Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

Vlăstarii de Broccoli!! Cum să îi introducem în alimentaţie!

Specialiştii recomandă:

Dacă aţi avut ocazia îl ascultaţi pe Brian Clement, directorul institutului Hippocrates din America, sigur aţi constatat acesta recomandă cu putere folosim zilnic vlăstarii în alimentaţia noastră. Motivul pentru care el recomandă acest lucru se datorează faptului vlăstarii au proprietăţi incredibil de importante pentru sănătate. Ei au un nivel foarte ridicat de substanţe nutritive şi enzime, care furnizează organismului energie pentru detoxifierea şi întărirea sistemului imunitar.

De ce vlăstarii sunt mai bogaţi în nutrienţi decât sămânţa sau planta matură?

greenie3

Eu m-am întrebat de multe ori … de ce vlăstarii au o atât de mare concentraţie de nutrienţi? De ce nu pot mănânc seminţele sau planta matură şi cu asta, basta?
Sămânţa întradevăr este biologic vorbind – organul de reproducere al plantelor. Dar ea este într-o formă latentă, aşteaptă fie folosită în rolul care i se cuvine pe acest pământ şi anume … fie plantată.

Atunci când ingredientele cheie: apa, aerul, pământul şi soarele se combină şi ating sămânţa ea se transformă în energie. Seminţele conţin anumite enzime inhibitoare care interferează cu absorbţia nutrienţilor, de aceea ele trebuie trezite la viaţă.

Vlăstarii reprezintă vârful piramidei din ciclul vieţii lor, deoarece s-a constatat  acesta este momentul când plăntuţa oferă cel mai ridicat nivel de vitalitate. Ganditi-vă se întâmplă ca şi la oameni. Când avem noi parte de cea mai mare energie? Atunci când suntem copii. Aşa se întâmplă şi la vlăstari. Ei ne oferă cele mai bune beneficii în acest stadiu! Când ei cresc şi sematurizeazăîşi mai pierd din abilităţile nutritive odată avute!

Prin germinare se produc următoarele schimbări în sămânţa :

1. În plantele verzi se dezvoltă clorofilă. Clorofila este sângele plantelor care se aseamănă foarte mult structurii sângelui uman!
2. Proteinele, vitaminele, enzimele, mineralele se multiplică;
3. Macronutrientii sunt transformaţi în formele lor mult mai uşor asimilabile: proteinele se transformă în amino acizi, grăsimile în acizi graşi esenţiali, amidonul în zaharuri etc. Toate aceste procese îmbunătăţesc digestia şi asimilarea.

broccolini

De ce consumăm vlăstari de bloccoli?

Creşte vitalitatea, energia şi vigoarea organismului uman prin abundenţa mare de enzime;
– Contine de 10 până la 100 de ori mai multe enzime decât fructele şi legumele mature;
– Furnizează antioxidanţi puternici care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi;
– Mineralele şi substanţele nutritive sunt uşor de absorbit în organism;
Conţine cantităţi semnificative de fibre pentru a facilita o mai bună digestie;
Susţine sănătatea ochilor, datorită nivelului ridicat de luteină, carotenoide şi zeaxantina;
– Sunt bogati în substanţe nutritive benefice, cum ar fi potasiu, calciu, proteine şi vitamina C;
– Poate reduce nivelul de zahăr din sânge, deoarece conţine atât fibre solubile şi crom.

Indicatii nutritive:

Broccoli este bogat în sulforafan, un compus puternic anti-cancer care ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer.

Vlăstarii de broccoli reprezintă o sursă de glucorafanin, un compus chimic care creează sulforafanul atunci când vlastarii sunt mestecaţi / înghiţiţi. Acel compus accelerează capacitatea organismului de a se detoxifia.

nutrilicious

Studiu care demonstreaza puterea vlastarilor de broccoli:

S-a făcut un studiu de trei luni care a inclus aproximativ 300 de bărbaţi şi femei din China, care trăiesc în una dintre cele mai poluate zone din China, o comunitate rurală din provincia Jiangsu.

Grupul de testare a băut o jumătate de cană pe zi, dintr-o băutură care constă din apă sterilizată, ananas şi suc de lămâie cu pudra dizolvată de vlăstari de broccoli.

Grupul de control a băut acelaşi amestec fără adaos de vlăstari.
După ce urina şi analizele de sânge au fost colectate şi analizate, cercetătorii au descoperit grupul de testare, care a primit pudra de broccoli germinată, au excretat niveluri mult mai mari de benzen şi acroleină (doi agenţi cancerigeni).
Anumite teste au scos la iveală faptul vlăstarii de broccoli conţin undeva între de 10-100 de ori mai mare cantitatea de glucorafanin (un compus puternic anti-cancer) –  decat în broccoli matur.

Putem introduce vlastarii direct la salatele de cruditatii!

salata

Surse:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/06/30/broccoli-sprout-detox.aspx

http://livingmaxwell.com/sulforaphane

https://healthimpactnews.com/2013/5-health-benefits-of-broccoli/

Leave a Reply