A apărut leurda! Yeyyyyy
Și primăvara este anotimpul perfect pentru a prepara această pastă minunată numită pesto din leurdă! Este cremoasa, delicioasă și simplu de preparat. Pesto din leurdă este minunat întins pe o felie de pâine, într-un sandwich sau pe o porție de paste integrale.
În sfârșit ne putem bucura de gustul intens și minunat de usturoi. Leurda este o minune pe pământ! Dacă nu ai mai încercat până acum – trebuie neapărat să faci un drum până la piață și să cumperi o legătură de leurdă! Este o plantă sălbatică plină de nutrienți!
Leurda ne întărește sistemul imunitar bulversat de toate schimbările climatice din ultima perioadă și ne ajută să ne ferim de viruși și bacterii.
Putem să o includem în salate sau sub formă de pesto, așa cum am făcut eu în rețeta de mai jos 🙂
Ingrediente pesto leurdă:
-1 avocado
-10 fire leurdă proaspătă
-100g caju hidratat
-sare neiodata
-suc de la 1/2 lămâie
-1 lingură ulei măsline extravirgin presat la rece
Mod de preparare pesto:
Mai simplu de atât nici că se poate!
1. Hidratam caju-ul pentru 4 ore
2. Introducem caju-ul, avocado, leurda, uleiul, lămâia și un praf de sare în blender sau în robotul de bucătărie
3. Mixam până ce totul devine o pastă cu o textură cremoasă
4. Întindem pasta fie pe o felie de pâine integrală sau pe o porție de spaghete – pentru retetă click pe poză!
Vă urez poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
Alte retete recomandate
Burger vegan din naut si linte