pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Năut cu broccoli si sos de usturoi

Va avertizez ca este super delicioasă!

Astăzi m-am uimit pe mine! Mi-a ieşit o super mâncărică de năut. A fost pur şi simplu ceva de moment. Ooo şi a ieşit ceva super delicios şi gustos. Nu-mi vine să cred cât de bun este. Haideţi să pornim la treabă!

Ingrediente:
Pentru mâncare:
– 200g năut
– jumătate mănunchi broccoli
– 3 ciuperci medii
– un praf busuioc uscat
– un praf pătrunjel uscat
– 1 praf oregano uscat
– sare după gust
Pentru sos:
– 100g năut
– jumătate ceapă mică
– 2 căţei usturoi
– câteva fire de mărar

Pentru mâncarea de naut:

Se înmoaie năutul cu o seară înainte (aprox 12 ore), apoi se pune năutul la fiert într-o oală cu puţină sare. Eu am şi schimbat apa o dată pentru a înlătura acidul fitic care crează gaze la stomac. Pentru a putea fi fiert bine bine, va recomand să lăsaţi năutul pe foc cam 1 ora şi jumătate.
În aceelasi timp punem la fiert broccoli şi ciupercile. Eu am ales oala cu aburi. Odată ce au fiert bine toate ingredientele le transferăm într-o altă oală unde le amestecăm cu pătrunjel, busuioc, oregano, împreună cu un praf de sare.

poza-naut-5
Pentru sos: Punem năutul, ceapa, usturoiul, mărarul în blender cu puţină apă (50ml) şi le mixăm până devin o pastă cremoasă. Puteti adauga si câteva picaturi de ulei de masline presat la rece pentru mai mult gust.

poza-naut

Năutul este o proteină completă iar datorită conţinutului mare de fibre produce rapid senzaţia de satietate. Năutul reduce colesterolul rău LDL şi trigliceridele – grăsimile / lipidele – şi reglează nivelul zahărului în sânge.

Este absolut un deliciu! Vă urez poftă bună!!!

Leave a Reply