Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Pesto din leurdă și avocado!

A apărut leurda! Yeyyyyy
 
În sfârșit ne putem bucura de gustul intens și minunat de usturoi. Leurda este o minune pe pământ! Dacă nu ai mai încercat până acum – trebuie neapărat să faci un drum până la piață și să cumperi o legătură de leurdă! Este o plantă sălbatică plină de nutrienți!
 
Leurda ne întărește sistemul imunitar bulversat de toate schimbările climatice din ultima perioadă și ne ajută să ne ferim de viruși și bacterii.
 
Putem să o includem în salate sau sub formă de pesto, așa cum am făcut eu în rețeta de mai jos 🙂

Ingrediente pesto leurdă:

-1 avocado
 
-10 fire leurdă proaspătă
 
-100g caju hidratat
 
-sare neiodata
 
-suc de la 1/2 lămâie
 
-1 lingură ulei măsline extravirgin presat la rece

Mod de preparare pesto leurdă:

 Mai simplu de atât nici că se poate!
 
 1. Hidratam caju-ul pentru 4 ore
 
 2. Introducem caju-ul, avocado, leurda, uleiul, lămâia și un praf de sare în blender sau în robotul de bucătărie
 
 3. Mixam până ce totul devine o pastă cu o textură cremoasă
 
 4. Întindem pasta fie pe o felie de pâine integrală sau pe o porție de spaghete  – pentru retetă click pe poză!

Vă urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply