Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Unt din alune de pădure!

Cu toții am auzit și probabil încercat deja binecunoscutul untul de arahide, dar întrebarea mea este . . .  ați încercat vreodată unt din alune de pădure? Eu vă pot spune că este destul de diferit! Are un alt gust și o altă aromă.
 
Am descoperit că se prepară super super ușor. Vă recunosc că eu mi-am propus ca în perioada urmatoare să prepar unt din toate alunele / nucile posibile pentru a putea face o comparație veritabilă. In acest fel vă pot oferi un feedback cât mai bun.

Ceea ce pot să vă spun este că untul din alune de pădure este mai gras decât cel din arahide. La  10g(1 linguriță) untul din alune de pădure are o cantitate de 6.4g lipide (grăsimi) iar untul de arahide 5.1g lipide. Evident că este bine să nu exagerăm cu nici unul din cele 2 variante.
 
Așadar începem cu untul din alune de pădure . . . ♥ ♥ ♥

Ingrediente:

– 200g alune de pădure
 
– un vârf de sare neiodată

 

Mod de preparare unt de alune padure:

1. Se pun alunele de pădure într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Se întind alunele bine bine pe toată suprafața tăvii și se pun în cuptor la o temperatură mică spre medie.
 
2. După aproximativ 20 minute se scot alunele și se lasă la răcit. Coaja se va desprinde foarte repede la cea mai ușoară atingere.
 
3. Așadar înlăturăm coaja frecând alunele între palme iar apoi le introducem în blender alături de un praf de sare. Atenție nu puneți prea multă sare că s-ar putea să nu vă placă.
 
4. În aproximativ 1 minut de mixare la viteză medie la blender . . . rezultă un unt super cremos și delicios ca în poză! 🙂

 

Puteți să folosiți untul în mai multe combinații! Combinația mea preferată este să întind untul de alune pe o felie de orez integral expandat, peste care adaug câteva feliuțe de măr, portocală sau banană + să nu uit să menționez scorțișoara 🙂 yummmm ♥ ♥ ♥

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply