Deserturi vegane
Leave a comment

Cherry Cherry Cheesecake!

În ultima vreme am avut ceva requesturi de vegan cheesecake, aşa am zis este cazul satisfac cerinţele cititorilor mei! prezint o reţetă de sezon. Un sezon + o reţetă plină cu cireşe 🙂

Cui nu îi plac cireşele??? I loveeeeeeeee them!!! Cireşele sunt pe locul 2 în topul fructelor mele preferate. Primul loc este ocupat de pepene 🙂 Dar dehhh nu putem fac melon cheesecake 🙂 Sau . . . cinestie! Vouă ce fructe plac cel mai mult? Ce reţete aţi dori vedeţi pe blog?

Vă recomand această reţeta ca pe o mică escapadă de care putem dispunem din când în când! De ce zic asta?

Cherry cheesecake este o prăjitură foarte calorică. Conţine multe grăsimi (chiar dacă sunt nesaturate) şi carbohidraţi la un loc! Dacă o consumăm cu măsură – o feliuţă mică ca şi recompensă la final de săptămână – atunci nu este nici o problemă

Ingrediente blat cherry cheesecake:

– 35 curmale mici spre medii

– 80 g migdale

– 2 linguri fulgi de cocos

Ingrediente stratul de cheese 🙂

– 250g caju

– 4 linguri nectar de cocos

– 8 picaturi ulei esential de portocală Young Living

Pentru stratul roşu sângeriu 🙂

– 400g cireşe fără samburi

Mod de preparare cheesecake:

Blatul: Eu am folosit o formă de tort cu diametrul de 20cm.

1. Hidratăm migdalele peste noapte (minim 8 ore). Introducem migdalele în robotul de bucătărie. Le mărunţim până ce devin bucăţele mici mici. Aici depinde de preferinţele fiecăruia. Dacă doriţi bucăţi mai mari de migdale – le mixati pentru mai puţin timp. Scoatem migdalele din robotul de bucătărie şi trecem la pasul 2.

2. Hidratăm curmalele cu 2-3 ore înainte de preparare. După hidratare le introducem în robotul de bucătărie. Vrum vrum până ce se transformă într-o pastă!

3. După ce curmalele au fost transformate în pastă, adăugăm migdalele măruntite şi fulgii de cocos în robot şi mai mixăm pentru câteva secunde pentru a încorpora toate ingredientele împreună! Acestea se vor transforma într-un aluat foarte lipicios.

4. Introducem “aluatul” în forma de tort şi îl aşezăm uniform pe toată suprafaţa formei.

Stratul de cheese 🙂

1. Hidratăm caju-ul pentru 3-4 ore. După hidratare îl introducem în blender. Eu am folosit un blender performant Froothie Optimum 9200A care mi-a uşurat treaba! Vrum vrum timp de 1 minut până ce se transformă într-o pastă! Dacă aveţi un blender cu o viteză mai mică va trebui mixati pentru mai mult timp.

2. Adăugăm peste pasta de caju nectarul de cocos şi picăturile de ulei esenţial de portocală!

3. Mixăm pentru încă câteva secunde până ce aromele se încorporează bine.

4. Introducem “stratul de cheese” în forma de tort şi îl aşezăm uniform pe toată suprafaţa formei.

Stratul de cherry 🙂

1. Spălăm şi curăţăm cireşele de samburi.

2. Le introducem în blender şi le mixăm pentru 5-10 secunde.

3. Introducem stratul dulce de cireşe în formă de tort şi îl aşezăm uniform pe toată suprafaţa formei.

Cherry cheesecake se păstrează la congelator.

Dacă doriţi serviţi o felie de cherry cheesecake mai zemoasă – este necesar o scoatem de la congelator şi o lăsăm pe masă timp de 10 minute. Stratul de cireşe începe uşor uşor şi se topeşte ca în poza de mai jos! Un deliciu 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply