Retete, retete vegane
comments 4

Pateu de linte homemade!

Pateu de casă sau din comerţ?

În anii precedenţi nu îmi puneam întrebarea ce anume conţine un pateu din comerţ! Îmi plăcea îl consum destul de des întins pe pâine, în combinatie sau alături de alte produse. Îl consumam alături de unt, margarină, branză topită, mezeluri. Toate acestea creau o placere imensă papilelor mele gustative! Acum sunt informată mult mai bine, am decis sa deschid ochii larg si am început sa citesc etichetele produselor!

Nu mai prezintă deloc încredere produsele ambalate şi procesate pline de conservanţi, coloranţi şi potenţiatori de aromă. În cunoştinţă de cauză  invit citiţi etichetele! Numărul acestor aditivi variază de la producător la producător.

Menţionez doar câteva ingrediente care din punctul meu de vedere nu au ce cauta într-un pateu: zahărstabilizatori, polifosfati, dextroză. Emulgatori: esterii glicerolici ai acidului citric. Agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, acid citric, izoascorbat de sodiu. Monoglutamat de sodiu (cunoscut fiind foarte nociv pentru organismul uman). Coloranţi: carmin, conservant, nitrit de sodiu.

Aşadar si prin urmare am ajuns la concluzia ceea ce este făcut de mâna mea . . . este muuullt mai sănătos şi delicios!!! Prin urmare va prezint reţeta mea de pateu vegetal homemade:

pateu2

Ingrediente:

– 150g linte verde

– 5-6 căţei usturoi

– 1 lingura ulei masline extravirgin
– o lingură zeamă lămâie
– 1/2 linguriţă chimion pudră

– sare neiodata după gust

 

pateu3

Mod de preparare:

Lintea se spală bine bine în câteva ape şi se pune la înmuiat peste noapte sau cu câteva ore înainte de a o pune la fiert. După ce am hidratat lintea, aceasta se pune la fiert împreună cu un praf de sare neiodată. În 10-15 minute aceasta fierbe şi se umflă, îşi dublează volumul (aşa îţi poţi da seama este bine fiartă).

Lăsăm lintea la răcit după care o mutăm într-un recipient mai înalt împreună cu cei 5-6 căţei de usturoi, sarea, chimionul pudra, uleiul de măsline si zeama de lamaie. Putem mixăm lintea cu ajutorul blenderului vertical. Sau dacă vrem putem să folosim blenderul de masă, numai  in acest caz este necesar adăugăm şi puţină apă pentru omogenizare!

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre vlastarii folositi in imaginile mai sus prezentate, va invit sa cititi aici si aici!!!

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

 urez poftă bună!

4 Comments


Leave a Reply