Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Suc de morcov, ghimbir si ananas presat la rece!

suc de morcovi

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și nutrienți. Dar nu mereu putem manca / ronțăi morcovi ca Bugs Bunny :). Asadar consumul acestui suc de morcov presat la rece este un mod mult mai ușor de a adăuga vitamine în dieta noastră si de primi multe beneficii nutriționale!

Când începe perioada rece, brrrr 🥾🧤💂‍♂️ aceasta vine la pachet cu viruși, microbi și răceli 🤢🤕 bleaaah . . . așa că mereu in aceasta perioada simt nevoia să mă imunizez ceva mai puternic!

 

Dacă pe perioada primăverii – verii, avem din belșug fructe și legume proaspete  – a’pai toamna / iarna este mai complicat să mănânci crudități pentru a te imuniza.

 

Nu zic că nu există legume de sezon toamna – că din fericire taman există din plin (sfeclă, țelină, morcovi, dovleac, cătină) – dar nu prea merge să le mănânci crude în fiecare zi(cel putin pt mine) . Adică . . . ar merge dar cam greu cu ronțăitul de rădăcinoase …

 

Long story short … eu prefer să beau legumele decât să le ronțăi că un Bugs Bunny :))

 

Am descoperit că de când prepar susuri presate la rece – mă simt mai energică și cu sistemul imunitar mai puternic. Există și alte beneficii: digestie îmbunătățită, piele mai netedă, hidratare mai bună! Va îndemn să testați pe propria piele și să va convingeți singuri.

 

suc de morcovi

Ingrediente suc de morcov presat la rece:

 

  • 2 morcovi românești
  • 1 măr dulce acrișor
  • 1 felie ananas
  • una mână cătină proaspătă sau congelată
  • un vârf de ghimbir
  • 1 lămaie

Mod de preparare suc de morcovi:

 

Spălam și tăiem legumele în bucăți potrivite ca mărime și le trecem prin juicer. Este important că storcatorul să functioneze prin presare la rece pentru a păstra cât mai mulți nutrienți. Din păcate storcătoarele care functioneză prin forța centrifuga distrug o parte considerabilă din nutrienți. Gustul de asemenea este diferit – sucurile prin presare la rece sunt mult mai gustoase!

Vă recomand să nu aruncați pulpa rămasă în urmă stoarcerii sucului. Puteți să o folosiți la supe, ciorbe, tocănite sau la crackersi raw vegani.

 

Pentru presarea fructelor și legumelor eu am folosit storcatorul Froothie Optimum 600M.

 

RETETA VIDEO

 

 

Alte retete recomandate

 

Suc alcalinizant din morcov si iarba de grau

 

suc iarba de grau

Leave a Reply