Majoritatea dintre noi suntem mereu pe fugă. Facem lucrurile pe grabă și parcă niciodată nu ne ajunge timpul. La sfârșitul zilei ne dăm seama că sunt atât de multe lucruri importante pe care nu am apucat să le facem!
Unul din lucrurile pe care îl facem, din păcate, în grabă – este să mâncăm! Mâncăm repede! Mâncăm pe fugă! Și mâncăm mult fast / junk food! Mâncare gătită? pfff cine are timp de gătit . . . corect? Să petreci atâtea ore în bucătărie . . . când ai putea să îți orientezi energia pentru alte lucruri mult mai importante!
Sănătatea înainte de toate!
În aceelași timp, sunt sigură că multi dintre noi realizăm că mâncând în oraș / comandând mâncare la katering obținem 2 lucruri:
1. Un buzunar mai ușor 🙂
2. O sănătate mai șubredă. De ce? Pentru că nu știi exact ceea ce conține mâncarea respectivă! Și ușor ușor parcă începi să nu te mai simți bine . . . începi să prezinți probleme de sănătate!
Din aceste 2 considerente . . . vin în întâmpinarea voastră cu 2 preparate ce pot fi gătite / realizate super repede!
Și pentru a nu folosi tradiționala pâine pentru a întinde cele 2 delicioase pateuri, am pentru voi o gamă de biscuiți super interesanți pe care am descoperit-o de curând! Aceștia pot fi folosiți fără probleme pe post de pâine. Un fel de pâine făcută din ovăz (fără gluten), ulei, sare și drojdie!
Ovăzul reprezintă o foarte bună sursă de carbohidrați sănătoși, complecși, conținând, de asemenea, cantități însemnate de proteine, grăsimi și fibre.
Biscuiții sunt crocanți, aromați, delicioși! Dar mai ales – sunt foarte foarte sățioși! Dacă doriți (ca și mine) să mai renunțați la pâine sau la produsele din grâu – atunci acești biscuiți sunt o opțiune foarte bună.
Exista mai multe sortimente de biscuiți (organici, cu semințe, fără gluten), fiecare pachet conține 4 pungulițe a câte 7 biscuiți. Putem înlocui pâinea cu câțiva biscuiți pe zi. Eu consider că pe termen lung merită investit în optiuni ce țin de sănătatea noastră!
Nairn’s nu conțin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranți, conservați, potențiatori de gust, amelioratori și sunt ideali pentru persoanele care au intoleranță la grâu.
Biscuiții Nairn’s se pot achiziționa din magazinele Carrefour, Mega Image, Kaufland, Plafar sau online AlimenteSpeciale.ro.
Dacă vreți să aflați mai multe despre produsele Nairns, faceți click pe Unicorn Naturals unde găsiți mai multe detalii.
Ingrediente pateu ciuperci:
– 500g ciuperci
– 6 căței de usturoi românesc
– 1 ceapă medie
– 1 lingură unt de alune de pădure – vezi aici rețeta
(dacă vreți – puteți să folosiți 50g nuci românești coapte în locul untului de alune)
– un praf de sare neiodată
Ingrediente pateu broccoli:
– 1 cap broccoli
– 1 ceapă medie
– 5 căței usturoi
– 50g fistic copt
– un praf de sare neiodată
Mod de preparare pate ciuperci:
1. Spălam și preparăm ciupercile la aburi / grătar. Mie mi-au ieșit mai zemoase datorită faptului că le-am gătit la aburi;
2. După ce ciupercile s-au micșorat, le scoatem din oală cu aburi (le luăm după grătar) și le lăsăm 10 minute la răcit;
3. După ce s-au răcit, le adăugăm în robotul de bucătărie și le mixam împreună cu ceapa crudă (nepreparată termic), usturoiul crud, untul de alune (nucile coapte 15 minute în prealabil), sarea. Vrum vrum până ce acestea devin o pastă cremoasă!
Mod de preparare pate broccoli:
1. Spălam și preparăm broccoli la aburi. Cam în aproximativ 15 minute după ce apa a început să fiarbă, broccoli-ul ar trebui să fie gata;
2. Scoatem broccoli din oală cu aburi și îl lăsăm 10 minute la răcit;
3. După ce s-a răcit, îl adăugăm în robotul de bucătărie și mixam împreună cu ceapa crudă, usturoiul, fisticul copt 15 minute în prealabil + sarea. Vrum vrum până ce acestea devin o pastă cremoasă!
Și cam atât! Nu este mare inginerie 🙂 Vă urez poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
1 Comment