Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Galette cu piersici – Tartă de vară! 🥧

 

Galette (tartă) cu piersici este un desert delicios, simplu de preparat. Versiunea gandită de mine contine numai ingrediente de calitate – deci este și super sănătoasă … hihiha 😁. Blatul nu conține făină de grâu (gluten) ci este preparat din fulgi de ovăz proaspăt măcinați în blender 🙂

Este un desert care merge de minune într-o zi călduroasă de vară! 🌞 – mai ales că acum piersicile sunt în plin sezon. Dacă doriți puteți schimba umplutura de fructe cu prune, căise sau zmeură. Merge de minune 🙂

🌞🍦

Ingrediente blat galette cu piersici:

 

  • 200g fulgi ovaz
  • 40g ulei cocos
  • 150 ml apa
  • 1 lingură zahăr de cocos
  • un vârf de sare

Ingrediente umplutura:

 

  • 5-6 piersici dulci și zemoase
  • 1 linguriță scortisoara
  • un vârf de vanilie
  • 1 lingură zahăr cocos (opțional)

Dacă piersicile sunt foarte dulci atunci puteți omite zahărul de cocos.

 

Mod de preparare:

 

 

Pasul 1: Mixam fulgii de ovăz în blender până când aceștia se transformă în făină. Transferăm făina de ovăz într-un bol încăpător. Punem deoparte 1 lingură de făină pentru mai târziu (vezi pasul 4);

 

Pasul 2: Adăugăm peste făina de ovăz – zaharul de cocos și sarea. Amestecăm bine și apoi adăugăm partea lichidă a rețetei: apa și uleiul de cocos. Amestecăm bine bine până ce ovăzul a absorbit toată apa. Îl dăm deoparte pentru 10 minute și ne ocupăm de umplutura de piersici 🙂

 

Pasul 3: Tăiem piersicuțele în felii sau bucățele, le amestecăm împreună cu scorțișoara, vanilia și zahărul de cocos până ce toată compoziția este învelită cu stratul parfumat al condimentelor.

 

Pasul 4: Ne întoarcem la aluatul nostru din ovăz care a stat 10 minute la “dospit” :). Presărăm lingura de făină de ovăz peste aluatul nostru care deja s-a întărit. În acest fel evităm lipirea aluatului de degetele noastre. Mai frământăm de câteva ori aluatul și îl transferăm pe o folie de copt.

 

Pasul 5: Întindem aluatul cu ajutorul făcălețului. Adăugăm umplutura din piersici și începem să modelăm marginile aluatului într-o formă de coșuleț.

 

Pasul 6: Dăm toată compoziția la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu. Este bine să verificați compoziția ca să nu se coacă prea tare 🙂

 

Ultimul pas și cel mai important este rezultatul final! Să savurați această tartă / galette de piersici alături de cei dragi într-o frumoasă zi de weekend! 👨‍👩‍👧

 

🥧REȚETĂ VIDEO🥧

 

 

 

Leave a Reply