pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Cea mai simpla reteta de hummus! Reteta video!

 

Recunosc ca am avut ceva de furcă cu acest hummus până am înțeles secretul rețetei perfecte! Am tot testat și încercat să îmi rezulte aceelasi gust ca la restaurant – dar parcă mereu lipsea ceva. Cred că secretul oricarei rețete reușite – este testarea, testarea și iar testarea până ajungi la varianta finală preferată. 😍
 
Așadar – sper eu că acest video o să vă ajute pas cu pas să preparați cea mai tare versiune de hummus 💪👌. Evident că acesta merge de minune întins pe o lipie delicioasă – dar cum lipiile din comerț sunt pline de prostii (zahăr, agenți de creștere, gluten) atunci o să atasez aici rețeta lipiei de ovăz preparată doar din ingrediente simple si naturale – fără nici un fel de ulei, zahăr sau bazaconii 😉
 

Ingrediente hummus:  

– 250g năut uscat care se va transforma în 600g năut fiert
 
– 60g tahini (pastă de susan) – găsești rețetă pe acest link
 
– 30g suc lămâie (zeamă de la jumătate lămâie)
 
– 100ml apa
 
– 3 căței de usturoi
 
– jumătate linguriță sare
 
– jumătate linguriță chimion măcinat
 
– 1 lingură semințe chimen (opțional) 

 

Mod de preparare hummus:

Primul pas (pe care nu dorim să îl sărim) este hidratarea năutului. Acest lucru ne va ușura digestia și va scurta timpul de fierbere. Prin urmare vă sfătuiesc să hidratați năutul peste noapte – timp de minim 8 ore.
 
Odată hidratat – spălam năutul în 1-2 ape și îl punem la fiert 1 oră sau 1:30h la foc mediu. Eu aleg să fierb năutul împreună cu 1 lingură generoasă de semințe de chimen. Acestea oferă o savoare aparte năutului 🙂 . Este bine să testăm năutul cu furculița – dacă aceasta intră ușor / sparge ușor boabă de năut, înseamnă că este fiert bine. Dacă nu, mai lăsați la fiert pentru 20-30 minute.

Ce naut folosesc?

Eu pentru această rețetă am ales să folosesc boabe de năut mari. Dacă nu știați 🙂 există 2 feluri de năut (sau probabil mai multe) dar în ceea ce privește dimensiunea boabelor – am descoperit că există unele mai mari și unele mai mici (vezi video). Dar dacă nu găsiți năut cu boabe mari – stați liniștiți că și cele normale (mai mici) sunt la fel de ok.

 


 

Odată fierte boabele le mai clătesc într-o apa și apoi le transfer în robotul de bucătărie împreună cu celalalte ingrediente: tahini (dacă ești curioasă cum să prepari tahini homemade – o să atașez rețetă video aici), usturoi, lămâie, apa, sare, chimion.

 

Opțional puteți să eliminați cojile boabelor de năut – ceea ce va transforma năutul nostru într-o pastă și mai cremoasă.

Mixam în blender sau robotul de bucătărie (puteți să folosiți și unul vertical) – adăugând apa treptat până ce ajungeți la consistență dorită.
 
 Și tadammmm – rezultatul final 🙂

 

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂.Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
 

Leave a Reply