Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Paste dovlecel cu pesto de leurdă!

Nu aș fi crezut niciodată că o să îmi placă atât de mult pastele din dovlecel crud (raw)! Sincer nu sunt mare fan dovlecel, dar combinația de mai jos, trebuie să recunosc, merge la fix!
 
Eu am observat un lucru – atunci când mănânc alimente crude (raw)mă simt mult mai bine, mai energică, mai pozitivă! Din păcate pastele din făină albă sau integrală – după consum îmi provoacă o stare de somnolență cruntă!
 
Adică, mai exact, după o porție de paste tradiționale – nu mai sunt în stare de nimic – ba da . . . sunt în stare de somnolență 🙂 Nu mai am chef să muncesc, nu mai am chef să fac sport, parcă aș lenevi încontinuu!

Explicația o știu – este simplă! Aproape toată energia organismului se îndreaptă către digestia mâncării. Este un proces de digestie îngreunat și datorită glutenului (proteină din grâu) cu care organismul se luptă în a-l transforma într-o formă mai ușor de digerat.
 
Din acest considerent, eu am ales această variantă mult mai simplă, sănătoasă și mai bogata nutrițional!

Ingrediente paste dovlecel:

 
-hehehe nu aș fi crezut niciodată că o să specific la ingrediente doar un singur aliment: 1 dovlecel crud sau puteti sa alegeti un zucchini 🙂
 
 Ingrediente pesto leurdă – click aici pentru rețetă!
 
Ne trebuie un spiralizator pentru a da forma dovlecelului cât mai asemenatoare cu cea a pastelor. Dacă nu deținem un spiralizator, putem să răzuim dovlecelul prin răzătoarea mare!


 

Și acum nu rămâne decât să le amestecăm și gata!!
 
Mai simplu de atât nu se poate! O să va lingeți pe degete 🙂

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply