pesto-ul de leurdă 🥬 este atât de aromat, cremos și se întinde atât de bine pe o felie de pâine caldă sau peste niște spaghete integrale. Aromele se contopesc atât de bine. 😍
Acest pesto este delicios aruncat peste niște paste integrale, amestecat în tocănițe sau servit ca și condiment la cartofi coapti. Încercați să-l utilizați ca dressing pentru salată sau adăugați câteva lingurițe în sandvișul preferat.
Se păstrează cel puțin o săptămână la frigider 🤟👌
De asemenea, dacă sunteți curioși, am mai creat o altă rețetă de pesto cu leurdă și avocado! Este super cremoas – merge combinat cu niște paste din zucchini!
Ingrediente pesto leurda:
- 100g caju uscat >> 130g caju hidratat
- 40 de fire de leurdă proaspătă
- o mâna mare de busuioc proaspăt
- 1 lingură ulei măsline extravirgin
- sare & piper după gust
- 80ml apă (dacă nu folosiți lapte vegetal adăugați 130ml apă în total)
- opțional: 50 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale)
- opțional : 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare pesto leurda:
- Punem la hidratat caju-ul aproximativ 4 ore (un pas foarte important)! Dacă nu hidratăm caju-ul atunci pesto-ul nu va rezulta la fel de cremos!
- Spălăm bine firele de leurdă și frunzele de busuioc;
- După ce s-a hidratat caju-ul adăugăm toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și mixăm vrum vrum vrum 🙂 până ce rezultă un pesto cremos. Dacă vi se pare prea zemos (apos) opțional adăugați și 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă: aceștia vor absorbi execesul de apă și vor da un gust mai intens pesto-ului nostru.
- Acum nu rămâne decât să îl folosiți așa cum considerați voi 🙂 mie personal îmi place să îl folosesc în salate, ca sos la niste paste integrale gatite al dente sau întins pe o felie de pâine crocantă 🙂
RETETA VIDEO
Alte retete recomandate:
Paste dovlecel cu pesto de leurda
Spaghete dovlecel – noodles cu pesto