Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

Fructul de açaí – beneficii si proprietati!

Dacă nu ai avut ocazia să încerci până acum fructul de açaí – atunci poate după ce o citești acest articol – îți voi stârni curiozitatea și dorința pentru a îl testa cu încredere.

Açaí seamănă foarte mult ca și aspect cu afinele românești, dar el totusi provine din America de sud în special se gaseste în Brazilia – pădurile din Amazon 🙂 
 
A devenit cumva în ultimii ani un fruct destul de trendy – la modă 🙂  dar are și de ce! Este plin de nutrienți – ne invadează corpul cu antioxidanți puternici ce luptă împotriva “the bad guys” din organismul nostru ♥

Açaí este încărcat cu numeroase elemente nutritive, printre care:     

– Antioxidanții (antociani, polifenoli, vitaminele A, C și E); 

– Grasimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și acizi grași omega-3 (omega-3, omega-6 și omega-9 și acizii grași cum ar fi acidul linoleic, acidul palmitic și acidul oleic);   

– Fibre alimentare;

– Anumiți aminoacizi esențiali;  

– Electroliții (magneziu, potasiu, fosfor și mangan); 

– Minerale (fier, calciu, cupru și zinc); 

Unele studii arată că fructul de açaí este chiar mai bogat în antioxidanți decât afinele, zmeura, murele, căpșunile sau goji.

 

Reglează presiunea sanguină 

Açaí  conține o mulțime de steroli vegetali, care acționează ca vaso – dilatatoare și relaxează vasele de sânge pentru a reduce tensiunea arterială. Previne cheagurile de sânge care pot duce la atacuri de cord și infarct miocardic. În general, îmbunătățeste circulația și oxigenarea sângelui. 

Crește imunitatea:

Açaí conține cantități considerabile de vitamina C – un antioxidant puternic ce luptă împotriva radicalilor liberi. Vitamina C lucrează în sinergie și cu ceilalți antioxidanți din fructele acai – pentru a avea un efect și o putere mult mai mare de apărare. 

Întârzie îmbătrânirea prematură 

Tot datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți, fructele de açaí încetinesc procesul de îmbătrânire. Antioxidanții elimină radicalii liberi care cauzează deteriorarea pielii, a parului, a dinților și a sănătății ochilor, adesea asociati cu îmbătrânirea prematură.

Consumul regulat de suc de fructe açaí ajută la reducerea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, pierderii dinților și părului, degenerarii maculare și formării cataractei.   

Stimulează digestia sănătoasă 

Açaí are o doză bună de fibre, dar pare să îmbunătățească digestia în alte moduri, dincolo de modul în care fac cele mai multe alimente bogate în fibre. Acesta este considerat un produs natural de curățare digestiv. Ajuta ficatul și rinichii să proceseze și să elimine deșeurile și toxinele din organism. 

Cum putem consuma fructele de acai?

Acestea se găsesc fie sub formă de pudră fie sub formă de pulpă / suc congelat.
 
Eu am încercat a 2-a variantă și mi s-a părut absolut demențială. Click pe poză pentru retetă!

Surse:

https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-acai/

https://draxe.com/acai-berry////

Leave a Reply