Retete, retete vegane
Leave a comment

Ciuperci umplute cu linte

Ce mai gătim? Ce mai mancam? Cum să mai diversificăm?

 

Reţeta de ciuperci umplute a luat naştere în urma întrebărilor mai sus menţionate! Mie personal îmi plac foarte mult ciupercile umplute făcute la cuptor! Aşa m-am gândit combin 2 reţete şi rezulte o super mega ciupercă umplută cu proteină completă. 🙂 

Gustul de linte se îmbină perfect cu ciupercutele. Haideţi trecem la treabă!

Ingrediente pentru 9 ciupercuţe ciup ciup ciup:

– 50g linte verde;

– 50 g linte neagră sau roşie;

– un morcov;

– 1 ceapă mică;

– un praf de busuioc uscat;

– un praf de oregano;

sare după gust;

 

ciuperci-si-linte2

Punem lintea la fiert. Dacă a fost hidratată peste noapte, aceasta o  fiarbă mult mai repede, cam în 15-20 minute. Dacă nu, atunci în 30-40 min.

– Imediat dupa ce a fiert lintea o punem într-o tigaie alături de ceapa tăiată cubuleţe mici.

– Adaugăm si morcovul dat prin răzătoarea mare.

– Le amestecăm cu puţina apă astfel încât să nu se lipească.

– Adaugăm busuiocul şi oregano uscat şi apoi sarea după preferinţele fiecăruia.

Nu exageraţi totuşi cu sarea! 🙂

Spre sfarsit dupa ce gusturile s-au mixat împreună, spălăm ciupercutele si le curăţăm de coajă. Apoi le umplem cu minunata compoziţie din linte. Imediat le punem in cuptorul deja preîncălzit.

În aproximativ 15 minute rezultă pam pam … sunt absolut delicioase!

img_1073

Mai multe informaţii despre linte gasiţi aici.

Vă doresc poftă bună! Yummmmmm

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply