Tot aud în stânga şi în dreapta de acestă granola! Granola în sus – granola în jos! Am zis că este timpul să investighez treaba! Şi am investigat-o 🙂 Practic această granola este o combinaţie de cereale în principal(ovăz) + diferite seminţe şi fructe uscate! Si asa a luat nastere acest baton granola!!!
Problema intervine atunci când te uiţi pe eticheta acestor pungi sau batoane de granola! Ele conţin şi multe ingrediente dubioase: aditivi, zahăr, conservanţi!
Şi nu este aşa că atunci când doreşti să mănânci şi tu ceva sănătos şi te duci la supermarket la raftul cu produse sănătoase – îţi cade mandibula şi scoţi limba ca în desene atunci când vezi preţul? Mie aşa mi se întâmplă! Şi nu sunt zgârcită! Şi consider că este foarte importantă sănătatea şi integritatea corpului nostru. Este templul în care locuim şi este necesar să avem grijă de el.
Şi poate uneori chiar dau 10 lei pe un baton minuscul decât să cumpăr nush ce napolitană sau ciocolăţică plină de zahăr şi coloranţi! Dar nu vreau să dau mereu atâţia bani –aşa că soluţia este să le fac acasă! Şi am găsit o soluţie bună – simplă – sănătoasă pe care doresc să o împărtăşesc cu voi!
Ingrediente baton granola:
– 150g fulgi ovăz
– 100g migdale
– 3 linguri de fulgi cocos
– 20 curmale medii
– stafide (aici puteţi pune în funcţie de cât de dulce doriţi să fie batonul)
– o lingură de îndulcitor: sirop arţar, agave sau nectar de cocos
– 3 linguri seminţe dovleac
– 2 linguri seminţe de cânepă
Mod de preparare baton granola:
1. Se introduc curmalele, fulgii de cocos şi ovăzul în robotul de bucătărie şi vrum vrum până ce acestea se mărunţesc şi capătă o textura lipicioasă! Atenţie – dacă curmalele sunt foarte uscate – este bine să le hidrataţi înainte cam aproximativ 2 ore.
Dacă sunt deja cărnoase şi zemoase ca cele de tip Medjol, atunci le introducem direct fără hidratatare. Când luăm compoziţia şi o turtim între degete aceasta trebuie să fie lipicioasă – să nu se dezintegreze!
2. Se mărunţesc migdalele cu un cuţit – le tăiem bucăţele mici şi le punem peste compoziţia de la pasul 1
3. Se adaugă seminţele de dovleac, cânepă, stafidele şi îndulcitorul şi amestecăm bine bine. Putem gusta din compoziţie pentru a ne asigura că este destul de dulce pentru gustul nostru!
4. Răsturnăm compoziţia într-o tavă sau caserolă mai mare pe care am tapetat-o anterior cu folie de copt. Întindem bine – apăsăm cu degetele astfel încât să rezulte un baton gigant de Granola!
5. Se introduce tăviţa la congelator pentru 30 minute şi apoi se taie în bucăţele!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.[spacer height=”20px”
Alte retete recomandate