Simt nevoia să încep această reţetă cu o scurtă menţionare : Gustul burgerului Veggie este pe măsura imaginii!!! Este absolut delicios, gustos, zemos, ispititor şi uşor de realizat! Am avut “curajul” să testez acest burger pe prietenii mei, majoritatea carnivori convinşi 🙂 şi am rămas frumos impresionată de reacţia lor pozitivă. Eu bineînţeles că am avut foarte multe emoţii, voiam să iasă totul bine şi să nu le stric prima experienţă cu my Veggie Burger. Totuşi emoţiile au fost curând disipate atunci când bucuria din ochii lor şi pofta cu care mâncau burgerul m-au atins la suflet! Aşa că dragilor vă îndemn cu toată convingerea să încercaţi şi să testaţi. Este o variantă sănătoasă fără colesterol şi fără grăsimi saturate pe care puteţi să o adăugaţi la dieta voastră fără nici o problemă!
Ingrediente:
– 100g linte verde
– 1 mâna de vlăstari linte
– 100g quinoa albă
– 1 ceapă mare
– 4-5 căţei usturoi
– un morcov mic
– 1 lingură seminţe psyllium
– 1 legătură mică mărar
– o linguriţă oregano uscat
– o linguriţă busuioc si cimbru uscat
Mod preparare:
1. Se pune separat la fiert quinoa (20 min) şi lintea verde(30min). Dacă le hidratăm cu o noapte înainte, timpul de fierbere va fi scurtat. Atât lintea cât şi quinoa trebuie să se umfle să îşi dubleze volumul.
2. Apoi după ce au fiert, cu un blender manual vertical mărunţim lintea până devine aproape o pastă.
3. Dăm morcovul prin răzătoarea mică. Tăiem ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici.
4. Apoi mixăm toate ingredientele. Adăugăm usturoiul, mărarul şi vlăstarii tăiaţi mărunt şi toate condimentele. Le amestecăm bine bine împreună şi cu tărâţele de psyllium care vor lega compoziţia şi începem să construim formele pentru chiftele.
5. Eu am “perpelit” chifteluţele într-o tigaie teflon fără pic de ulei. Susţin mâncarea sănătoasă până la capăt :). Indiferent că vorbim despre un burger – şi acesta poate să fie sănătos dacă nu îl prăjim în ulei şi îl combinăm cu alimentele potrivite!
Am garnisit burgerul cu vlăstari de ridiche roşie şi cu „muştar” făcut din caju + turmeric. Hidratăm caju-ul câteva ore, apoi îl introducem în blender alături de puţin turmeric, sare şi o linguriţă ulei măsline. Blenduim până devine o pastă galbenă omogenă! Si gata … va prezint Veggie BURGER
Ţi-a plăcut reţeta de Burger Veggie Mac?
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
2 Comments