Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Açaí perfect smoothie bowl!

Am avut ocazia de curând să descopăr savoarea unui delicios açaí smothie bowl! Am fost invitată de către o prietenă la Rio Juice (nu acel Rio din Brazilia ci acela din București :)) unde am degustat pentru prima oară fructul de açaí, mai degrabă combinația minunată a acestuia cu banane + topinguri de cocos și granola.

Deși este iarnă și ai zice că nu îți vine să mănânci un smoothie bowl rece (datorita bananelor si fructului de açaí congelate) – eu l-am mâncat mai încet . . . dar sigur!!! M-am lins pe degete – adică am lins lingura 🙂 Ce să mai . . . am lins bolul cu totul 😛  A fost super bun

Ce este fructul de açaí

Dacă cumva te gândești – oare ce este acest açaí? Te invit să citești următorul articol unde vei descoperi mai multe informații si beneficiile acestui fruct exotic.
 
Și da, recunosc, că peste hotare este foarte la modă acest açaí bowl – dar pe lângă trendul bine meritat, totuși fructul de acai este super plin de vitamine!
 
Intrând în vorba cu Șerban, proprietarul localului, am aflat că pot să îmi cumpăr chiar de la el aceste pliculețe cu piure de açaí congelat. Astfel pot să creez singurică acasă versiunea mea de açaí bowl. Si voi puteti sa faceti la fel. Pliculetele vin tocmai din Brazilia. Fructul este cules la maturitate, blenduit, apoi ambalat si congelat.

My perfect açaí bowl – a iesit minunat.

Ingrediente açaí smoothie:

– 2 banane congelate (bananele trebuiesc decojite și tăiate înainte de a le pune la congelator)
 
– 1 pliculeț acai congelat
 
– 1 lingură mix fructe de pădure congelate (pentru culoare)
 
– pentru toping: goji, fulgi de cocos, cacao nibs, feliuțe de banană
 
– floricelele comestibile frumoase, colorate si parfumate microgreens românia.

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply