Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Pesto de avocado cu caju şi leurdă gata în 10 minute!

Ştiu am tot menţionat acest lucru dar … ador reţetele sănătoase care nu necesită prea mult timp de gătire / preparare! De ce? Lipsă de timp! Lipsă de idei! Poate lipsă de chef! Consider suntem deja ocupaţi cu foarte multe lucruri: muncăbani – familie – copii – cheltuieli – credite etc! Din aceste considerente eu îmi construiesc reţetele pe fondul acestui lucru – reţete simple – sănătoase – echilibrate nutritional!

Recent am avut ocazia iau parte la un eveniment interesant care susţine ideea nutriţiei echilibrate. Aici am preparat câteva reţete simple dar hrănitoare. Am avut mare succes cu acest pesto cremos şi absolut delicios! Pentru preparare este necesar un blender şi următoarele:

Ingrediente

– un avocado mediu

– 150g caju crud

– 10 fire de leurdă

– 12 frunze medii de busuioc proaspăt

– o linguriţă mică de sare neiodată

– 1 lingură de ulei măsline presat la rece

– jumatate de lămaie mică

– 50 ml apă plată

Mod de preparare

Caju-ul va fi hidratat în prealabil cam aproximativ 4-5 ore. Prin hidratare reuşim transformăm textura caju-ului într-un produs finit cu o consistentă mai cremoasă.

După ce îl lăsăm la hidratat, aruncăm apa în care a stat şi îl mai clătim sub un jet de apă. Se introduce în blender împreună cu 50ml apă plată şi jumătate de lămâie pentru a ne ajuta la mixare! Vrum vrum până ce reuşim îl mărunţim! Adăugăm avocado-ul împreună cu frunzele de busuioc şi leurdă tăiate în bucăţele mici. Vrum vrum – dacă mai este necesar mai adăugăm puţină apă astfel încât se mixeze uniform. Spre sfârşit adăugăm sarea şi uleiul.

urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply