Latest Posts

Iaurt de soia gata în 2 minute! Iaurt de post!

Leave a comment

 

Acest iaurt de soia de casă este preparat cu doar 3 ingrediente. Se prepară printr-un proces simplu, din care rezultă o rețetă de iaurt vegan delicioasă și versatilă, fără aditivi inutili sau zaharuri adăugate! Fără lactoză, fără nuci, fără lactate și totuși super cremos și delicios!

 

Acest iaurt de soia este atât de simplu de preparat!!! În 2 minute poți obține un iaurt plin de proteine și în plus este vegan – de post!

 

Iaurtul de soia se obține bineînțeles din boabele de soia dar eu m-am gândit să simplific rețeta și să sar peste partea complicată de fierbere a boabelor de soia. Așadar pentru acest iaurt vom folosi tofu. Eu am folosit tofu cumpărat din comerț. Poți cumpăra fie varianta nesărată sau cea sărată.

 

Iaurtul preparat după rețeta mea nu necesită timp de fermentare, este un iaurt dulce și nu acrișor (fermentat)!

 

Iaurt de soia

Ingrediente iaurt de soia:

  • tofu
  • 100ml lapte de migdale sau orice lapte vegetal preferi
  • 2 linguri de sirop de arțar sau miere

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Dacă ați cumpărat un tofu sărat, atunci este absolut necesar să îl lăsăți la desărat. Eu am uitat odată să îl las la desărat și a rezultat un iaurt sărat … iac! Cel mai bine este să tăiați cubulețe mici bucata de tofu și să îl lăsați la desărat in apă minim 12 ore.

 

Pasul 2: După desarare transferăm tofu într-un blender împreună cu laptele vegetal și cu îndulcitorul preferat. Vrum vrum vrum până ce obținem o textură uniformă și cremoasă ca de iaurt.

 

Pasul 3: Transferăm iaurtul într-un recipient frumos și adăugăm topingurile preferate. În cazul meu fructe proaspete și bucățele de fistic!

 

Poftă Mare!

 

Iaurt de soia

 

Iaurt de soia

 

Alte Retete recomandate

 

TIRAMISU LA PAHAR

 

Pâine de casă

Pâine de casă din 1 singur ingredient! Pâine fără gluten!

Leave a comment

 

Această Pâine de casă pregătită dintr-un singur ingredient este super delicioasă și aromată! Nimic nu rivalizează cu o pâine proaspătă de casă! Nu există o rețetă de pâine homemade mai simplă ca aceasta. Crocantă la exterior – pufoasă la interior! Nu necesită agenți de creștere sau dospire!

 

Este super simplu procesul de preparare. Pâinea se poate customiza după propriile gusturi, se pot adauga condimente, nuci sau semințe pentru un plus de nutrienți și gust!

 

Nu ai nevoie decât de 1 singur ingredient! Ingredientul cheie al acestei pâini de casă este Hrișcă. Am folosit hrișcă crudă verde și nu hrișcă maro coaptă (vezi video).

 

Pâinea din hrișcă miroase fantastic, are un gust mai bun decât pâinea cumpărată din magazin și este mult mai sănătoasă pentru voi! Dacă pâinea cu drojdie nu îți priește atunci această rețetă va ajunge printre preferatele tale.

 

 

 

Această rețetă de pâine de hrișcă durează 10 minute pentru a fi pregătită și nici măcar nu trebuie să o frământați.

 

Hrișca integrală este o cereala străveche, plina de nutrienți, asemănătoare semințelor. Poate fi măcinată si transformată în făină și folosită în clătite, prăjituri, lipii și chiar pâine de casă. Are o aromă de nucă care este fabuloasă în pâine.

Ingrediente:

  • 500g hrișcă crudă nehidratată
  • 200 – 250ml apă în funcție de capacitatea blenderului de a mixa
  • 1 linguriță de sare (opțional)

Mod de preparare pâine de casă:

Pâine de casă

 

Pasul 1: Hidratăm semințele de hrișcă minim 8 ore sau peste noapte. Atenție! Trebuie folosită hrișcă verde crudă și nu coaptă maro.

 

Pasul 2: După hidratare scurgem apa și clatim hrișcă în apă proaspătă. Apoi transferăm hrișca într-un blender sau robot de bucătărie și mixăm până ce hrișca se mărunțește. Atenție să nu mixati prea mult pentru că nu dorim să obținem o pastă fină.

 

Pasul 3: Transferăm compoziția într-un vas de sticlă și lăsăm la fermentat pentru 8 ore (sau peste noapte) dacă este frig (mai răcoare în casă – iarnă) sau 4-5 ore dacă este vară și cald în casă. Acoperim vasul de sticlă cu o bucată de tifon sau o cârpă de bucătărie curată. Veți observa că se întâmplă magia – se vor forma bule în urma fermentării!

 

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180 grade celsius. După fermentare transferăm hrișca într-o formă de copt tapetată cu foaie de copt. Dăm la cuptor pentru 45-50 minute. Verificați pâinea cu o scobitoare pe la minutul 35′ că să fiți sigur că nu se coace prea tare. Scoatem pâinea de la cuptor și o lăsăm să se racescă la temperatura camerei.

 

Mult spor și Poftă Bună!

 

Pâine de casă

 

 

Pâine de casă

ALTE REȚETE RECOMANDATE

TIRAMISU LA PAHAR

CU CREMĂ MASCARPONE DIN CAJU

 

 

Tiramisu la Pahar – Simplu, delicios și sănătos!

comments 2

 

Unul din deserturile mele preferate top 3! Tiramisu!! Îmi place la nebunie combinația dintre aroma cafelei, cremozitatea cremei de mascarpone și dulceața piscoturilor. Papilele gustative o iau razna numai când mă gândesc la această rețeta în timp ce scriu 🙂 Îmi plouă în gură!

 

Deși nu consum cafea de fel, ehh dar când vine vorba de tiramisu, lucrurile se schimbă! Rețeta mea de Tiramisu este super simplă de preparat! Avem nevoie doar de câteva ingrediente cheie și un blender bun care să mixeze crema “mascarpone” într-o consistentă super smooth.

 

Este vorba despre o rețeta de Tiramisu Veganizata! În loc de brânză mascarpone, vom folosi nuci de caju care vor da o cremozitate și o aromă deosebită cremei noastre de “mascarpone”. Apoi în ceea ce privește pișcoturile, puteți folosi fie pișcoturi normale (dacă nu țineți post sau dacă nu sunteți vegani), fie pișcoturi vegane care sunt destul de gustoase.

 

 

 

 

Tiramisu

Ingrediente 6 pahare Tiramisu

  • 1/2 pachet pișcoturi (există și variante vegane pe piață)
  • 4 linguri de cafea cu vârf pentru prepararea cafelei + 300ml apa
  • 200g caju crud
  • 100 – 150 ml lapte de migdale homemade
  • 3 linguri miere sau adaugati dupa gust
  • jumătate linguriță vanilie
  • 1 lingură rom

Mod de preparare Tiramisu

Pasul 1: Vom începe cu prepararea cafelei. Dacă aveți filtru sau aparat de făcut cafeaua atunci procesul este mult mai simplu. Având în vedere că eu nu sunt consumatoare de cafea, voi folosi metoda clasică. Pun 300ml apă la fiert și o dau în clocot. Adaug cele 4 linguri de cafea într-un recipient încăpător peste care adaug apa fiartă. Amestec și las 3-4 minute ca aroma cafelei să fie eliberată. Transfer cafeaua într-un recipient întins (gen bol) în care voi înmuia piscoturile.

 

Pasul 2: Cu câteva ore înainte de prepararea tiramisului este necesar să punem la hidratat nucile de caju. Sau le puneți peste noapte pentru a fi siguri că nu uitați să le hidratați. Înlăturăm apa în care a stat la hidratat și clătim caju-ul în apă proaspătă. Apoi îl transferăm într-un blender alături de laptele de migdale, miere, rom, vanilie și un vârf de sare. Vrum vrum vrum până ce obținem cremozitatea dorită.

 

Pasul 3: Începem și înmuiam piscoturile în cafea. Atenție trebuiesc scufundate doar pentru 1-2 secunde pe fiecare parte. Apoi le rupem și le transferăm în pahar. Modelăm un strat cât de cât drept și apoi adăugăm un strat de crema de caju. Apoi din nou un strat de piscuturi și iar caju. Și tot așa până se umple paharul! Apoi suprafata o putem decora cu puțină pudra de cacao! Un deliciu!

 

Vă recomand cu toată încrederea să încercați rețeta mea pentru că este super delicioasă, muuult mai sănătoasă și se apropie 100% cu gustul tradițional de Tiramisu! Trust me! It’s a game changer!

 

Enjoy!

Tiramisu

Tiramisu

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

TORT CIOCOLATA

 

Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel și brânză de caju

Leave a comment

 

Tarta cu sparanghel este ușor de preparat, ai nevoie de doar câteva ingrediente cheie de calitate. Întotdeauna am spus și o s-o repet – calitatea ingredientelor se va reflecta în gustul final al preparatului. Așadar căutați un sparanghel proaspăt de calitate, verde aprins. De asemenea folosiți un caju de calitate.

 

Această tartă cu sparanghel este un dish foarte fancy, vegan, aspectos dar în aceelasi timp și super delicios! Îmi place la nebunie – o să vă impresionați papilele gustative! Pe ale voastre și pe ale invitaților Dvs.

 

Aceasta tartă cu sparanghel nu conține gluten (dacă folosiți fulgi de ovăz fără gluten) și lactoză pentru că brânza este înlocuită cu nucile de caju.

 

Dacă nu ați încercat tarta cu spanac și brânză de caju, vă las rețeta aici!

 

Tartă cu sparanghel

 

Ingrediente Tartă sparanghel:

  • 200g fulgi de ovăz + 30g pentru frământat
  • 40g ulei de cocos
  • 150ml apă plată

Ingrediente pentru cremă de caju:

  • 250g caju deja hidratat
  • 150ml apă plată
  • 1 lingură oregano uscat
  • sare si piper după gust
  • o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

 

  • 10 fire de sparanghel
  • ceapă verde 3 fire sau – 1/2 de fir praz
  • 1 sau 2 rosii pentru decor
     

Mod de preparare Tarta Sparanghel:

 

Pasul 1: Dacă folosim direct făină de ovăz atunci putem sări peste acest pas. Eu am folosit fulgi de ovăz pe care i-am mixat în blender până ce am obținut făină de ovăz. Apoi am amestecat făina de ovăz cu uleiul de cocos și apă călduță. Vom obține un aluat destul de maleabil. Acest aluat l-am întins cu ajutorul facalețului și apoi m-am ajutat de degete pentru a îl fixa bine pe marginile formei de tarta.

 

Pasul 2: Caju-ul trebuie hidratat în prealabil pentru minim 4 ore. După hidratare îl clătim în apă proaspătă și îl transferăm într-un blender alături de celalalte ingrediente: apă plată, oregano, sare și piper. Mixăm până ce obținem o cremă de caju fină.

 

Pasul 3: Spălăm sparanghelul și depărtăm cozile lemnoase. Îl așezăm frumos pe toată suprafața tăvii. Îl tăiem și îl așezăm astfel încât să acopere toată baza tartei.

 

Pasul 4: Spălăm și tăiem în bucățele mici ceapă verde sau prazul. Îl amestecăm bine cu crema de caju mai devreme preparată. Transferăm toată crema de caju peste baza tartei tapetata cu firele de sparanghel. Acoperim bine și apoi opțional decorăm cu câteva feliuțe de roșie și încă 3-4 fire de sparanghel. Dăm la cuptor pentru 40-45 min la 160grade celsius.

 

Enjoy!

 

Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CLATITE CU SPANAC

Lipii hrișcă

Lipii hrișcă și spanac! Delicioase și Sănătoase!

comment 1

 

Nu reușesc să îmi aduc aminte prima oară când am gustat o lipie. Cel mai probabil pentru că asta se întâmpla cu foarte mult timp în urmă. Cu siguranță lipia venea la pachet cu un hummus, un falafel sau o shaorma.

 

A trecut mult timp de la prima degustare dar cu siguranță acum realizez că am devenit fană și că îmi plac foarte mult lipiile. Încerc pe cât posibil să mănânc lipii homemade pentru că sunt mai proaspete și mai sănătoase.

 

Aceste lipii din hrișcă și spanac sunt super simplu de preparat, amesteci câteva ingrediente și în 15 minute poți savura un hummus întins pe o lipie delicioasă. Aceaste lipii / clătite nu conțin gluten, conservanți sau coloranți alimentari. Sunt 100% naturale!

 

Dacă nu ați încercat rețeta mea de lipii din hrișcă – vă spun cu toată încrederea că merg de minune atât în rețetele sărate cât și dulci. Au puține calorii și sunt super bogate în nutrienți. Rețeta Video click aici!

 

Acum nu ne rămâne decât să ne jucăm cu ingredientele și să descoperim noi gusturi și combinații. Așa am ajuns eu la această rețetă! Dintr-o joacă am descoperit cum pot introduce mai mulți nutrienți în alimentația mea zilnică.

 

Ingrediente lipii Hrișcă & Spanac:

  • 220g hrișcă hidratată
  • 160g spanac dat la aburi
  • 50-100ml apă plată
  • sare după gust

Mod de preparare lipii Hrișcă:

Lipii hrișcă și spanac     

 

Pasul 1: Hidratăm semințele de hrișcă. Lăsăm hrișca peste noapte în apă la hidratat. A 2-a zi scurgem apa și clătim bine hrișca. Aceasta va fi puțin lipicioasă așa ca este bine să o clătim în câteva ape.

 

Pasul 2: Preparam termic spanacul. Îl dăm pt 5 minute la aburi sau pur și simplu îl fierbem în apă alaturi de un praf de sare.

 

Pasul 3: Transferăm hrișca, spanacul, apa și sarea într-un blender și mixăm până ce obținem o textură omogenă.

 

Pasul 4: Încingem o tigaie non stick (opțional putem adauga 1 picătură de ulei de măsline) și întindem aluatul fie pe toată suprafața tigăii, fie facem mini pancakes așa ca în imagine.

 

Eu am ales să consum lipiile alături de un hummus roz cu sfeclă, am adăugat și câteva feliuțe de avocado cremos și semințe de susan negru.

 

Un deliciu! Enjoy my friends!

 

Lipii hrișcă și spanac

 

 

Lipii hrișcă

Lipii hrișcă

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

TORT CIOCOLATA

 

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute cu legume și Cremă de caju!

Leave a comment

 

Atunci când eram mică nu îmi plăceau ciupercile absolut deloc! Thank God ca lucrurile s-au schimbat, gusturile mele s-au schimbat de-a lungul timpului si în prezent le consider una din cele mai gustoase și aromate legume.

 

Îmi plac la nebunie ciupercile consumate sub toate formele – ciuperci umplute, tocăniță de ciuperci, mâncărică de ciuperci. M-am gândit cum aș putea să îmbunătățesc și mai mult gustul și cum să le prepar astfel încât să îmi satisfacă papilele gustative la un cu totul alt nivel.

 

Ciupercile umplute cu legume reprezintă una din variantele mele preferate de a le consuma. Sunt absolut demențiale la gust. Dacă mai aplici pe deasupra și un strat de smântânică de caju – atunci vei obține un mare hit.

 

Ciuperci umplute

 

Ingrediente ciuperci umplute:

  • 10 ciuperci medii
  • 50g linte verde sau neagră uscată >> adică 100g fiartă
  • 1 morcov ras mediu
  • 1 ceapă mică
  • puțin mărar
  • piper
  • oregano
  • sare

Ingrediente cremă de caju

  • 50g caju nehidratat adică aprox 80g hidratat
  • suc de la 1/2 lămâie
  • 100ml apă
  • sare după gust

 

Ciuperci umplute

Mod de preparare ciuperci umplute:

Pasul 1: Spălăm lintea în câteva ape și o putem la fiert. O parte linte la 2 părți apă. Acoperim lintea cu 2 degete de apă și fierbem pentru aproximativ 20 -30 min.

 

Pasul 2: Spălăm și curățăm ciupercile. Spălăm și curățăm ceapa și morcovul. Le tăiem mărunt sau le dăm prin răzătoarea mică.

 

Pasul 3: Adăugăm într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline + 50ml apă, apoi transferăm ceapa și morcovul tăiate mărunt cubulețe. Punem capacul și lăsăm la înăbușit. Amestecăm ceapa și morcovul pt a fi siguri că nu se lipesc de tigaie. După 5 minute adăugăm și lintea fiartă. Presăram sarea, piperul și oregano. Amestecăm bine și mai lăsăm 2-3 min pe foc. Stingem focul și adăugăm mărarul tăiat mărunt.

 Ciuperci umplute crema caju

 

Pasul 4: Umplem ciupercile cu compoziția mai devreme preparată. Dăm ciupercile la cuptorul preîncălzit pt aproximativ 20 min la 180 grade celsius.

Pasul 5: Pentru prepararea cremei de caju – trebuie să hidratăm nucile de caju în prealabil pt 2-3 ore. Scurgem caju-ul de apă și îl adăugăm într-un blender alături de apă, sare și zeamă de lămâie.

 

Vrum vrum vrum până ce totul devine cremos și omogen. Crema de caju este o adiție minunată la ciupercile umplute. Vă recomand să o încercați!

 

ENJOY 🙂

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

TARTA CU SPARANGHEL

Tort de Ciocolată Simplu si Rapid!

comments 2

 

Cum să prepari un Tort de Ciocolată simplu dar în aceelasi timp delicios?

 

Adaugi toate ingredientele în blender și mixezi până ce obții o consistență cremoasă și fină! Dai la congelator sau frigider și gata!

Nu îmi plac lucrurile complicate în general și cu atât mai puțin în bucătărie!

 

Haideți să ne bucurăm de un desert care este delicios dar în aceelasi timp nu necesită mult timp de preparare! Acesta este motto-ul dolce far verde – bun delicios și fără prea mult timp petrecut în bucătărie!

 

Tortul de ciocolată are o textura soft, fină și delicată. Sunt absolut impresionată de simplitatea rețetei dar în aceelasi timp de gustul rezultat. Important este să folosiți o ciocolată neagră de calitate – minim 75% conținut de cacao. Sau dacă doriți o puteți înlocui cu unt de cacao. Rezultatul a depășit categoric așteptările mele!

 

 

Ingrediente bază:

  • 160g biscuiți digestivi
  • 50ml ulei cocos extravirgin
  • 50g nuci mărunțite

Ingrediente cremă ciocolată:

  • 150g caju hidratat
  • 200ml lapte migdale
  • 450g lapte cocos conservă
  • 90g cacao pudra
  • un baton vanilie
  • 160g zahăr cocos
  • 1 ciocolată neagră minim 75% conținut cacao

 

Tort Vegan de Ciocolată

 

Tort Vegan de Ciocolată

 

Mod preparare Tort de ciocolată:

Pasul 1: Adăugăm într-un robot de bucătărie biscuiții, uleiul de cocos topit la temperatura camerei și nucile. Vrum vrum vrum până ce obținem o consistentă nisipoasă și lipicioasă. Transferăm compoziția într-o tavă de tort cu diametrul de 16cm cm. Dăm la frigider până ce ne ocupăm de crema de ciocolată.

 

Pasul 2: Adăugăm într-un blender puternic toate ingredientele mai sus menționate: caju-ul hidratat, laptele migdale, laptele cocos, cacao, vanilie, zahăr cocos și ciocolată neagră topită în prealabil. Vrum vrum vrum până ce obținem o crema fină. Transferăm compoziția în formă de tort și dăm la frigider pentru minim 3-4 ore.

 

Pasul 3: Savurăm la maxim acest tort delicios, fin și cremos! Explozie pe cerul gurii 🙂

 

Enjoy!

 

Tort de Ciocolată

 

Tort de Ciocolată

Tort de Ciocolată

 

ALTE RETETE DE TORTURI RECOMANDATE

TORT TIRAMISU

 

TORT DE CIOCOLATA – DOAR 3 INGREDIENTE

Tort Tiramisu! Rețeta simplă și delicioasă fără zahăr!

comment 1

 

Sunt foarte mândră de rezultatul acestui Tort Tiramisu. Joaca în bucătărie dă mereu roade atunci când sunt entuziasmată de o rețeta nouă.

 

Rețeta mea de Tort Tiramisu nu conține zahăr procesat, lactate, gluten sau alte bazaconii. Este preparat din ingrediente 100% naturale și integrale achizitioante de pe driedfruits.ro!

 

Tiramisu’ este unul din deserturile mele preferate! Iar această rețeta vegană (de post) este demențială prin cremozitatea și aroma dulce de cafea și ciocolată! Tortul este compus dintr-o bază ușor crocantă, un strat generos de ciocolată & cafea și un strat de “mascarpone”!

 

În italiană, tiramisu se traduce prin „aruncă-mă în sus” in traducere, “da-mi energie”. Reteta traditionala foloseste piscoturi înmuiate în espresso, stratificate cu mascarpone si  finisate cu pudră de cacao. Noi astăzi o să preparam un tort tiramisu reinterpretat, veganizat dar la fel de delicios! Promit!

 

Acest desert în straturi este răsfățul perfect și sănătos de adus la o cină sau de servit la o adunare de sărbători, cum ar fi Crăciunul, Pastele, Anul Nou, la o zi Onomastica sau chiar o petrecere de vară (din moment ce este și răcoritor!).

 

Tort Tiramisu   

   Tort Tiramisu

Ingrediente Blat Tort Tiramisu

Ingrediente Strat Cioco – Cafea

  • 400g caju nehidratat >> 500g după hidratare
  • 50g cacao pudra
  • 160ml unt cacao (poate fi înlocuit cu ulei de cocos extravirgin)
  • 1 baton vanilie
  • 200g curmale (hidratatile dacă nu aveți un blender puternic)
  • 150ml lapte vegetal
  • 150ml cafea (3 liguri cafea + 200ml apa)
  • un varf de sare

Ingrediente Strat Mascarpone

  • 100g caju nehidratat >> 200g după hidratare
  • 70g sirop arțar
  • 1/2 zeamă de la lămâie
  • 30g unt cacao
  • 30ml ulei de cocos

 

Tort Tiramisu

 

Mod de preparare Tort Tiramisu

Primul Pas: Hidratarea nucilor este foarte importantă. Așadar cu 1 seară înainte pun la hidratat caju-ul și migdalele.

 

A doua zi adaug în robotul de bucătărie: migdalele hidratate, fulgii de ovăz, curmalele, cafeaua și sarea. Vrum vrum vrum până ce obțin o textură crocantă dar lipicioasă (vezi video). Transfer compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 20cm. Dau la rece până ce prepar primul strat de cremă.

 

Al 2-lea pas: Pentru stratul de cioco – cafea este necesar să preparam cafeaua. Eu am folosit 3 linguri de cafea la 250ml apă. Dacă vă place gustul mai intens de cafea atunci preparați-o după bunul plac.

 

Adaug în blender: caju-ul hidratat în prealabil, curmalele (dacă sunt prea tari, este bine să le hidratați puțin în apă caldă), cacaoa pudră, laptele vegetal, cafeaua. Vrum vrum vrum până ce obținem o cremă fină. Eu recunosc că dețin un blender puternic care mă ajută foarte mult. Adaug stratul în forma de tort. Nivelez bine și dau la congelator 30 min. Între timp pregătesc stratul Mascarpone.

 

 

Al 3-lea pas: Pentru stratul Mascarpone adăugăm în blender: caju-ul hidratat, siropul de arțar, untul de cacao, uleiul de cocos, zeamă de lămâie. Mixăm până obținem textura dorită. Adăugăm stratul peste cel de cioco – cafea și dăm la congelator minim 2-3 ore. Dupa congelare tapetez tortul cu cacao pudra. Puteti pastra tortul la frigider cateva zile sau la congelator 2 -3 saptamani.

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm tortul alături de cei dragi! Să nu fiți egoiști să îl mâncați singuri 😛

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BATOANE SNICKERS

 

 

Batoane Snickers! Vegan + Fără zahăr! Un desert sănătos în 10 minute!

comment 1

 

O să încep prin a vă spune că sunt super madră și entuziasmată de aceste Batoane Snickers! Această rețetă este super simplu de preparat și este 1 la 1 cu gustul original.

 

Doresc să împărtășesc cu voi o interpretare mai sănătoasă a clasicului baton Snickers ce îl găsim în comerț.

 

Aceste batoane Snickers create de mine conțin straturi de nougat gumos,
unt cremos de arahide, alune coapte și sărate si caramel pe bază de curmale. Apoi batoanele sunt finisate cu un strat generos de ciocolată neagră.

 

Fiecare mușcătură din aceste batoane Snickers este delicioasă, crocantă, gumoasa și dulce. Alunele coapte se îmbină cu aroma de caramel, ciocolată și la final rezultă o explozie atât de DELICIOSA. Papilele gustative vor fi în extaz!!!

 

Batoane Snickers

 

 

BONUS?! Aceste batoane Snickers sunt ușor de făcut, nu necesită coacere,
nu conțin zaharuri procesate și sunt pot fi chiar și fără gluten! Da, și vă promit, sunt MEGA BUNE!

 

 

Vom folosi ca de obicei ingrediente integrale și 100% naturale. Nu vom folosi zahăr, conservanți, coloranți sau alte bazaconii.

 

Imaginează-ți combinația dintre arahide, caramel și ciocolată dar fără să te simți vinovat/a la finalul savurarii batonului snickers.

 

Sună bine nu? Hai să trecem la treaba!

 

Ingrediente 4 batoane Snickers:

Mod de preparare

Batoane Snickers

 

Pasul 1: Punem curmalele la hidratat în apă fierbinte pentru 10 minute. Eu am folosit curmale Medjool pentru că sunt mai dulci și mai cărnoase.

 

Pasul 2: Adăugăm curmalele hidratate în robotul de bucătărie împreună cu untul de arahide, uleiul de cocos, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-o compoziție de caramel lipicios.

 

Batoane Snickers

 

Pasul 3: Adăugăm în blender fulgii de ovăz și mixăm până ce obținem făină de ovăz. Sau puteți cumpăra direct făină de ovăz fără a mai fi necesar să o preparați voi acasă. Sau mai există posibilitatea să înlocuiți făina de ovăz cu făină de migdale (merge la fel de bine).

 

Pasul 4: Separăm jumătate din compoziția de caramel preparată mai devreme, o dăm deoparte pentru moment. Lăsăm cealalată jumătate de compoziție în robotul de bucătărie peste care adăugăm făina de ovăz. Vrum vrum vrum până ce obținem o compoziție gumilastică. Transferăm compoziția între 2 foii de copt și cu ajutorul unul făcăleț presăm compoziția. Întindeți bine și uniform. Tăiem marginile pentru a obține un prim strat cât mai uniform și egal.

 

Pasul 5: Transferăm peste primul strat si cealaltă jumătate de caramel pe care l-am pus deoparte. Îl întindem bine peste stratul de “nougat”. Apoi tapetăm cu un strat de arahide coapte și sărate. Adăugați un strat generos de arahide pentru a acoperi toată suprafața batoanelor. Dăm la congelator (nu frigider) pentru minim 4 – 5 ore sau peste noapte.

 

Pasul 6: A 2-a zi topim ciocolata. Eu am folosit bănuți de ciocolată dar puteți folosi orice tip de ciocolată neagră preferați. Tai batoanele în 4 părți egale. Vor rezulta 4 batoane destul de măricele. Apoi unul câte unul tapetez cu ciocolată toată suprafață batoanelor. Dăm din nou la congelator pentru 30 minute. Și gata!!! ENJOY!

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHIFTELUTE VEGGIE

Chifteluțe Vegetariene din legume! Chifteluțe de post!

comment 1

 

Aceste Chifteluțe Vegetariene sunt foarte aromate și delicioase. Trebuie neapărat să testezi rețeta pentru că este simplu de preparat. Chifteluțele de post merg consumate la orice masă, sunt crocante la exterior și suculente la interior. Aceste chifteluțe vegetariene sunt sănătoase și conțin mulți nutrienți.

 

Ca să obțin textura și gustul cât mai asemănător chiftelutelor tradiționale am folosit linte neagră și năut. Totul se prepară foarte ușor, trebuie doar să fierbem legumele și să le amestecăm într-un bol, modelăm chifteluțele cu mâinile și le dăm la cuptor. Sună ușor nu-i așa?

 

Din ingredientele mai jos menționate au rezultat în total 14 chifteluțe.

 

 

Ingrediente Chifteluțe Vegetariene:

 

Chifteluțe Vegetariene

Mod de preparare Chifteluțe:

Pasul 1: Hidratăm năutul peste noapte. A doua zi punem năutul la fiert. Spălăm neapărat quinoa în 4 – 5 ape. Această conține niște substanțe numite saponine care dau un gust amar quinoei. Așadar spălăm quinoa și o punem la fiert. Punem la fiert într-o oală separată și lintea neagră.

 

Pasul 2: Adăugăm într-un robot de bucătărie toate ingredientele menționate mai sus. Le mixam pentru 10 secunde astfel încât să maruntim năutul și lintea și să obținem textura asemănătoare chiftelutelor tradiționale. Puteți folosi și un blender vertical.

 

Pasul 3: Modelăm chifteluțele cu mâinile și le așezăm pe o foaie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180grade celsius pentru 45 minute. Eventual la jumătatea timpului le intoacem pe partea cealaltă că să evităm arderea lor pe o singură parte.

 

Mie îmi place să consum chifteluțele alături de sos de tahini (pastă de susan). Mi se pare că se combină foarte bine gusturile 🙂

 

Chifteluțe Vegetariene

RETETA VIDEO

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

3 RETETE DE SUPA CREMA DE LEGUME

 

Supă Cremă de legume

Supă Cremă de legume

3 Rețete de Supă Cremă de legume! Rețete sănătoase!

Leave a comment

 

Aceste rețete de Supă cremă de legume pot fi consumate atât într-o zi rece de iarnă dar nu numai! Le puteți consuma și în zilele călduroase de vară. Supele sunt consistente, hrănitoare, pline de vitamine și nutrienți!

Aceste rețete de Supă cremă se prepară super ușor! Sunt necesare doar câteva ingrediente principale.

Ingrediente Supă Cremă de Linte

 Supă de Linte

 

  • 200g linte
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras rosu
  • 200ml suc de roșii
  • 2 linguri mix de legume uscate
  • 1 lingura ulei masline + 200ml apă pt călit
  • 1 litru de apă pentru fiert
  • una lingurită boia dulce
  • sare & piper după gust

Ingrediente Supă Cremă de Năut

 

Supă Cremă de Năut

 

  • 500g năut hidratat & fiert (aprox 250g nehidratat)
  • 1 ceapă medie
  • 3 cartofi medii
  • 2 linguri mix de legume uscate
  • 2 litri apă
  • sare & piper după gust

Ingrediente Supă Cremă de Sparanghel

 

Supă de Sparanghel

 

  • 1 legătură sparanghel
  • 1 zucchini
  • 400g spanac congelat sau proaspăt
  • 1 litru apă plată
  • sare & piper după gust

 

Mod de preparare Supă Cremă de Linte

 

Supă Cremă de legume

 

Pasul 1: Taiem ardeiul, ceapa și morcovul în bucatele potrivite si le călim în apă. Adăugăm și 1 lingură de ulei de măsline.

 

Pasul 2: După ce acestea s-au călit și au devenit mai moi, adăugăm sucul de roșii și restul de apă. Adăugăm și lintea, punem capacul și lăsăm la fiert timp de 20-30 minute. Apoi transferăm toată supa într-un blender puternic și mixam până ce obținem consistentă dorită de supă cremă.

 

Pasul 3: Apoi transferăm toată supa într-un blender puternic și mixăm până ce obținem consistentă dorită de supă cremă!

 

Supa crema de linte este absolut delicioasă si creamoasă!

Mod de preparare Supă de Năut

 

Supă Cremă de legume

 

Pasul 1: Hidratăm năutul minim 8 ore sau peste noapte. A doua zi punem la fiert năutul. Acesta fierbe cam în aproximativ 1 oră.

 

Pasul 2: Adăugăm apă într-o oală încăpătoare. Apoi punem cartofii, ceapa și năutul împreună la fiert. Eu le-am taiat grosier pentru ca oricum la final le voi mixa in blender. Atenție – năutul este deja fiert in prealabil! Acum îl punem la fiert pentru a doua oară împreună cu celalalte legume. Lăsăm la fiert timp de 20 minute.

 

Pasul 3: Adăugăm sarea, piperul și mixul de legume uscate, mai lăsăm 10 minute și oprim focul. Transferăm conținutul într-un blender și mixăm până ce obținem o consistentă super cremoasă!

Mod de Preparare Supă de Sparanghel

 

Supă Cremă de legume

 

Pasul 1: Tăiem capetele a două căpățîni de usturoi, le ungem cu puțin ulei de măsline și le dăm la cuptorul deja preîncălzit la 180grade celsius pentru 30 min.

 

Pasul 2: Spălăm și curățăm sparanghelul. Partea de jos a tulpinii reprezintă partea fibroasă care trebuie eliminată (vezi video)!

 

Pasul 3: Adăugăm într-o oală încăpătoare 1 litru de apă. Adăugăm sparanghelul, zucchini și spanacul, toate tăiate bucățele. După ce acestea au fiert, adăugăm sare și piper după gust! Apoi transferăm compoziția într-un blender. Vrum vrum vrum până ce totul devine o supă cremă cremoasă!

 

Pentru toate cele 3 rețete de supă, vă recomand să încercați să le consumați alături de smântânica de caju. Vă las rețeta aici!

REȚETA VIDEO

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

TARTĂ DE CIOCOLATĂ FĂRĂ COACERE

 

 

 

 

 

Biscuiți de casă cu unt de arahide!

Leave a comment

 

Cui nu îi plac biscuiții? Știu cu siguranță că mie îmi plac foarte mult! Trebuie să îți mărturisesc că îmi plac dulciurile în general! Încerc pe cât posibil să mănânc variante mai sănătoase, eventual preparate în casă! Acestea sunt cele mai delicioase și savuroase!

 

Acești biscuiți de casă sunt super simplu de preparat. Contin ingrediente naturale si de calitate! Sunt bogați în proteine și au o ușoară aromă dulce. Dacă îi doriți mai dulci atunci adăugați mai mult îndulcitor.

 

Pentru a transforma acești biscuiți banali în ceva epic, am folosit pudră proteică Vivolife Whole, care oferă pe lângă conținutul mare de proteine, o paleta largă de vitamine și minerale! Gășiți aici mai multe detalii!

 

Biscuiți de casă

Ingrediente biscuiți de casă:

  • 200g făină de ovăz
  • 100g făină de hrișcă (coaptă opțional dar recomandat)
  • 1 lingurita scorțișoară
  • un varf sare

Ingrediente lichide:

 

  • 300ml lapte de migdale sau orice lapte vegetal preferați
  • 300g unt de arahide
  • 100ml sirop de arțar sau miere

Biscuiți de casă

Mod de preparare biscuiți de casă:

Pasul 1: Introducem într-un bol mare: făină de ovăz, făină de hrișcă, scorțișoară și un praf de sare. Amestecăm bine și dăm deoparte până ce amestecăm ingredientele lichide!

Puteți folosi făină de ovăz cumpărată sau o puteți prepara în casă. Eu am introdus fulgii de ovăz in blender și am mixat până ce am obținut făină de ovăz. La fel va sfătuiesc să procedati și cu făina din hrișcă. Opțional dar recomandat – puteți perpeli puțin făina de hrișcă pt a obține un gust mai aromat (vezi video).

 

Pasul 2: Amestecăm într-un bol separat: untul de arahide, laptele de migdale și siropul de arțar. Le amestecăm până ce obținem o textură omogenă.

 

Pasul 3: Transferăm ingredientele lichide peste cele uscate și începem să amestecăm bine bine până ce obținem un aluat cu o textură lipicioasă! Vezi video!

 

Pasul 4: Întindem aluatul obținut între 2 foi de copt. Ne folosim de un făcăleț pentru a întinde bine aluatul într-un strat nici gros nici subțire. Aproximativ 1 cm. Au rezultat în total 30 de biscuiți.

 

Biscuiți de casă

 

Putem mânca biscuiți așa cum sunt ei acum fara preparare termică sau îi putem da la cuptor pentru o textură mai crocantă. Eu am preferat să îi mănânc așa – fără a îi mai coace la cuptor.

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BROWNIE PROTEIC

 

Tartă de Ciocolată fără coacere! Rețeta Video!

Leave a comment

 

Am ajuns la concluzia că un desert reușit va aduce întotdeuna un zâmbet larg și sincer pe fetele noastre tuturor. Fie că ești un iubitor de ciocolată, vanilie, caramel etc, important este ca desertul să aibă un gust final delicios. Textura finala trebuie să fie neaparat o combinație între cremos și cu un element crocant! Combinația de arome să fie subtilă iar gustul dulce-acrișor va fi întotdeauna magic! Curcubeu pe cerul gurii!

 

Asa este această Tartă de Ciocolată! Este cremoasă și cu o aromă subtilă de alune de pădure cu fructe de pădure, migdale si ciocolată.

Ce am descoperit eu în ultimii ani, este faptul că poți crea singura acasă dulciuri mult mai sănătoase decât cele tradiționale pline de zahăr procesat. Tarta de Ciocolată se topește în gură și ai nevoie de doar 9 ingrediente! Îți va satisface pofta de dulce și mai ales pofta de ciocolată!

 

Tartă de Ciocolată

 

Așadar această Tartă de Ciocolată este vegană, sănătoasă, mega cremoasă și delicioasă. Conține ingrediente de calitate achiziționate de pe driedfruits.ro!

 

Dacă sunteți interesați să testați rețeta și să cumpărați ingredientele, vin în ajutorul vostru cu un cod de discount. Folosiți codul Dolce8 pentru 8% discount la comandă finală.

 

Ingrediente Tartă de Ciocolată:

Pentru blat:

Pentru crema de ciocolată:

 

Tartă de Ciocolată

Mod de preparare:

Pasul 1: Introducem în robotul de bucătărie biscuiții mai sus specificați, migdalele și curmalele. Mixăm până ce obținem o textură semi umedă. Atunci când apăsăm între degete – aluatul trebuie să fie lipicios. Transferăm aluatul într-o formă de tartă tapetată cu foaie de copt. Formăm crusta cu ajutorul degetelor. Dăm la rece până ce preparam crema de ciocolată. Formă folosită de mine are dimensiunea de 24cm.

 

Pasul 2: Este necesar să topim masa de cacao. Masa de cacao este o ciocolată neagră 100%. Conține unt de cacao și cacao pudră. O voi topi prin metodă Baine Marrie. Mai este necesar să hidratăm caju-ul în apă rece timp de 4 ore. Sau dacă doriți să grăbiți procesul, puteți hidrata caju-ul 30 min în apă fierbinte.

 

Pasul 3: Adăugăm în blender caju-ul hidratat, masă de cacao topită, siropul de arțar, laptele de migdale, untul de alune de pădure, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce obținem o cremă omogenă. Adăugăm crema peste crusta/ blatul crocant al tartei. Nivelăm bine și dăm la rece pentru minim 2 ore. Decorăm tarta cu fructe de pădure, căpșuni, mentă proaspătă sau cu ciocolată răzuită.

 

Toppinguri: Folosiți ce toppinguri sunt pe placul vostru! Eu consider că gustul de ciocolată se combină perfect cu fructe dulci acrișoare. Am folosit căpșuni și coacăze roșii.

 

Poftă Bună!

 

Tartă de Ciocolată

 

Tartă de Ciocolată

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

MINI TARTE CU FRUCTE DE PADURE

 

 

Orez cu lapte! Reteta de Post – Vegana!

Leave a comment

 

Câți dintre voi ați crescut cu acest desert delicios, simplu, cremos și aromat. Câte amintiri trezește în voi acest orez cu lapte? Eu mă tot gândesc la ce bine era să fii copil, să nu existe alte preocupări decât cele legate de . . . cu ce ne mai jucăm azi și ce mai mâncăm și noi bun!

 

Eu îmi amintesc că atunci când eram mică, pe lângă tradiționalul orez cu lapte și macaroane cu lapte, îmi plăcea să mănânc pe ascuns un desert conceput de mine! Pe vremurile alea trebuia să fii ingenios pentru că nu existau prea multe variante de dulce. Furam din dulap laptele praf și amestecăm cu puțină cacao pudra, zahăr și apă. Făceam o pastă ciocolatie – gen budincă absolut delicioasă! Știam că nu am voie așa că mâncăm pe ascuns hahahah 🙂

 

Acum pentru că am crescut și gusturile s-au schimbat (mie personal nu îmi mai place laptele de origine animală) vă propun o variantă de post / vegană de orez cu lapte super mega delicioasă și ușor de preparat!

 

 

 

 

 

 

Ingrediente Orez cu lapte:

 

  • 200g orez
  • 700ml lapte de migdale sau caju
  • 200ml apa
  • vanilie
  • 20g zahăr (eu am folosit stevia)
  • boboci de trandafir (optional) pentru o aromă mai exotică
  • un praf de sare

 

Pentru toppinguri puteți folosi scorțișoară bineînțeles sau fructe de pădure. Puteți folosi orice tip de fructe preferați.

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Vom prepara laptele vegetal. Dacă cumpărați laptele atunci puteți sări peste acest pas. Eu am folosit lapte de migdale homemade. Rețeta o gășiți aici! Puteți să mai folosiți lapte de caju, soia sau de cocos pentru o aromă mai exotică.

 

Pasul 2: Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez cu rob rotund tip camolino pe care l-am clătit în apă în prealabil. Inițial fierb orezul în apă. Apoi voi adauga și laptele de migdale. Amestecăm continuu în orez pentru a nu se lipii de fundul oalei. Acesta va fierbe aproximativ în 20 min. Stați cu ochii pe el pentru a nu se lipii.

 

Pasul 3: Pe la jumătatea timpului puteți adăuga câțiva boboci de trandafir. Mie personal mi se pare că îi da o aromă ușor dulceagă. După aproximativ 15 minute adăugăm zahărul, în cazul meu ștevia sau puteți adaugă zahăr de cocos sau zahăr brut. Important este să evităm pe cât posibil zahărul alb super procesat. Adăugăm și vanilia amestecăm bine și stingem focul. Dacă doriți un lapte cu orez ceva mai lichid atunci adăugați mai mult lapte. Eu l-am preparat gen budincă.

 

 

 

Pasul 4 Toppingurile:

Eu am decis să folosesc fructe de pădure congelate. Puteți să folosiți și fructe proaspete. Am adăugat pe foc fructele cu puțină apă și sirop de arțar. Am lăsat să fiarbă 5 – 7 minute și gata. Le adăugăm peste orezul călduț. Un desert delicios, cremos și sănătos!

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

4 FELURI DE HUMMUS

 

 

 

Negresă de post! Prajitură Brownie Vegană cu nucă!

comment 1

 

Îmi doream de ceva vreme să pregătesc o rețeta simplă de Negresă de post. Cu toții ne aducem aminte de acea încântătoare rețeta de negresă din copilărie. Acea rețeta care ne aducea mereu zâmbetul pe buze. Că era simplă, cu nuca sau tăvălită prin cocoș – era pur și simplu perfectă! Dulce, moale, aromată și cu multă ciocolataaaa!

 

Așa este și această Negresă de Post! Dulce! Aromată! Cu multaaa ciocolată! Cu un interior ușor umed și în plus mult mai sănătoasă! În plus are și un conținut mai mare de proteine.

 

Negresa mea de Post nu conține zahăr prelucrat și făină albă. Este pregătită din fulgi de ovăz (folosiți fără gluten dacă doriți rețeta gluten free), nucă românească proaspătă, cacao pudră crudă și pudră proteină pentru un extra kick de proteină (în cazul în care ești 100% vegan sau urmezi un antrenament la sală).

 

Negresă de post!

Ingrediente uscate Negresă de Post:

  • 150g fulgi de ovăz transformați în făină
  • 100g nucă românescă mărunțită
  • 100g pulpă de migdale (de la laptele de migdale)
  • 60g cacao pudră
  • 1 cupa si jumatate pudră proteică cu cacao Vivolife
  • un praf de sare

Ingrediente lichide Negresă de Post:

  • 450ml lapte de migdale homemade
  • 100g sirop de arțar
  • 90g ulei de cocos
  • 120g curmale – crema de curmale (vezi video)
  • un plic de vanilie
  • 50ml lămâie + 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

 

Negresă de post!

 

Prajitura Brownie

 

Pasul 1: Ne ocupam de ingredientele uscate

 

Transformăm fulgii de ovăz în făină de ovăz. Îi mixăm în blender până ce îi transformăm într-o pulbere fină. Adăugăm peste ei cacaoa pudra, pulpa de migdale rămână de la laptele de migdale, un praf de sare și pudra proteică Vivolife. Amestecăm bine și dăm deoparte deocamdată.

 

Pasul 2: Adăugăm în blender curmalele hidratate în prealabil timp de 30 min în apă caldă. Avem 2 variante. Putem mixa curmalele împreună cu laptele de migdale sau cu apa în care au stat la hidratat. Ideea este să le mărunțim.

 

Adăugăm într-un bol încăpător laptele mixat și îndulcit cu curmale, siropul de arțar, ulei de cocos extravirgin, vanilia. Amestecăm bine și apoi transferăm partea lichidă peste partea uscată.

 

Pasul 3: După ce am amestecat bine toată compoziția, o transferăm într-o formă de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 35-40 minute. Si gata! Lasam la racit 30 minute (desi recunosc ca este irezistibil mirosul). Si apoi enjoy alaturi de cei dragi!

 

RETETA VIDEO

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

4 LATTE-URI PENTRU VREMEA RECE

 

 

4 Retete de Hummus! Gata în 5 minute!

Leave a comment

 

Sunt o mare fană hummus! Îl ador! Îl iubesc! De când l-am descoperit în urmă cu mulți ani, trebuie să recunosc că îl consum cu o frecvență destul de mare. Azi vreau să vă prezint 4 retete de hummus care de-a lungul timpului m-au cucerit total. 4 tipuri – 4 arome diferite care sigur vă vor cuceri atât papilele gustative dar și pupilele vizuale 🙂

 

Hummusul este un fel de mâncare cu origini libaneze. Este o pastă creamoasă de năut care în combinație cu legume proaspete sau cu o lipie homemade – devine curcubeu pe cerul gurii! Am numai cuvinte de laudă pentru acest tip de mâncare care pe lângă faptul că este super ușor de preparat, este și super sănătos și delicios. Și mai ales dacă îi adăugați aromele prezentate mai jos, hummusul va deveni și mai interesant!

 

Ingrediente Hummus Simplu

 

Retete de Hummus

 

  • 250g năut fiert
  • 85g tahini (pastă de susan) – aprox. 6 linguri mari
  • 40ml zeamă de lămâie
  • 10ml ulei de măsline
  • sare & piper după gust
  • 1/2 linguriță paprika dulce & 1 lingură chimion
  • 50ml apă rece de la frigider

 

Ingrediente Hummus cu Spanac

 

 

  • 250g năut fiert
  • 1 mâna mare de spanac crud
  • 85g tahini (pastă de susan) – aprox. 6 linguri mari
  • 40ml zeamă de lămâie
  • 10ml ulei de măsline
  • sare & piper după gust
  • 1 lingură chimion
  • 50ml apă rece de la frigider

Ingrediente Hummus cu Sfeclă

 

Retete de Hummus

 

  • 250g năut fiert
  • 1 bucată sfeclă coaptă sau fiartă
  • 85g tahini (pastă de susan) – aprox. 6 linguri mari
  • 40ml zeamă de lămâie
  • 10ml ulei de măsline
  • sare & piper după gust
  • 1 lingură chimion
  • 40ml apă rece de la frigider

Ingrediente Hummus cu Ardei Kapia Copt

 

Retete de Hummus

 

  • 250g năut fiert
  • 2-3 ardei kapia copti
  • 85g tahini (pastă de susan) – aprox. 6 linguri mari
  • 40ml zeamă de lămâie
  • 10ml ulei de măsline
  • sare & piper după gust
  • 1 lingură chimion
  • 30ml apă rece de la frigider

Mod de preparare Hummus!

 

 

Modul de preparare este aproximativ aceelasi pentru toate cele 4 retete de hummus. Schimbăm foarte puțin ingredientele care vor da aroma și culoarea diferită fiecărui tip de hummus.

 

Pasul 1: Hidratăm nautul cu o noapte în prealabil. După aproximativ 10-12 ore, scurgem apa în care a stat nautul la hidratat. Apoi îl adăugăm într-o oală mare împreună cu apă proaspătă. Apa trebuie să acopere nautul cu câteva degete. Fierbem 30-40 min. Eu schimb apa că atunci când fierb fasolea boabe. Am observat că este mai bine pentru stomac.

 

Schimb apa și pun iar la fiert pentru 30 – -40 minute. Am observat că timpul de fierbere al nautului diferă și depinde în funcție de tipul de năut folosit. Dacă este organic sau nu, bob mare sau mic etc. După fierbere, eu scot cojile nautului care sunt destul de fibroase. Acestea se scot foarte repede dar într-adevăr este o muncă de chinez răbdător :). Voi dacă nu aveți timp puteți lasa cojile.

 

 

Pasul 2: Adăugăm nautul în blender alături de celalalte ingrediente menționate mai sus. Pentru varianta cu spanac adăugăm 1 mâna considerabilă de spanac proaspăt. Pentru varianta cu sfeclă adăugăm o bucată de sfeclă coaptă (mai mică sau mai mare în funcție de cât de roz îți dorești rezultatul final). Și pentru varianta cu ardei copt adăugăm 2-3 ardei copți.

 

Pasul 3: Mixăm până ce obținem o pastă cremoasa. Eu am încercat să prepar hummusul atât în robotul de bucătărie cât și în blender. Dacă îți dorești un hummus cu o textură ca acela servit la restaurant, atunci recomand să folosești un blender performant. Eu îl folosesc pe Froothie!

 

Hummusul trebuie consumat neapărat cu legume proaspete, poate cu o salată de tabouleh și merge de minune întins pe o lipie homemade. Am pentru voi 4 tipuri de lipii homemade!

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

4 TIPURI DE LIPII HOMEMADE

 

 

Turmeric Latte – Matcha – Chaga Latte & Hot choco!

comment 1

 

Cu toții am auzit de proprietățile benefice ale turmericului, ceaiului matcha sau a boabelor de cacao. Acestea conțin elemente pline de antioxidanți. Cele 4 variante de Latte-uri pe care vi le prezint în rândurile ce urmează, combină elemente care ne vor ajuta și mai mult la asimilarea nutrienților și astfel ne vom bucura la nivel maxim de beneficiile oferite de ele.

 

Cele 4 variante de Latte-uri sunt create de Vivolife, găsiți mai multe detalii aici! Ce pot să va spun că sunt gândite în așa fel încât latte-urile să rezulte atât delicioase dar în aceelasi timp să ofere un extra boost imunității atât de mult încercate în această perioada.

 

Golden Turmeric Latte

 

Turmeric Latte

 

Turmericul – ingredientul principal din acest latte este cunoscut pentru efectele lui antiinflamatoare. De asemenea Turmericul are puternice proprietăți antioxidante. Cu ajutorul acestuia organismul va combate mai ușor acțiunea radicalilor liberi.

Golden Turmeric mai conține și extract de ciupercă Coamă Leului (Lion’s Mane) pentru a stimula creierul și a combate inflamația. Ghimbirul și Cardamomul sunt adăugate pentru o aromă mai delicioasă!

Matcha Latte

 

Matcha Latte

 

Pudra de Matcha se obține prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Acest ceai este foarte apreciat în Japonia. Este ceaiul cu cele mai mari proprietăți antioxidante ce lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi. Includerea acestui ceai în alimentația zilnică

Matcha conține de până la 350 de ori mai mulți nutrienți și antioxidanți decât ceaiul verde. Lupta cu virozele și bacteriile, întărește sistemul imunitar și ajută la protejarea ficatului.

Matcha Latte mai conține extract de ciupercă Cordyceps Militaris pentru a susține un nivel energetic sănătos și o mai bună concentrare.

 

Chaga Latte

 

Chaga Latte

 

Chaga este o ciupercă ce își extrage nutrienții din scoarță mestecenilor. Aceasta este bogată în potasiu, magneziu, calciu și fier). Chaga întărește sistemul imunitar, lupta împotriva răcelilor și infecțiilor. Lupta împotriva gastritei și poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață. Are un efect energizant și un gust pământiu la fel ca și cafeaua.

Aromele dulci și picante din cardamom, scorțișoară și ghimbir ajută la obținerea unei arome delicioase.
Combinația Vivolife Chaga Latte este inspirată de o rețetă ayurvedică tradițională!

 

Cacao Hot Cioco Latte

 

 

Conține Pudra de cacao Raw, lapte de migdale pudra, scorțișoară ceylon pentru obținerea unei ciocolate calde delicioase! Conține și Ashwagandha care ajută la echilibrul hormonal și la reducerea nivelului de cortizol.

Mod de preparare Turmeric Latte

Metoda este aceeași pentru toate variantele de latte! Adăugăm apă caldă sau lapte (de migdale) în cazul meu și amestecăm împreună cu 1 linguriță din una din cele 4 variante de mai sus. Dacă doriți ca latte-ul să fie puțin mai dulce puteți adauga puțin sirop de arțar sau zahăr de cocos.

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

HOMEMADE GRANOLA

 

 

Rulada cu Spanac și Hrișcă! Rețeta Video!

Leave a comment

 

Rulada cu Spanac și Hrișcă a rezultat din dorința de a crea o rețeta super simplă care să nu conțină făină de grâu. Eu persoal încerc pe cât posibil să nu consum făină de grâu. De ce? Pot fi luate în seama mai multe considerente! Dar în principal pentru că mi se pare ca faina din grâu este din ce în ce mai prelucrată și cu un conținut din ce în ce mai mare de gluten. O făină bogată de calorii și săracă în nutrienți. Dacă doriți să citiți despre grâu și gluten va las link aici.

 

Așadar, Rulada cu Spanac este de fapt un test care s-a dovedit a fi o rețeta reușită, simplu de preparat și bogată în nutrienți. Mie personal îmi place foarte mult hrișca. Conține multe proteine și minerale. Este un aliment complex ce nu ar trebui dat uitării 🙂 Și în plus nu conține gluten!

 

Luați în considerare că aceasta rețeta de Ruladă de Spanac este o rețeta de post – Vegană! Umplutura va fi preparată din tofu și caju.

 

Rulada cu Spanac    

Rulada cu Spanac

Ingrediente Rulada cu Spanac:

  • 500g hrișcă verde crudă hidratată (adică aprox. 350g nehidratată)
  • 1 mâna mare de spanac
  • 17g tărâțe de psyllium (sau semințe de in râșnite)
  • 170 – 200ml apă
  • sare dupa gust

Ingrediente Crema de “Brânză”

  • 150g caju hidratat (adică 120g nehidratat)
  • 150g tofu
  • suc de la 1 lămâie (50ml)
  • 50ml apă
  • sare după gust
  • opțional: una lingură fulgi drojdie inactivă
  • 1 legatură mărar
  • 1 ardei roșu și 1 ardei verde

Rulada cu Spanac

Mod de preparare Rulada cu Spanac:

 

Pasul 1: Hidratăm hrișca peste noapte. Așa cum veți observa și în video, am folosit hrișcă verde crudă și nu hrișcă maro coaptă. Este foarte important să folosiți hrișcă verde. Lăsăm hrișca la hidratat minim 8 ore. A doua zi scurgem apa în care a stat și clătim bine hrișca.

 

Pasul 2: Adăugăm în blender: hrișca hidratată, spanacul crud (sau congelat), apă și tărâțele de psyllium. Dacă nu aveți psyllium puteți folosi semințe de in sau chia rașnite. Doar să luați în considerare culoarea va fi schimbată. Mixăm până ce obținem o compoziție omogenă. Dacă nu dețineți un blender foarte puternic, este mai bine să adăugați tărâțele de psyllium la sfârșit după ce ați mixat bine spanacul și hrișca.

 

Pasul 3: Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Întindem bine într-un strat gros de aproximativ jumătate cm – 1cm. Dăm la cuptorul deja preîncălzit la 180 grade pentru 15 min. Stați cu ochii pe aluat să nu se perpelească prea mult!

 

Mod preparare cremă de Brânză

 

Pasul 4: Hidratăm caju-ul în prealabil minim 3 ore. După hidratare îl adăugăm într-un blender alături de tofu, zeamă de lămâie, apă. Dacă folosiți tofu deja sărat atunci nu mai este necesar să adăugați sare. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-o cremă fină.

 

Pasul 5: Transferăm crema într-un bol încăpător și adăugăm o legătură de mărar proaspăt. Opțional dacă vi se pare crema prea moale atunci adăugați 1 lingură de fulgi de drojdie inactivi. Amestecăm bine.

 

Pasul 6: Scoatem foaia de spanac de la cuptor, o lăsăm să se răcească puțin și apoi adăugăm crema de caju și tofu. Întindem bine și apoi adăugăm ardei gras pentru o textură crocantă. Recomand să adaugati ardei cu încredere – va da ruladei un plus de freschezza. Apoi rulăm cu grijă și încredere. Atenție să nu adăugați crema spre margini pentru că va da pe alături. Dăm la frigider pentru minim 4 – 5 ore sau peste noapte.

 

Și rezultatul este absolut delicios și minunat. Sigur va fi un hit!

 

Enjoy!

 

 

Rulada cu Spanac

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

GRANOLA CUPCAKES

 

Granola Cupcakes! Mic dejun simplu si sanatos!

comment 1

 

Acest mic dejun  – Granola Cupcakes  – trebuia inițial să facă parte dintr-un proiect E-book pe care doream foarte mult să îl creez pentru voi. Momentan am pus pe pauză proiectul e-book, așa că vă fac cunoștință cu aceste minunate Granola Cupcakes. Sunt delicioase, sănătoase și super simplu de preparat! Pline de nutrienți și necesită doar câteva ingrediente!

 

Știți deja că toate rețetele mele sunt simplu de preparat dar în aceelasi timp încerc pe cât posibil să fie cât mai bogate nutritional. Pentru mine este foarte important ca preparatele să fie bogate în nutrienți, vitamine si minerale. Așadar zic să trecem la treabă 🙂

 

Granola Cupcakes

Ingrediente Granola Cupcakes:

 

  • 120g fulgi de ovăz
  • 60g făină migdale
  • 20g fulgi cocos
  • 20g făină de in
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50ml ulei cocos
  • 60ml sirop de arțar
  • un praf de vanilie
  • un varf de sare

Mod de preparare:

 

Granola Cupcakes

 

Mai simplu de atât nu se poate. Introducem toate ingredientele într-un bol încăpător și le amestecăm bine. Important este că uleiul de cocos să fie topit.

 

Pasul 2: Vom avea nevoie o tavă cu forme de copt pentru brioșe. Vom adauga în fiecare formă câte o foița de brioșă. Dacă nu aveți foițe de hârtie speciale pentru brioșe atunci puteți folosi foaie de copt. Ne folosim de mâini pentru a da forma unor coșulețe de granola. Împingem aluatul cu degetele până ce obținem formă unui coșuleț ce urmează să fie umplut cu bunătăți.

 

Pasul 3: După ce am umplut toate formele, dăm la copt pentru 10  minute în cuptorul deja preîncălzit la 180 grade celsius.

 

Pasul 4: Scoatem formele de hârtie și lăsăm la răcit. Apoi umplem coșulețele cu iaurt (în cazul meu iaurt de cocos) și decorăm cu fructele preferate. Eu am ales fructe de pădure!

 

Și Enjoy! Un mic dejun sau un desert proaspăt și delicios!

 

Granola Cupcakes

 

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

GRANOLA CU CIOCOLATA

 

Lipii homemade! 4 Rețete simple și sănătoase!

comment 1

 

De multă vreme îmi doream să postez aceste rețete. Lucrez de foarte mult vreme la ele și acum este timpul să dezvălui rețetele acestor minunate 4 lipii homemade. În ultima perioadă, am tot testat variante de lipii homemade și am ajuns la aceste rezultate excepționale pe care doresc sa vi le prezint.

 

Personal încerc să evit cât pot de mult lipiile din comerț. Cele din comerț sunt făcute din făină albă de grau care este bogată în calorii și săracă in nutrienți.

 

După cum ați observat probabil până acum, rețetele mele sunt 100% plant based și bogate nutritional. Mâncarea trebuie să fie despre gust dar și despre nutriție!

 

lipii homemade de ovaz

 

Aceaste 4 lipii homemade sunt perfecte, ușoare și aromate, iar prepararea este super simplă. Se amestecă într-un castron, ingredientele umede și ingrediente uscate, se mixează, se întinde și se coace. Asta e! Întregul proces durează 15 minute. Și te poți bucura de lipii proaspete, pufoase, fără gluten, perfecte pentru wrappuri, shaorma, gustări și multe altele!

 

 

Ingrediente Lipie din făină de Năut:

  • 200g făină de năut
  • 400 – 450 ml apă
  • 1 linguriță chimion
  • un vârf de sare

Ingrediente Lipie Ovăz:

  • 300g ovăz
  • 270ml apă
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de mix italian și semințe de susan negru

Ingrediente Lipie Semințe de In

  • 175g semințe de in
  • 250ml apă
  • sare după gust

Ingrediente Lipie Cocos:

  • 60g făină de cocos
  • 15g tărâțe de psyllium
  • 250ml apă călduță
  • 1/2 linguriță sare de himalaya

 

lipii homemade de ovaz

Mod de preparare lipii de năut:

 

 

În principiu pașii sunt foarte simpli!

 

Pasul 1: Mixați făina de năut cu apă călduță și condimentele preferate, în cazul meu chimion și sare. Amestecați încet pentru a evita cocoloașele. Veți obține o consistență de clătite ceva mai densă.

 

Pasul 2: Acum nu ne rămâne decât să transferăm o parte de aluat într-o tigaie deja încinsă. Dacă folosiți o tigaie non aderentă atunci nu este necesar să folosiți ulei. Dacă totuși lipiile se lipesc atunci folosiți o picătură de ulei. Coacem lipiile câte 1-2 minte pe fiecare parte. Și apoi Enjoy! Eu le-am consumat alături de o brânzică de caju homemade! Au rezultat în total 8 lipii de dimensiune medie.

 

Mod de preparare Lipii din ovăz!

 

Pasul 1: Recomand să preparați făină de ovăz singuri acasă. Cum? Simplu! Adăugăm fulgii de ovăz în blender și mixăm până ce obținem textura fină ca de făină.

 

Pasul 2: Amestecăm făina de ovăz cu condimentele preferate. În cazul meu: un mix italian, semințe de susan negru, sare și piper. Adăugăm apă fierbinte și amestecăm bine. Important: folosiți apă fierbinte. Acest lucru impactează rezultatul final al lipiilor. Amestecăm până ce obținem o compoziție destul de dură dar totuși maleabilă.

 

Pasul 3: Împărțim aluatul în 6 părți egale. Apoi transformăm fiecare parte într-o sferă. Întindem sferele una câte una cu ajutorul unui făcăleț. Ne ajutăm de un recipient rotund (farfurie, bol) pentru a da lipiilor o formă perfect rotundă.

 

Pasul 4: Apoi transferăm lipiile una câte una într-o tigaie non aderenta. Le coacem câte 1-2 minute pe fiecare parte. Eu le-am savurat alături de un hummus cu ardei copt și legume proaspete! Au rezultat în total 8 lipii medii.

 

Mod de preparare Lipii Semințe de in:

lipii homemade seminte in

 

1. Se macină semințele de in într-o râșniță sau în blender până când le transformăm într-o pulbere fină ca de făină. Eu am folosit semințe de in auriu dar puteți să folosiți semințe de in maro care sunt mai frecvent întâlnite pe piață din România. Apoi transferăm făina într-un bol încăpător.

 

2. Adaugam apa caldă peste făina proaspăt măcinată din semințe de in. Se amestecă bine și se lasă aproximativ 5/10 minute până când acestea au absorbit toată apa. Cu ajutorul mâinilor voi transforma aluatul într-o sferă pe care o voi tăia în 4 părți egale.

 

3. Fiecare parte va fi transformată la rândul ei într-o altă sferă mai mică. Cu ajutorul unui făcăleț vom întinde bine aluatul până ce ajungem la grosimea de lipie dorită. Este important să nu fie nici prea groasă nici prea subțire.

 

4. Cu ajutorul unui capac sau a unei farfurii voi decupa aluatul într-o formă de lipie perfect rotundă. Apoi voi coace lipia într-o tigaie antiaderentă. Nu folosesc ulei pt că aceasta nu se lipește (în cazul în care nu deținem o tigaie antiaderentă atunci puteți folosi puțin ulei).

 

5. Coacem lipia timp de 1-2 minute pe fiecare parte – ne vom da seama că este gata atunci când lipia devine mai închisă la culoare.

 

Mod de preparare lipie cocos:

lipii homemade de cocos

 

Pasul 1: Adăugăm într-un bol încăpător făină de cocos, tărâțele de psyllium și sarea. Amestecăm bine și apoi adăugăm apă călduță. Amestecăm și lăsăm ca făina și tărâțele să absoarbă tot lichidul.

 

Pasul 2: Formăm o sferă mare pe care o tăiem în 4. Cu ajutorul mâinilor formăm 4 sfere mai mici. Așezăm și aplatizăm sfera de cocos cu ajutorul făcălețului. Cel mai bine este să ne folosim de 2 foi de copt pentru a fi siguri că lipiile nu se lipesc.

 

Pasul 3: Pentru acest tip de lipii este necesar să folosim puțin ulei de cocos in tigaie. Întindem bine uleiul și apoi așezăm lipia în tigaia deja încinsă. Coacem fiecare lipie câte 2 minute pe fiecare parte. Are un gust foarte interesant. Dacă ești fan cocos atunci sigur îți va plăcea! Lipia se poate consuma fie dulce sau sărată!

 

 

 

RETETA VIDEO LIPII HOMEMADE

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

PORRIDGE DE OVAZ

 

Granola cu Ciocolată! Rețeta simplă și delicioasă!

comments 2

 

Granola cu Ciocolată este o rețetă pe care îmi doream să o testez de foarte mult timp! Termenul de Granola începe să prindă aripi și pe piața din România. Rețetele de Granola încep să aibă succes și nu pot decât să mă bucur! Aceasta reprezintă o variantă sănătoasă a cerealelor din comerț pline de zahăr și arome artificiale!

 

Am văzut diferite rețete la foarte mulți bloggeri culinari de prin afară și îmi doream mult să văd cum va fi rezultatul final!

 

Această rețetă de Granola cu Ciocolată este un hit! Am făcut câteva schimbări la ea, am folosit ingrediente integrale și am adăugat pudra proteică pentru un extra kick!

 

Pudra Proteică folosită este Vivolife cu aromă de banane și scorțișoară!

Pudra proteică Vivolife nu reprezintă doar un adaos de proteină în alimentația mea. O folosesc din mai multe motive, aceasta conține turmeric pentru un efect antiinflamator, enzime digestive pentru o absorbție ușoară!

Ingredientele sunt obținute din plante crescute fără erbicide, pesticide sau fungicide. Proteinele sunt bio-fermentate pentru o digestie și asimilare optimă! Procesarea la rece asigură biodisponibilitatea maximă a fiecărui ingredient.

 

Pudra proteică nu conține zahăr, gluten sau soia. Este îndulcită cu stevia!

 

Granola cu Ciocolată

 

Ingrediente Granola cu Ciocolată

  • 100g fulgi de ovăz
  • 80g migdale
  • 50g semințe fl.soarelui
  • 50g caju
  • 30g cacao pudră
  • 2 cupe pudră proteică
  • 100g curmale + 200ml apă

Mod de preparare Granola

 

Granola cu Ciocolată

 

1. Punem la hidratat curmalele în apă călduță timp de 20 – 30 min!

 

2. Tăiem mărunt migdalele și caju-ul. Le adăugăm într-un bol încăpător împreună cu restul ingredientelor uscate: fulgii de ovăz, cacao pudră, semințe fl.soarelui și pudra proteică. Amestecăm bine toate ingredientele!

 

3. Adăugăm într-un blender curmalele împreună cu apa în care s-au hidratat. Vrum vrum vrum până ce obținem o pastă de curmale. Adăugăm pastă de curmale peste ingredientele uscate și amestecăm bine. Ne ajutăm de mâini pentru a amesteca bine toate elementele. Compoziția trebuie să fie ușor umedă.

 

4. Transferăm granola pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius timp de 25-30 min. La jumătatea timpului (minutul 15) amestecăm granola cu o lingură de lemn pentru a fi siguri că nu se arde pe o parte.

 

Și gata! Granola cu Ciocolată este gata de savurat la un mic dejun sau ca un desert simplu și sănătos. Merge consumată alături de un iaurt sau un smoothie bowl!

 

Granola cu Ciocolată

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BANANA BROWNIE

 

 

Rețeta Pesto Vegan

Rețeta Pesto Vegan! Gata în 3 minute!

Leave a comment

 

Știu că rețeta tradițională de pesto presupune să folosești muguri de pin și parmezan dar eu m-am gândit să transform această rețeta în una vegană mult mai simplă!

 

Rețeta mea de Pesto Vegan este atât de versatilă . . . merge combinată în diferite feluri și ghici ce? Este super simplu de preparat! Gata în 3 minute! Pentru aceasta rețeta de pesto vegan, sunt necesare doar câteva ingrediente simple si integrale! Mai este necesar un blender sau robot de bucătărie pentru a mixa totul împreună și gata!

 

Puteți folosi acest pesto vegan întins pe o felie de pâine crocantă, sau ca dressing într-o salată fresh sau poate ca sos pentru o porție de paste, topping într-o lipie sau tortilla. Sau merge presărat chiar și peste pizza!

 

Dacă nu aveți la dispozitie mult busuioc, încercați să îl combinați cu rucola, pătrunjel sau spanac. Sau de asemenea, puteți sări peste busuioc în întregime și să folosiți un amestec de pătrunjel și coriandru sau un amestec 50/50 de mentă proaspătă și spanac.

 

 

Ingrediente Pesto Vegan!

  • una branzică Filgud
  • o mâna mare de busuioc
  • o mâna mare de baby spanac
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivi
  • doi căței de usturoi românesc
  • sare & piper
  • apă

Mod de preparare Pesto Vegan:

Cea mai simplă rețeta ever! Introduci toate ingredientele într-un blender și mixezi până obții o textură verde creamosă! Hahaha mai simplu de atât nu se poate!

 

Partea cea mai bună la această rețeta … constă în faptul că este super versatilă! De exemplu o puteti combina cu:

 

Lipie din ovaz Homemade & Pesto Vegan

 

Lipie ovaz fara gluten

 

Rețeta Pesto Vegan 

Toast cu pesto & Avocado

 

Rețeta Pesto Vegan

 

Paste din cartof dulce si Pesto Vegan

 

Rețeta Pesto Vegan

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

CORNULETE DE POST CU BRANZA DE CAJU

 

 

 

 

Paste cu brânză și roșii! Gata în 15 minute!

Leave a comment

 

Această rețetă de Paste cu brânză a avut un mega succes pe instagram! Ce-i drept rețeta era una de tip tradițional preparată cu brânză de origine animală. Eu am testat și schimbat puțin rețeta și am transformat-o într-una veganizata – de post! Gustul este atât de apropiat de varianta tradițională și ghici ce? Nu ai nevoie mai mult de 15 minute pentru prepararea rețetei!

 

Este super super delicioasă și atât de simplu de preparat! Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază: paste, roșii, pătrunjel și brânză de caju tip feta Filgud!

 

Brânzica este solidă dacă o păstrăm la frigider, este preparată din caju și culturi bacteriene probiotice. Mai contine si ulei de cocos, culturi tinere (L. Bulgaricus, L. Acidophilus, S. Thermophilus, L. Casei, L. Plantarum), cristale de sare roz de Himalaya, apă!

 

Mai multe informații despre aceasta găsiți aici!

 

Paste cu brânză

Ingrediente paste cu brânză:

  • 250g paste
  • 2 ciorchini roșii cherry
  • 100g suc de roșii sau bulion
  • 150ml apă
  • 1 brânzică Filgud
  • condimente: oregano, busuioc, pătrunjel uscat și mix italian
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel proaspăt
  • opțional: fulgii de drojdie inctivă (înlocuiește parmezanul)

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Spălăm roșiile cherry și le punem într-o tavă alături de puțin suc de roșii și apă. Puteți folosi și roșii mari, nu neapărat cherry! Le dăm la cuptor timp de 10 minute!

 

Pasul 2: Între timp punem pastele la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet! Eu am folosit paste spiralizate!

 

Pasul 3: După ce roșiile s-au copt, le storcosesc cu o furculiță și adaug brânzica de caju, condimentele (oregano, busuioc, pătrunjel uscat și mixul italian). Apoi adaug și pastele scurse de apa în care au fiert. Amestec bine și opțional adaug și 1 lingură ulei de măsline extravirgin!

 

Adaug uleiul la final pentru a evita încălzirea acestuia la temperaturi înalte. Este mai sănătos așa! Mai adaug pătrunjel proaspăt la final. Opțional puteți adauga fulgii de drojdie inactivă. Aceștia înlocuiesc parmezanul.

 

Bon appetit!

 

Paste cu brânză

 

Paste cu brânză si rosii

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

CORNULETE CU BRANZA DE POST

 

Mini Tarte cu Fructe – Raw vegan! Reteta Video!

comment 1

 

Aceste Mini Tarte cu Fructe sunt un desert minunat cu care poți impresiona pe oricine! Mini Tarte Raw Vegane delicioase, fără lactoză și fără gluten!

 

Sunt super simplu și ușor de făcut, cremoase și dulci, aceste mini tarte sunt răcoritoare, ușoare, satioase și mega sănătoase!

 

Le-am preparat din ingrediente integrale, pline de vitamine și minerale astfel încât să nu te simți vinovat/ă după ce vei consuma o mini tartă!

 

Ingredientele folosite sunt achiziționate de pe driedfruits.ro

Aveți și un cod de discount Dolce8 dacă doriți un discount de 8% discount la comandă finală!

 

Ingrediente Crustă Mini tarte:

  • 150g migdale uscate ->> aprox 250g hidratate
  • 25g cacao pudră
  • 100g prune uscate
  • 70g caise uscate
  • 1 lingura sirop de arțar

Ingrediente Cremă Mini Tarte:

  • 100g caju uscat – >> 170g hidratat
  • 100ml lapte vegetal – de mei am folosit eu
  • 80ml sirop arțar
  • 40g ulei cocos
  • un varf de vanilie si sare
  • opțional: 100g afine pentru culoare

 

Mini Tarte cu fructe

Mod de preparare:

Pasul 1: Hidratăm migdalele minim 8 ore! Hidratăm caju-ul minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte! Apoi este necesar să hidratăm 10 – 15 minute caisele și prunele uscate.

 

Pentru prepararea crustei / bazei mini tartelor

Pasul 2: Introducem în robotul de bucătărie: migdalele hidratate în prealabil împreună cu cacaoa pudră, prunele și caisele hidratate. Apoi mai adăugăm și apa în care s-au hidratat prunele pentru a ajuta robotul la mixare! Opțional puteți adauga și un strop de sirop de arțar pentru o extra dulceață.Vrum vrum vrum până ce obținem o textură lipicioasă.

 

Pasul 3: Transferăm aluatul în formele de mini tarte. Ne vom folosi de mâini pentru a obține niște tarte cât mai uniforme. Dăm la rece până ce ne ocupăm de cremă!

 

Pasul 4: Introducem în blender: caju-ul hidratat în prealabil, siropul de arțar, laptele vegetal, ulei de cocos, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce obținem o textură cremoasă!

 

Pasul 5: Transferăm crema peste crusta tartelor și decorăm cu fructele preferate! Eu am folosit mure, zmeură, afine, kiwi și fistic! Dăm la rece pentru minim 1- 2 ore și gata!

Enjoy!

 

Mini Tarte cu fructe

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

Homemade Waffles

 

 

Smoothies sanatoase

6 Rețete Sănătoase de Smoothie Ideale la micul dejun!

Leave a comment

 

Aceste 6 Rețete Sănătoase de Smoothie sunt ideale atât pentru micul dejun cât și pentru un desert răcoritor pe timp de vară! Eu m-am jucat cu ingredientele pe care le-am avut la dispoziție și au rezultat cele mai delicioase combinații! Aceste rețete de smoothie sunt super simplu de preparat și conțin doar ingrediente sănătoase!

 

Cea mai bună parte a acestor Smoothie Bowls (bolurilor smoothie) constă în alegerea toppingurile. Eu am adăugat ingredientele pe care le-am avut la îndemana, dar voi puteti adăuga de exemplu semințe de cânepă și semințe de chia pentru nutrienți, fibre și proteine ​​adăugate.

 

Smoothie Bowls sunt ultimul upgrade la reteta de smoothie tradiționala. Un smoothie cremos si dens încât îl poți mânca cu o lingură. Completați cu fructe proaspete, granola sau orice alte toppinguri sănătoase pentru un mic dejun sau o gustare vegană rapidă și ușoară!

 

Sunt rețete super simple ce conțin în principal fructe congelate. Cu topingurile va puteți juca după propria viziune și plăcere 🙂 Eu am folosit fulgi de ovăz crocanți, cacao nibs (bucăți de cacao crudă), fulgi de cocos, fructe proaspete! Cantitățile indicate mai jos sunt pentru 2 persoane!

 

Ingrediente Rețete Sănătoase de Smoothie

Smoothie Căpșuni

 

Retete Sănătoase de Smoothie     

  • 2 banane congelate
  • 400g căpșuni congelate
  • 50ml lapte migdale
  • toppings: Fructul Pasiunii & Migdale

Ingrediente Smoothie Mango & Ananas

 

Retete Sănătoase de Smoothie

 

  • 2 banane
  • 250g ananas congelat
  • 250g mango congelat
  • 100ml lapte de migdale
  • toppings: căpșuni proaspete, cacao nibs, ovăz crocant

Ingrediente Smoothie Mure & Afine

 

 

  • 2 banane congelate
  • 500g mure & afine
  • toppings: căpșuni proaspete, cacao nibs, ovăz crocant și fulgi de cocos

Ingrediente Smoothie Matcha

 

Retete Sănătoase de Smoothie

 

  • 2 banane congelate
  • 450g mango
  • un vârf de spirulină
  • 1 linguriță pudra de matcha
  • toppings: Măr și mango proaspăt, ovăz crocant, cacao nibs și goji

Ingrediente Smoothie Ciocolată

 

Smoothie Ciocolata

 

  • 2 banane congelate
  • 200g zucchini congelat
  • 150g mango congelat
  • 50g cacao pudra
  • toppings: Kiwi & Mango proaspat si Homemade Granola

Ingrediente Smoothie Piersică

 

Retete Sănătoase de Smoothie

 

  • 2 banane congelate
  • 3 piersici congelate
  • 100g mango proaspat
  • toppings: Homemade Granola & fructe de pădure

 

Mod de preparare Rețete Sănătoase de Smoothie

Mai simplu de atât nu se poate! Introducem toate ingredientele în blender și mixăm până ce obținem consistența cremoasa dorită! Aceste 6 Rețete Sănătoase de Smoothie sunt absolut delicioase și reprezintă un înlocuitor perfect al înghețatei!

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

4 RETETE DE TERCI OVAZ

 

 

 

Banana Brownie! Desert Proteic Vegan Delicios!

comment 1

  

Acest Banana Brownie face parte din categoria acelor rețete care ies bine din prima încercare! Banana Brownie este delicioasă, sănătoasă și super mega sățioasă! Conține ingrediente integrale și de calitate! Fără uleiuri sau conservanți adăugați așa cum au majoritatea opțiunilor din comerț! Nu conține zahăr procesat și au o paleta largă de proteine și nutrienți!

 

Acest brownie nu conține făină, zahăr procesat și dacă folosești fulgi de ovăz fără gluten, va rezulta o rețeta gluten free super sănătoasă dar și foarte gustoasă! Trust me!

 

Informatii nutritionale – Banana Brownie

 

  • Cantitate totala Brownie 1350g -> 1961kcal
  • Greutate 1 bucata Brownie 150g -> 217 kcal

Pudra proteică ​​are 2 roluri importante

 

 

1. Pudra Proteică Whole Vivolife, furnizează un conținut bogat de proteine provenite din mazăre fermentată, cânepă presată la rece și quinoa! Mai multe info găsiți aici!

 

2. Pudra Proteică Whole Vivolife contine un mix de nutrienți pe bază de plante formulat de experți în nutriție ce oferă 22 de vitamine și minerale esențiale!

 

Ingrediente Banana Brownie

 

  • 300g ovăz
  • 60g cacao pudră
  • 50g fulgi de migdale
  • 500ml lapte de caju sau migdale
  • 1 cupă pudră proteică (50g)
  • 100ml sirop arțar
  • 2 banane + 2 pentru decor
  • una lingurita scorțișoară
  • vanilie și sare

 

Mod de preparare Banana Brownie

 

Pasul 1: Într-un bol încăpător adăugăm toate ingredientele uscate: fulgii de ovăz, cacaoa pudra, fulgii de migdale, pudra proteică și condimentele. Amestecăm bine!

 

Pasul 2: Cu ajutorul unei furculițe storcosim bananele. Apoi transferăm bananele împreună cu ingredientele lichide peste cele uscate. Amestecăm bine.

 

Pasul 3: Preîncălzim cuptorul la 180 grade celsius. Transferăm toată compoziția într-o formă de copt. Eu am folosit o formă cu diametrul 17/17 cm. Taiem 1 – 2 banane si le adaugam pe suprafata brownie-ului! Acest Brownie a ieșit destul de înalt, deci puteți să folosiți și o formă cu o dimensiune mai mare. Dăm la copt pentru 25- 30min. Lasam la racit 30 minute …

 

Și gata! Enjoy

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BISCUITI CU CACAO

3 Deserturi Delicioase, Sănătoase si Simplu de preparat!

comments 2

  
    

Aceste 3 Deserturi Delicioase și Sănătoase sunt super versatile și simplu de preparat! Pot fi consumate atât ca un desert delicios cât și ca un mic dejun sanatos. Cele 3 Deserturi Delicioase  conțin o varietate mare de vitamine și minerale, dar conțin de asemenea și proteine și carbohidrați complexi – atât de necesari organismului.

 

Oricare dintre cele 3 opțiuni veti alege, fie că vorbim despre clătite americane, waffles sau granola, toate reprezintă una din acele opțiuni excelente pentru prepararea unui desert delicios.

 

Toate ingredientele au fost achiziționate de pe driedfruits.ro! Majoritatea ingredientelor fac parte din categoria Bio! Va recomand să le încercați! Sigur o să va încânte calitatea și prețul produselor!

 

Clatite americane vegane 

Mic dejun, gustare sau desert?

Granola, waflles sau clătitele americane pot fi savurate la micul dejun,  ca o gustare sănătoasă sau chiar ca un desert simplu. Toate cele 3 Deserturi Sănătoase sunt îndulcite natural, conțin fibre și va vor satisface pofta de dulce într-un mod simplu, rapid și sănătos!

 

Ingrediente 3 Deserturi Sănătoase

5 Waffles: Pentru 10 waffles dublati cantitatea!

 

Waffles cu ovaz vegane

 

  • 100g fulgi de ovăz
  • 1 banană coaptă
  • 150ml lapte vegetal de migdale

 

Ingrediente clătite americane din hrișcă

 

Clatite americane din hrisca

 

  • 350g hrișcă verde crudă hidratată ( adică aprox. 250g nehidratată)
  • 1 banană coaptă
  • 100ml lapte vegetal de migdale
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un vârf de vanilie naturală și sare

 

Ingrediente Granola

 

Granola Vegana sanatoasa

 

  • 200g fulgi de ovăz
  • 100g fulgi de secară
  • 100g caju crud
  • 50g nuci pecan
  • 30g semințe fl.soarelui
  • 50g fulgi migdale
  • 100g sirop de arțar
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 linguriță scorțișoară
  • vanilie și sare

 

Mod de preparare Waffles

 

3 deserturi delicioase

 

Adăugăm toate ingredientele într-un blender. Mixam până ce obținem o consistență mai densă (vezi video). Adăugăm compoziția în aparatul de făcut waffles. Dacă nu dețineți un astfel de aparat – le puteți prepara în tigaie ca pe niște clătite americane. Rezultatul este super delicios! Adăugați toppingurile preferate: eu am ales iaurt de cocos, fructe de sezon, sirop de arțar și fructul pasiunii.

 

Mod de preparare Clătite de hrișcă

 

3 deserturi delicioase

 

Hidratăm hrișca în prealabil. Cel mai bine este să o hidratăm peste noapte sau cel puțin 8 ore. Apoi adăugăm toate ingredientele într-un blender. Mixam până ce obținem o consistență mai densă (vezi video). Apoi ungem o tigaie de clătite cu foarte puțin ulei de cocos. Dacă tigaia este non stick – atunci puteți exclude uleiul. Transferăm o parte din compoziție. Lăsăm să se coacă câte 2 minute pe ambele părți. Repetem pașii până ce terminăm toată compoziția!

 

Mod de preparare Granola

 

3 deserturi delicioase

 

Adăugăm ingredientele uscate într-un bol încăpător: fulgii de ovăz, fulgii de secară, caju-ul și nucile pecan mărunțite, fulgii de migdale, semințele fl.soarelui, scorțișoară, vanilia și sarea.  Apoi adăugăm și ingredientele lichide: Siropul de arțar și untul de arahide. Opțional pentru o extra dulceață mai puteți adauga curmale tăiate mărunt.

 

Întindem toate ingredientele într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Dăm 30 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius. La minutul 15 amestecați granola pentru a vă asigura că nu se arde pe o parte. Apoi lăsăm la răcit și gata! Puteți consuma granola alături de un iaurt delicios, fructe de sezon sau alături de un smoothie bowl!

 

 

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHEESECAKE CU CAPSUNI SI CACAO

Cornulețe cu brânză – Trigoane cu brânză de caju!

comment 1

 

Așa cum v-am obișnuit deja, această rețetă de Cornulețe cu brânză este super simplă, delicioasă și conține doar câteva ingrediente!

 

De această dată m-am gândit să vă surprind cu o rețetă diferită față de ce am mai pregătit până acum dar totuși o rețeta simplă și delicioasă!

 

Personal nu consum foarte des făină albă dar în anumite situații este necesar! Această rețeta nu ar ieși la fel de delicioasă cu un alt înlocuitor la făină albă.

 

Mie personal cornulețele sau trigoanele cu diferite umpluturi fie dulci sau sarate îmi trezesc foarte multe amintiri plăcute din copilărie.

Am decis să prepar o variantă de cornulețe ceva mai crocante, voi dacă doriți o versiune mai pufoasă și fragedă vă recomand să adăugați mai mult ulei sau drojdie în compoziție.

 

cornulete cu branza de caju

 

Ingrediente Cornulețe cu Brânză:

  • 500g făină albă de grâu
  • 200ml apă minerală
  • 100ml ulei de cocos extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • branzică de caju Filgud

Mod de preparare Cornulețe:

 

cornulete cu branza de post

 

Pasul 1: Într-un vas încăpător adăugăm făina de grâu. Eu am ales o făină bio pentru liniștea mea personală. Adaug apă minerală, uleiul de cocos și sarea. Amestec bine toate ingredientele. Inițial amestec cu o lingură și apoi trec la cea mai bună ustensilă de amestecat – mâinile!

 

Pasul 2: Frământ aluatul până ce acesta se leagă bine (vezi video). După ce acesta s-a legat bine, continui să frământ aluatul pentru încă 5-10 minute pentru a elibera glutenul din făina de grâu. Este important ca aluatul să fie cât mai elastic. După ce am frământat îndeajuns aluatul, îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 minute.

 

Pasul 3: Transferăm aluatul pe o suprafață curată și începem să rulăm aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Eu am mai folosit 1 linguriță de ulei de cocos pentru a mă ajuta la întinderea aluatului.

 

Pasul 4: Decupăm marginile aluatului pentru a crea un dreptunghi. Apoi tăiem pe lungime și lățime pentru a crea cât de cât niște pătrățele egale.

 

Pasul 5: Umplem pătrățelele cu câte 1 linguriță din branzica de caju Filgud. Apoi împreunăm 2 dintre colțurile pătrățelelor pentru a crea un triunghi (trigon). Continuăm aceeasi pași cu restul compoziției. Transferăm tringhiurile pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 20 minute.

 

Pasul 5: Continuăm să întindem și să formăm triunghiuri din marginile rămase de aluat. Continuăm aceeași pași până ce terminăm tot aluatul. Mie mi-au ieșit în total 23 de cornulețe.

 

cornulete cu branza

 

Cornulețele sunt absolut minunate. Vă recomand cu încredere să le testați! Au o textură crocantă și sunt pline de savoare de la branzica de caju. Sunt super simplu de preparat!

 

Vă urez poftă bună alături de cei dragi!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

ZUCCHINI LASAGNA

 

 

 

Tort cu Căpșuni și Cacao! Textură pufoasă ca de mousse!

comment 1

  

Așa cum v-am obișnuit, acest Tort cu Căpșuni și Cacao este super simplu de preparat, conține ingrediente simple, integrale și naturale!

 

M-am tot gândit în ultima vreme să prepar un desert cu căpșuni pentru că îmi place foarte mult să gătesc sezonier. În acestă perioadă căpșunile sunt disponibile din belșug! Așadar este timpul să pun în evidență căpșunile delicioase. Dacă sunteți fani căpșuni și vreți să testați și alte rețete care implică căpșunile ca personaj principal, atunci vă recomand înghețată de căpșuni sau cheesecake-ul de căpșuni.

 

Astăzi voi prepara un desert light, simplu cu o textura pufoasă ca de mousse. Nu conține multe calorii pentru că nu voi folosi grăsimi ca uleiul de cocos sau unt de cacao.

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

Ingrediente pentru Baza Tort cu Căpșuni

  • 200g migdale hidratate (120g nehidratate)
  • 150g curmale suculente
  • 1 lingură cacao pudră

Ingrediente Cremă Tort cu Căpșuni

  • 300g caju hidratat (aproximativ 230g nehidratat)
  • 120ml lapte de migdale homemade
  • 150g miere sau sirop de arțar
  • 130g căpșuni
  • esență de vanilie
  • un vârf de sare
  • 1 lingură agar agar amestecat cu 100ml apă

Ingrediente Cremă Cacao

  • 300g caju hidratat (aproximativ 230g nehidratat)
  • 250ml lapte de migdale homemade
  • 3 linguri cacao pudră
  • 200g zahăr de cocos
  • semințele de la un baton de vanilie
  • 1 linguriță pudră de lucuma
  • 1 lingură agar agar amestecat cu 100ml apă

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

Mod de preparare Tort cu Căpșuni:

 

Pasul 1: Un pas foarte important pe care va recomand să nu il săriți! Hidratarea migdalelor și caju-ului peste noapte sau minim 8 ore. După ce acestea s-au hidratat, aruncăm apa în care au stat și le clătim sub un jet de apă curată!

 

Pasul 2: Începem cu prepararea blatului! Adăugăm într-un robot de bucătărie: migdalele hidratate, curmalele dulci și cărnoase și 1 lingură de cacao. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-un aluat lipicios! Transferăm aluatul în forma de tort. Eu am folosit o formă de tort cu dimensiunea de 21cm diametru! Dăm la rece până ce preparăm crema de căpșuni.

 

Crema de căpșuni și cacao!

 

Pasul 3: Adăugăm într-un blender: caju-ul hidratat, laptele de migdale, căpșunile, mierea, vanilie și un vârf de sare. Blenduim până ce totul se transformă într-o crema fină. Separat adăugăm într-o oală, 1 lingură de agar agar împreună cu 100ml apă. Amestecăm timp de 1- 2 minute până ce agar agar începe să se gelifieze! Transferăm agar agar-ul peste crema de căpșuni și mai mixăm câteva secunde. Apoi rapid transferăm crema de căpșuni peste blat în forma de tort. Trebuie să ne mișcăm rapid pentru că crema se întărește super repede de la agar agar. Dăm la rece și trecem la crema de cacao.

 

Pasul 4: Adăugăm în blender: caju-ul hidratat, laptele de migdale, cacao pudra, zahăr de cocos și vanilie. Vrum vrum vrum până ce totul se mixează într-o crema fină. Separat adăugăm într-o oală, 1 lingură de agar agar împreună cu 100ml apă. Recomandarea mea este să adăugăm agar agar-ul atunci când apa este rece și nu caldă pentru a evita să facă cocoloașe. Dăm drumul la foc si amestecăm timp de 1- 2 minute până ce agar agar începe să se gelifieze! Transferăm agar agar-ul peste crema de cacao și mai mixăm câteva secunde. Apoi rapid transferăm crema de cacao peste blat în formă de tort. Trebuie să ne mișcăm rapid pentru că crema se întărește super repede de la agar agar.

 

Pasul 5: Opțional puteți să mai preparați un strat de căpșuni sau pur și simplu să împărțiți de la început crema de căpșuni în 2 părți egale. În acest fel vom avea un tort în starturi cu un efect vizual super frumos!

 

REȚETA VIDEO TORT CU CĂPȘUNI ȘI CACAO

 

 

 

 

 

Porridge de Ovăz! Terci de ovăz gata în 10 minute!

comment 1

 

Aceste 5 feluri de Porridge de Ovăz sunt absolut demențiale!! Nu mă pot hotărî care dintre cele 5 este varianta mea preferată! Este ciudat, dar adevărat … îmi plac toate super super mult! Se pot prepara rapid atât la micul dejun dar pot fi consumate și ca un desert sănătos, sățios și savuros!

Aceste versiuni de Porridge de Ovăz sunt by far one of my favourite breakfast ideas 🙂

Ce reprezintă Porridge-ul de Ovăz?

Termenul se referă la terciul de ovăz care poate fi preparat fie cu 10 minute înainte de consum, fie hidratat peste noapte! Acesta este un mic dejun sau o gustare rapidă ușor de preparat prin înmuierea ovăzului în lapte vegetal.

Cele 5 versiuni de Porridge sunt ușor de preparat (nu necesita preparare termică). Și sunt perfecte atunci când aveți nevoie de un mic dejun sau o gustare, mai ales pentru aceia dintre voi cu timp limitat si dimineți agitate.

 

Selectie de Toppinguri

 

Astăzi vă împărtășesc rețetele mele preferate de porridge de ovăz! Versiuni sănătoase atât de rapide, foarte ușor de personalizat cu diverse toppinguri! În plus, rețetele sunt 100% vegane, folosind ingrediente vegetale integrale pline de vitamine și nutrienți!

 

Adăugarea de toppinguri poate fi modificată după bunul plac! Mie îmi place să adaug fructe proaspete sau uscate, nuci, semințe, fulgi de cocos, cacao nibs, sirop de arțar, nectar de cocos și lapte vegetal care duce rețeta de la un nivel simplu și banal la unul super cremos și delicios!

 

Porridge-ul furnizează proteine si carbohidrați buni pentru a îmi menține energia o bună parte a zilei.

 

Ingrediente Porridge de Ovăz & Afine

 

Porridge de Ovăz afine 

  • 100g fulgi de ovăz integrali
  • 250ml lapte de migdale homemade
  • 50g afine
  • toppings: căpșuni, cacao nibs, ovăz crocant, zmeură liofilizată

Ingrediente Porridge Mango

 

Porridge de Ovăz cu Mango

 

  • 100g fulgi de ovăz integrali
  • 200ml lapte de cocos homemade
  • 1/2 mango proaspăt
  • toppings: căpșuni, mango proaspat, cacao nibs, ovăz crocant, fulgi de cocos, nectar de cocos!

Ingrediente Porridge Capsuni

 Porridge de Ovăz Capsuni

 

  • 100g fulgi de ovăz integrali
  • 160ml lapte de caju homemade
  • 200g căpșuni proaspete
  • toppings: feliuțe măr verde, căpșuni, cacao nibs, ovăz crocant, mentă, migdale fărâmate!

Ingrediente Porridge de Ovăz & Matcha

 

Porridge de Ovăz cu Matcha

 

  • 100g fulgi de ovăz
  • 200ml lapte de migdale
  • 1 linguriță ceai Matcha
  • toppinguri: banană, căpșuni, fructul pasiunii, mentă, cacao nibs, unt de caju, nectar de cocos!

 

Ingrediente Porridge Cioco

 

Porridge de Ovăz cu Ciocolata 

  • 100g fulgi de ovăz integrali
  • 250ml lapte de migdale homemade
  • 1 lingură cacao pudră
  • 1 linguriță unt de arahide homemade
  • 3 curmale
  • toppings: banană, semințe de cânepă, cacao nibs, nuci și migdale, unt de arahide, bucățele de ciocolată neagră

 

Mod de preparare Porridge de Ovaz

 

Varianta Afine: Adaugam laptele și afinele sălbatice în blender și mixăm câteva secunde până ce laptele se tranforma într-un lichid mov! Adăugăm laptele peste fulgi de ovăz și lăsăm la hidratat minim 10 minute sau peste noapte! După ce fulgii de ovăz au absorbit tot laptele, adăugăm toppingurile preferate! În cazul meu: căpșuni, cacao nibs, ovăz crocant, zmeură liofilizată!

 

 

Varianta Mango & Căpșuni: Punem laptele și Mangoul / Căpșunile în blender și vrum vrum vrum câteva secunde până ce laptele se tranforma într-un lichid Galben (mango) / Roz (Căpșuni)! Adăugăm lapticul peste fulgi de ovăz și lăsăm la hidratat minim 10 minute sau peste noapte! După ce fulgii de ovăz au absorbit tot laptele, adăugăm toppingurile mai sus mentionate!

 

 

 

Varianta Matcha: Adăugăm laptele de migdale și 1 lingură ceai Matcha în blender. Vrum vrum vrum până ce totul se mixează bine. Transferăm laptele peste fulgi de ovăz și lăsăm la hidratat minim 10 minute sau peste noapte! După ce fulgii de ovăz au absorbit tot laptele, adăugăm toppingurile: banană, căpșuni, fructul pasiunii, mentă, cacao nibs, unt de caju, nectar de cocos!

 

 

Varianta Ciocolată: Adăugăm în blender laptele de migdale, cacao pudra, untul de arahide și curmalele. Mixăm câteva secunde până ce totul se amestecă bine. Transferăm laptele peste fulgi de ovăz și lăsăm la hidratat minim 10 minute sau peste noapte! După ce fulgii de ovăz au absorbit tot laptele, adăugăm toppingurile: banană, semințe de cânepă, cacao nibs, nuci și migdale, unt de arahide, bucățele de ciocolată neagră!

 

RETETA VIDEO

 

Zucchini Lasagna! Reteta Lasagna cu legume!

comment 1

 

Această rețeta de Zucchini Lasagna este atât de simplu de preparat! În 2 timpi și 3 mișcări poți savura o masă sănătoasă, delicioasă și super aromată!

 

Are gust la fel ca „adevărata” Lasagna, dar in versiunea mea nu vom folosi foietaj de lasagna! Vom folosi dovlecel sau Zucchini!!!

Zucchini Lasagna are un conținut scăzut de carbohidrați, nu contine gluten, lactoză și este o rețeta vegană foarte aromată!

 

Cum să tăiați dovleceii pentru Lasagna:

    

În primul rând, să vorbim despre înlocuitorul nostru al foilor de lasagna. Dovleceii sau Zucchini trebuie tăiați în benzi subțiri și cel mai simplu mod  este folosirea unui feliator tip mandolină. Dacă nu dețineti una, nu-i bai, puteți tăia cu atenție dovleceii în benzi subțiri cu ajutorul unui cuțit sau feliator de cartofi.

 

Ingrediente Zucchini Lasagna:

 

Mod de preparare Zucchini Lasagna:

 

Zucchini Lasagna low carb

 

Pasul 1: Tăiem zucchini în felii cu o grosime aproximativ egală. Eu am folosit o mandolină dar dacă nu dețineți una, nu va panicați! Puteți folosi aparatul de decojit cartofii sau chiar și cuțitul. Important este să tăiați feliuțe nici prea groase nici prea subțiri (vezi video).

Pasul 2: După ce am feliat cei 4 zucchini, este necesar să eliminăm excesul de apă din aceștia. Pentru a face acest lucru, vom presăra sare pe toate feliile de zucchini. După câteva minute vom observa că apa va fi eliminată din feliuțele de zucchini. Le tamponăm cu un șervețel curat pentru a absorbi toată apa.

Pasul 3: Eu am folosit o tavă cu diametrul de 27 – 17 cm. Am  întins bine pe fundul tavii 2 linguri de suc de tomate. Apoi am adăugat un strat fâșii de zucchini. Am adăugat un strat de brânzică de caju. Apoi din nou suc de roșii. Și repet aceelasi proces (zucchini, brânzică si suc de roșii sau pastă de tomate) până ce am terminat toate fașiile de zucchini. În total au rezultat 5 straturi de zucchini! Opțional am hotărât să adaug și 1 lingură fulgi de drojdie inactivă pentru mai multă savoare. Dacă aveți disponibilă mozzarela vegană, atunci o puteți presăra pe toata suprafata lasagnei.

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180 grade. Dăm tava la copt pentru aproximativ 30 minute. Și gata! Lăsăm la răcit pentru 15 – 20 minute și apoi puteți savura preparatul! Este absolut minunat! Lasagna de post cu putine calorii, delicioasă și sănătoasă!

 

Zucchini Lasagna low carb

 

Zucchini Lasagna Vegana

 

Zucchini Lasagna

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

4 UNTURI VEGETALE

 

Unturi vegetale Vegane

Brânză de caju

Brânză de caju – doar 4 ingrediente!

Leave a comment

 

Această Branză de caju este foarte similară gustului de branză traditională!

Dacă ai o poftă nebună de brânză, atunci trebuie să încerci această rețetă vegană de brânză de caju. Este perfectă pentru sandvișuri, salate, paste, pizza sau alături de câteva boabe de struguri! De asemenea, este foarte simplu de preparat și poate fi gata in 15min (excluzând timpul de hidratare a caju-ului). Puteți să o feliați, răzuiti și chiar să o topiți! Această brânză de caju nu este doar delicioasă, ci și foarte sănătoasă! Nu conține ulei, gluten, soia și este preparată din doar 4 ingrediente naturale.

 

Această brânză implică un pic de planificare înainte, deoarece necesită hidratarea caju-ului și apoi răcirea brânzei la frigider. Dar pregătirea este atât de simplă și rapidă, încât este una dintre acele rețete care se întâmplă în timp ce faceți si alte lucruri.

 

 

 

Sucul de lămâie adaugă aciditate – gustul acrisor al branzei;
Drojdia inactiva nutrițională adaugă aroma de brânză;
Sarea potenteaza aroma.

Toate împreună creează curcubeu pe cerul gurii!

 

Ingrediente Brânză de caju:

  • 150g Caju Organic hidratat (aproximativ 100 nehidratat)
  • 75ml apă
  • sucul de la 1 lămâie și jumătate
  • 1 lingură rasă de agar agar + 100ml apă pt fiert
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • sare de himalaya după gust

 

Opțional: puteți tăvăli branzicile prin ierburi de provence, boia dulce sau afumată și mărar!

 

Brânză de caju cu ierburi

Mod de preparare :

Pasul 1: Hidratăm caju-ul minim 4 ore în apă rece sau 1 ora în apă caldă!

 

Pasul 2: Aruncăm apa în care s-a hidratat caju-ul, îl clătim și îl transferăm într-un blender. Adăugăm zeamă de lămâie, apă, sare și fulgii inactivi. Vrum, vrum vrum mixam până ce obținem o textură omogenă și cremoasă!

 

Pasul 3: Adăugăm 100ml apă la fiert. Când această a început să fiarbă adăugăm agar agar-ul și amestecăm timp de 1 minut. Transferăm agar agar-ul împreună cu apa în care s-a fiert, peste crema de caju! Mai mixam câteva secunde și gata.

 

Pasul 4: Transferăm compoziția în forme de copt sau de silicon sau pur și simplu într-un castronel! Dăm la frigider pentru minim 1 ora!

 

Pasul 5: Este opțional dar recomandat! Tăvălim rondelele de brânză prin condimentele sau ierburile preferate: mărar, boia, ierburi italienești etc!

 

Brânză de caju cu boia

 

Brânză de caju cu marar

 

 

 

ALTE REȚETE RECOMANDATE

 

BRÂNZĂ DE CAJU TARTINABILĂ

 

Unturi vegetale Vegane

Unturi Vegetale din nuci si alune! Unturi Vegane!

comment 1

 

Aceste Unturi Vegetale din nuci și alune sunt absolut minunate, delicioase și foarte versatile. Le poți prepara acasă și merg folosite într-o multitudine de rețete!

 

Unturile de nuci sunt bogate în grăsimi mononesaturate și sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​vegetale, făcându-le un element cheie al dietelor vegane și vegetariene.

 

Dacă  v-ați săturat să cheltuiți mult pentru un borcan de unt de arahide sau unt de caju si migdale, iată ca puteti prepara propriile versiuni acasă. Nu numai că veți economisi bani, dar veți putea controla și nivelurile de sare și zahăr! De asemenea puteți elimina complet conservanții care sunt adăugați anumitor mărci comerciale.

 

Unt de migdale Homemade

 

Echipament necesar Unturi vegetale:

Mai întâi, veți avea nevoie de un robot de bucătărie sau de un blender cu putere mare de mixare. Folosirea unui blender pentru a prepara aceste Unturi Vegetale de nuci necesită utilizarea unui piston ca in exemplul din video! Acesta este Blenderul pe care eu il folosesc.

Sau puteti opta pentru a prepara unturile in robotul de bucătărie – doar ca timpul se va tripla (aproximativ 10 – 15 minute).

Ingrediente crude sau coapte?

Unt de arahide

S-ar putea să fiți surprinși de acest lucru, dar când preparati aceste Unturi Vegetale, utilizarea nucilor si alunelor crude face procesul mult mai greu! Când folosiți nuci sau alune crude, durează mult mai mult ca uleiurile sa fie eliberate, astfel încât procesul este greoi și uneori nici măcar nu funcționează.

 

Îmi place să cumpăr nuci si alune raw si apoi să le coc în propriul meu cuptor. Din nou, acesta este un alt mod prin care pot controla aroma când le coc eu singura! Încălzirea lor va scoate la iveala uleiurile naturale și le va da o aromă mai bogată. Puteți să le coaceti pur și simplu pe o foaie de copt la 180 ° C până când sunt ușor coapte și parfumate, aproximativ 10 minute.

 

Unt de Caju

 

Este ușor să schimbi aromele în funcție de ceea ce îți place. Puteți deveni cât de creativ doriți cu aromele dvs. adăugând:

 

  • scorţişoară
  • curmale
  • sirop de arțar / miere
  • vanilie
  • semințe chia
  • pudra de cacao
  • nuca de cocos

Ingrediente necesare Unturi vegetale:

Eu am folosit pentru fiecare rețeta de Unt Vegetal între 300g-500g de alune, migdale sau caju. Aici depinde foarte mult de capacitatea robotului de bucătărie dar cel mai bine merge să începeți cu minim 300g. Pentru varianta de unt de migdale am folosit puțină sare și curmale pentru a îndulci puțin situația 🙂

 

Mod de preparare Unturi Vegetale:

Unturi vegetale

 

Pasul 1: Preîncalzim cuptorul la 180 C. Tapetăm o tavă cu foaie de copt și adăugăm alunele, migdalele sau caju-ul. Distribuiți uniform alunele sau migdalele pe toată suprafața tăvii pentru a asigura o coacere uniformă.

 

Pasul 2: Le coacem pentru 10 minute. Atenție! Stați cu ochii pe cuptor pentru că acestea se pot arde foarte ușor! La jumătatea timpului (minutul 5) amestecati-le cu o lingură de lemn pentru a fi siguri ca nu se ard.

 

Pasul 3: Transferăm alunele, migdalele sau caju-ul în blender și mixăm până ce obținem textura dorită! Eu le-am mixat undeva între 2 – 4 minute în funcție de textura fiecărei nuci. Am observat că migdalele se mixează cel mai greu! Iar arahidele și alunele de pădure cel mai repede!

 

 

 

Unturile vegetale se pot consuma in foarte multe feluri!

 

Unt de Caju + Cracker sau biscuite crocant

 

Unturi vegetale

 

Micul dejun – Unt de migdale într-un cremos terci de ovăz

 

Terci de Ovaz

 

Nutella Homemade

 

Unturi vegetale

 

Sau le mai puteti folosi la prepararea biscuitilor cu migdale

 

Biscuiti de post cu nutella

 

RETETA VIDEO UNTURI VEGETALE

 

 

 

Chiftelute de Post zucchini

Chifteluțe de Post din Zucchini și Năut! Reteta Video!

Leave a comment

 

Căutați un aperitiv rapid? Sau poate un mic dejun rapid și sănătos? Aceste chifteluțe de post din dovlecei sunt preparate din doar 4 ingrediente și sunt gata în aproximativ 30 de minute. Sunt, de asemenea, fără gluten (dacă folosiți făină de ovăz fără gluten) și sunt bogate în proteine!

 

Aceste chifteluțe de Post au depășit toate așteptările! Sunt atât de delicioase, versatile și simplu de preparat. Le puteți consuma atât la micul dejun cât și la prânz sau cină!

 

Ingrediente Chifteluțe de Post:

  • 3 zucchini medii
  • 250g năut fiert
  • 150g branzică de caju tartinabilă Filgud
  • 1 lingură făină integrală grâu (sau ovăz dacă doriți fără gluten)
  • sare & piper după gust

 

Chifteluțe de Post din Zucchini

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Să începem cu baza chiftelutelor noastre. Folosim dovlecei razuiți în această rețetă și, deoarece dovleceii sunt 95% apă, este important să-i scurgem de lichid. Cea mai ușoară modalitate pe care am descoperit-o este să răzuiesc dovleceii. Apoi îi transfer într-un bol încăpător și adaug sare peste ei. După aproximativ 5 minute, cu ajutorul unui prosop curat, storc apa din zucchini.

 

Pasul 2: Voi mărunți năutul fiert în prealabil. Dacă nu aveți timp sa il fierbeti, puteți să cumpărați năut deja fiert la borcan. Totusi dacă aveți răbdare vă recomand să hidratați năutul cu o noapte în prealabil și apoi să îl fierbeți bine până ce boabele devin moi.

 

Pasul 3: Adaug într-un bol curat: zucchini, năutul mărunțit, brânză de caju Filgud cu mărar și ceapă verde. Mai adaug făina, sarea și piperul. Mă folosesc de mâini pentru a amesteca foarte bine toate ingredientele. Apoi cu ajutorul mâinilor voi forma în total 9 chifteluțe de dimensioni potrivite – nici prea mici nici prea mari!

 

Chifteluțe de Post din Zucchini

 

Am ales să gătesc chifteluțele în 2 moduri diferite!

Prima variantă: Am transferat chifteluțele pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Le-am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade celsius.

 

A două variantă: Am adăugat un vârf de ulei de cocos într-o tavă non stick. Am întins uleiul cu un șervețel. Procedez în acest fel pentru că nu tolerez foarte bine alimentele prăjite. Astfel reușesc să controlez mai bine cantitatea de ulei folosită. Evident acest lucru nu este posibil fără o tigaie non stick! Perpelesc chifteluțele câte 2 minute pe fiecare parte!

 

Ambele variante sunt crocante la exterior și moi și suculente la interior! Le recomand cu încredere!

 

Chifteluțe Vegane din Zucchini

 

Chifteluțe din Zucchini

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

DROB DE POST

 

Drob Pleurotus de Post

Salata de Tabouleh

Salata de Tabouleh si Hummus cu Sfecla! Reteta Video!

Leave a comment

 

Cu ocazia primăverii am pregătit pentru voi o rețeta simplă și sănătoasă alături de echipa Microgreens! Salată de Tabouleh cu Microplante și Hummus cu sfeclă! Una din combinațiile mele preferate!

 

Tabouleh este o salată super proaspătă de plante fresh, pătrunjelul fiind ingredientul numărul unu. Este presărata cu bulgur, cus cus sau in cazul nostru conopida și roșii! Este îmbrăcata cu ulei de măsline și suc de lămâie. Salata este răcoritoare, ușoara și plina de ingrediente sănătoase.

 

Veți găsi adesea salata de tabouleh ca o garnitură în meniurile restaurantelor mediteraneene. Merge combinata cu hummus, baba ganoush, falafel, măsline … toate mancarurile mele preferate.

Ingrediente necesare Salata Tabouleh:

– 1 legătură pătrunjel

– 3 fire de mentă proaspătă

– microplante floarea soarelui și coriandru

– 2 roșii mari și suculente

una legătură ceapă verde

câteva buchetele de conopidă dată prin robotul de bucătărie

Ingrediente Hummus cu Sfecla:

  • 350g năut fiert
  • 2 linguri mari de tahinni (pastă de susan)
  • 3 sau 4 căței de usturoi românesc
  • suc de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță chimion pudra
  • jumătate de sfeclă fiartă
  • 50-100ml apă în funcție de cât de cremos doriți hummusul
  • sare și piper după gust

Mod de preparare salata:

Tăiem mărunt pătrunjelul, ceapă verde, mentă, microplantele de floarea soarelui și coriandru. Tăiem în cubulețe roșiile proaspete și suculente. Dăm prin blender sau prin robotul de bucătărie conopidă până ce ajunge la dimensiunea bobului de orez. Dacă doriți puteți înlocui conopida cu bulgur sau cus cus pe care îl veți hidrata în apă fierbinte.

Apoi amestecăm toate ingredientele și gata!

 

Mod de preparare Hummus cu Sfeclă!

Adăugăm în blender toate ingredientele indicate mai sus și mixam (vrum vrum vrum) până ce totul devine cremos! Adăugați apa puțin câte puțin pentru a ajunge la consistenta dorită de voi!

 

Nu va rămâne decât să va bucurați de acest curcubeu nutrițional alături de cei dragi!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

Salata de Boeuf de Post

 

Salata de Boeuf de post

 

 

Drob Pleurotus de Post

Drob Pleurotus de Post! Reteta Video!

Leave a comment

 

Acest Drob Pleurotus de post este o opțiune mai ușoară și mai ușor digerabilă decât varianta tradițională care conține foarte multă proteină și grăsime animală. Drobul de post (vegan) este super bun la gust și puteți să vă jucați cu ingredientele și cantitățile astfel încât să rezulte un produs finit pe gustul vostru.

 

Poate doriti să mancati putin mai usor de sarbatori sau pur si simplu să mai diversificati meniul alimentar de zi cu zi – drobul cu ciuperci este o variantă super ușor de preparat și foarte ușor de digerat! 🙂

 

Drob Pleurotus de Post

Ingrediente Drob Pleurotus:

  • 750g Ciuperci Pleurotus
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • 1 ceapă mică albă
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 morcov mare
  • 3 linguri făină integrală (sau făină de ovăz)
  • 3 linguri hrișcă coaptă
  • sare și piper
  • 3 linguri semințe de in râșnite + 6 linguri de apa
  • cimbru uscat

Mod de preparare Drob:

 

Drob Pleurotus de Post

 

Pasul 1: Hidratăm hrișca coaptă. O punem peste noapte în apă rece. Aceasta va absorbi apa și se va mari în volum!

 

Pasul 2: Spălăm toate ingredientele. Tăiem mărunt ciupercile Pleurotus, ceapa albă și verdețurile (pătrunjelul, mărarul, ceapă verde). Cu cât mai mărunt cu atât mai bine. Spălăm morcovul, îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 3: Punem la hidratat semințele de in râșnite. 3 linguri semințe râșnite la 6 linguri apă. Lăsăm ca semințele să absoarbă toată apa. Acestea vor reprezenta înlocuitorul nostru de ou din rețeta tradițională de drob!

 

Pasul 4: Adăugăm ciupercile într-o tigaie încăpătoare. Lăsăm ciupercile să se perpelească în propriul suc. După 5 – 7 minute adăugăm morcovul răzuit și ceapa albă. Punem capacul și le lăsăm să se înabușească timp de 5 – 7 minute.

 

Pasul 5: Adăugăm hrișca, puțină sare și verdețurile. Amestecăm bine și stingem focul. Mai adăugăm semințele de in hidratate, condimentele (cimbru uscat, sare și piper dupa gust). Și la final mai adăugăm făina integrala pentru a lega bine toată compoziția.

 

Pasul 6: Transferăm toată compoziția într-o formă de chec (22cm lungime – 12cm lățime) tapetata cu foaie de copt! Dăm la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade timp de 45 – 55 minute.

 

Și gata! Nu e complicat deloc! O rețeta simplă și gustoasă! Acest Drob Pleurotus este suculent cu o aromă super delicioasă!

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

PASCA VEGANA – DE POST

 

Brioșe Vegane – Muffins cu iaurt de caju! Reteta Video

Leave a comment

 

Aceste Brioșe Vegane sunt super ușor de preparat, cu ingrediente simple, fluffy in interior si usor crocante la exterior! Puteti sa le combinati cu fructe, nuci sau chiar fulgi de ciocolată.

 

Nu știu dacă v-am menționat vreodată până acum, dar desertul meu preferat este reprezentat de rețete tip pandișpan. Îmi place ataaat de mult textura pufoasă și aerată a unui pandișpan reușit!!! Dacă și tu ești un fan înrăit de fluffiness atunci aceste brioșe vegane îți vor ajunge la suflet!

 

Amestecați și combinați toppingurile preferate pentru a vă crea propria versiune folosind rețeta mea doar ca șablon. Aceste brioșe vegane pot fi consumate cu fructe la micul dejun, cu unt de nuci pentru o gustare cu proteine. Sau merg combinate cu o lingură de înghețată vegană pentru un desert simplu și delicios.

 

Aveți nevoie doar de 8 ingrediente ce pot fi amestecate într-un singur bol

 

Ingrediente uscate Brioșe Vegane:

  • 250g făină albă de grâu Bio (sau integrală)
  • 150g zahăr de cocos
  • jumătate linguriță vanilie și un vârf sare
  • un vârf bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente lichide:

  • 80ml ulei de cocos
  • 250ml iaurt Filgud
  • una lingură de oțet de mere sau suc de lămâie

 

Briose vegane de post

 

Brioșe vegane de post

Mod de preparare Brioșe Vegane:

Pasul 1: Adăugăm într-un bol încăpător toate ingredientele uscate. Adaugam făina de grâu, zahărul de cocos, vanilia, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecăm bine și trecem la ingredientele lichide.

 

Pasul 2: Adăugăm uleiul de cocos, iaurtul de caju și oțetul de mere. Oțetul acționează cu praful de copt și bicarbonatul și ajută la creșterea brioselor. Amestecăm bine toate ingredientele până ce se formează un aluat lipicios.

 

Pasul 3: Cu ajutorul unei linguri transferăm compoziția în formele de brioșe. Tapetam formele cu foaie de copt dacă nu deținem forme speciale din hârtie.

 

Opțional: Puteți amesteca 4 linguri cacao pudra cu 3 linguri de apă și decorați brioșele astfel încât să creeze un efect vizuat plăcut!

 

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Dăm la cuptor pentru 25 minute. Le încercăm cu un bat din bambus (gen scobitoare) pentru a fi siguri că s-au copt bine și le lăsăm să se răcească minim jumătate de ora.

Enjoy!

 

Brioșe vegane cu iaurt

Brioșe vegane cu iaurt

REȚETA VIDEO

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

INGHETATA DE CAPSUNI RAW VEGANA

 

 

 

Lapte vegetal – 5 variante! Retete Video!

comment 1

 

Dacă ți-aș spune că aceste 5 variante de Lapte Vegetal preparat în casă sunt mai rentabile și cel puțin de două ori mai deliciose decât cel cumpărat de la magazin? Este mult mai ușor decât crezi să prepari lapte vegetal în casă!

Este cremos, delicios, hrănitor, satisfăcător și reprezintă înlocuitorul perfect al produselor lactate în aproape orice rețetă.

Cum prepar Lapte vegetal în acasă?

 

Super simplu! Amestecând nuci, semințe sau chiar cereale împreună cu apă într-un blender de mare viteză până când rezultă un lapte delicios și cremos. Puteți adăuga, de asemenea, un vârf de sare, un îndulcitor la alegere: curmale, sirop de arțar sau stevia pentru un extra kick!

Hidratarea nucilor și semințelor

Înmuierea nucilor, semințelor și cerealelor ajută la descompunerea compușilor greu digerabili și poate crește de fapt biodisponibilitatea anumitor vitamine.

Cum alegem nucile si semintele?

 

În ceea ce privește nucile, vă recomand să le achiziționați nesărate, crude și organice ori de câte ori este posibil. Nucile convenționale sunt si ele ok – si ceva mai ieftine. 

Dacă doriți să adăugați un plus de aromă laptelui, puteți opta să coaceti semintele sau nucile acasă, dar țineți cont că prin coacere o parte din nutrienți vor fi eliminați.

Va recomand să hidratati nucile peste noapte! Pur și simplu puneți-le într-un borcan sau castron de sticlă, acoperiți-le cu apă și lăsați-le timp de 8- 12 ore.

Nu uitați să clătiți bine nucile înainte de a le adăuga în blender.

Cât rezistă laptele Vegetal?

 

Cel mai bine este să păstrați laptele  într-un borcan de sticlă sau o sticlă curată, cu un capac etanș.

În general vorbind, laptele vegetal de casă se va păstra la frigider aproximativ 3-4 maxim 5 zile.  Dacă rămâneți cu un surplus de lapte, îl puteți îngheța / congela pentru a îl folosi în smoothie-uri sau pentru a îl dezgheța și pentru a îl folosi în orice altă rețetă.

Ingrediente Lapte Vegetal de migdale

 

Lapte Vegetal de Migdale

 

  • 150g migdale crude hidratate (aprox 90g nehidratate)
  • 1 litru apă plata
  • un vârf de vanilie pudră (opțional)
  • 2 curmale medjool (opțional)

 

Ingrediente Lapte de Cocos

 

Lapte Vegetal de Cocos

 

  • Jumatate nuca de cocos (vezi video)
  • 1.5 litru apă plată
  • 1-2 curmale de tip medjool(opțional dacă doriți laptele mai dulce)
  • un vârf de vanilie pudră (opțional dar recomandat)

Ingrediente Lapte Vegetal de Susan

 

Lapte Vegetal de Susan

 

  • 100g semințe susan hidratate
  • 1 l apă plată
  • 3-4 curmale moi si dulci
  • Vanilie pudra sau baton de vanilie

Ingrediente Lapte de Ovaz

 

Lapte Vegetal de Susan

 

  • 100g ovăz
  • 700 – 1000ml apă plată (depinde cât de concentrat doriți laptele)
  • 20g caju hidratat (*opțional) pentru mai multă cremozitate
  • 1 lingură Nectar de cocos
  • Vanilie pudră sau baton de vanilie

Ingrediente Lapte de Soia

 

 

  • 350g soia hidratată(150g soia uscată)
  • 2.5 litri apă

Mod de preparare lapte de soia

 

Primul pas este să hidratam boabele de soia. Acestea trebuiesc hidratate pentru minim 8 ore sau cel mai bine peste noapte. Odată ce s-au hidratat, veți observa că boabele își dublează chiar triplează volumul. Acest pas este esențial – deci nu săriți peste el 🙂

După ce s-au hidratat, vă sfătuiesc să clătiți boabele cu apă curată pentru a îndepărta impuritățile și o parte din acidul fitic.

 

Pasul 2: Transferăm boabele de soia în blender. Turnăm apă proaspătă (1 litru) și mixăm vrum vrum vrum până ce acestea se transformă în pastă.

 

Pasul 3: Transferăm toată compoziția într-un săculeț de lapte vegetal sau într-un tifon și presăm cu toată puterea. În acest fel separăm pulpa de lapte. Dacă nu dețineti un tifon pe acasă, atunci puteți folosi o sită fină folosită la cernut faina. Atenție . . . este necesară o sită fină pentru o separare/ strecurare eficientă!

 

Pasul 4: Punem la fiert laptele la foc mare. Adăugăm și cealalată parte de apă (1.5l apă). În momentul în care a început să fiarbă (atenție . . . laptele se umflă rapid și poate da pe lângă oală foarte repede) dăm focul la temperatură medie. Amestecăm cu o lingură de lemn din când în când pentru a împiedica laptele să se lipească de oală. Lăsăm laptele să fiarbă timp de 20 minute.

 

Pentru modul de preparare celalalte variante de lapte

 

Pasul 1: Hidratați nucile sau semințele peste noapte sau minim 8 ore!

 

Pasul 2: Introduceți în blender toate ingredientele menționate mai sus pentru fiecare rețeta! Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-un lapte cremos și delicios!

 

Cu pulpa rămasă puteți prepara o multitudine de bunătățuri! Înlocuiți unul din ingrediente sau pur și simplu adăugați la rețeta originală pulpa rămasă de la migdale, susan sau soia!

 

 

Blatul Cheesecake Capsuni

 

Cheesecake de Capsuni

 

Bomboane din Ovaz

 

Bomboane Vegane proteice

 

Granola Raw Vegana

 

Granola Raw Vegana

 

Negresa Raw Vegana

 

Brownie raw vegan fara zahar

 

Painici – Crackers Deshidratati

 

Painici raw vegane deshidratate

 

Blatul Cheesecake Ciocolata

 

Cheesecake de Ciocolata

 

Chiftelute de Post

 

Chiftelute de post

 

Frittata spaniolă – Omletă Vegană! Reteta Video!

Leave a comment

 

Frittata spaniolă sau Omletă Vegană este preparată din năut, cartofi și branzică de caju! Este un preparat foarte versatil și se combină bine cu orice legume sau verdețuri. Frittata merge servită cu o varietate de sosuri.

 

Această versiune a fost adaptată pentru a fi potrivită atât pentru vegani, cât și pentru cei ce țin post. Poate fi servită cu legume de sezon la alegere. Nu numai că este deliciosă, dar este ușor de făcut. Avem nevoie de doar  6 ingrediente. Să începem!

 

Important de retinut! Gustul de omleta este dat de sarea neagră. Sarea neagra provine din Asia de Sud și are un miros sulfuric înțepător. Este, de asemenea, cunoscută si sub numele de „sare neagră de Himalaya”. Când este adăugată la anumite feluri de mâncare creează o aromă uimitoare de „ou”.

 

Frittata Omleta Cartofi

Ingrediente Frittata:

  • 500g cartofi
  • 150g năut fiert
  • 200g branzică de caju Filgud
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 1/2 linguriță turmeric
  • un vârf de sare neagră de Himalaya

Mod de preparare:

Pasul 1: Hidratăm năutul cu o noapte în prealabil. A doua zi punem năutul la fiert. După ce acesta a fiert îl transferăm într-un blender, adăugăm puțină apă și sare și mixam până ce se transformă într-o pastă omogenă.

 

Pasul 2: Decojim și tăiem cartofii în cubulețe mici. Punem cartofii la fiert la foc mediu.

 

Pasul 3: Adăugăm cartofii fierți, năutul pastă, branzica de caju și condimentele într-un bol încăpător. Amestem bine toate ingredientele.

 

Pasul 4: Adăugăm 1 picătură de ulei (măsline / cocos) într-o tigaie non aderentă. Întindem bine uleiul și transferăm compoziția în tigaie. Cu ajutorul unei spatule nivelăm bine toată frittata și punem capacul. Lăsăm 5-6 minute. Apoi cu ajutorul unei farfurii unse în prealabil cu puțin ulei, răsturnăm frittata și o transferăm în tigaie pe partea cealalată. Punem capacul și lăsăm alte 5-6 minute la foc mediu. Și gata! Frittata noastră este gata!

 

Frittata Omleta Cartofi

 

Enjoy!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHEESECAKE CIOCOLATA

 

 

Cum alegem cele mai bune Pudre Proteice?

Leave a comment

 

În prezent există foarte multe opțiuni de pudre proteice pe piața din România. La un simplu search pe Google – vei descoperi o multitudine de pudre proteice cu diferite arome și proprietăți nutriționale. Pe cât de multe opțiuni sunt – pe atât de dificilă poate deveni alegerea noastră.

 

Iar pentru cei care au ales o alimentație vegană, poate fi chiar și mai dificilă alegerea unei pudre proteice vegană de calitate.

De ce să adăugăm pudre proteice în alimentația noastră?

  • te duci la sala și dorești să crești masă musculară!
  • vrei să prepari un mic dejun rapid care să nu îți răpească mult timp dar totuși să fie sățios și nutritiv
  • ești vegan/ă și consideri că nu consumi destulă proteină – atunci decizia înțeleaptă este de a suplimenta.

 

Cum alegem cele mai bune Pudre Proteice?

 

Deși uneori prețul poate fi un bun indicator al unui produs de calitate, nu mereu ne putem baza doar pe acest lucru. În opinia mea (eu așa procedez), cel mai bine este să citim ingredientele suplimentelor pe care le vom introduce în organismul nostru. Calitatea și proveniența lor este de asemenea un bun indicator al unui produs bun. Citiți eticheta!

 

Multe dintre pudrele proteice de pe piață românească, conțin concentrat proteic din zer (lapte), concentrat proteic din lapte, sau din grâu. Dacă nu aveți intolerante alimentare la grâu sau lapte – puteți alege una din multele variante de pe piață.

 

De ce Pudre Proteice Vegane?

 

  • Pudrele proteice vegane sunt ușor digerabile și conduc la mai puține dificultăți gastrice decât cele pe bază de proteine animale (proteinele pe baza de lactate precum cazeina și zerul, pot avea efecte secundare nedorite)
  • Pudrele proteice vegane reprezintă o bună sursă de fibre. Legumele, leguminoasele, nucile și semințele din care sunt preparate pudrele vegane sunt pline de fibre sănătoase, care îmbunătățesc în mod natural digestia și absorbția vitaminelor și mineralelor.

 

Pudrele Vegane pe care eu le folosesc sunt cele de la Vivolife. Pe lângă faptul că sunt super delicioase și conțin o bună cantitate de proteine, acestea au o multitudine de nutrienți benefici organismului!

 

Beneficiile pudrelor proteice Vivolife:

 

  • Toate ingredientele sunt 100% vegetale și sunt obținute din plante crescute fără erbicide, pesticide sau fungicide
  • Pudrele Vivolife nu contin ingrediente modificate genetic
  • Proteinele sunt bio-fermentate pentru o digestie și asimilare optimă
  • Majoritatea ingredientele sunt procesate la rece; ceea ce asigură biodisponibilitatea maximă a fiecărui ingredient
  • Pudrele au o textură fină și un gust delicios
  • Gama de proteine Perform nu conține zahăr adăugat sau îndulcitori artificiali
  • Toate ingredientele incluse sunt fără gluten în mod natural
  • Perform este un produs 100% vegan și este certificat ca atare de către The Vegan Society
  • Fiecare cupă conține 25 de grame de proteine vegetale și un profil complex de aminoacizi

 

Ceea ce mi-a atras atenția foarte mult și nu am mai observat acest lucru la alte branduri – este faptul că fiecare ingredient din compoziția pudrelor VIVOLIFE vine explicat și detaliat astfel încât să înțelegi mai bine ceea ce urmeaza sa introduci în organismul tău și ce beneficii aduce acestuia.

 

Vivolife dispune de mai multe game de pudre proteice vegane: Fiecare având proprietăți și beneficii diferite – În funcție de ceea ce dorești să obții!

 

Încă un lucru pe care doresc să îl menționez – este faptul că modul de folosire a pudrelor proteice nu trebuie să fie neapărat banal / plictisitor. De exemplu să le amestecați cu puțină apă sau lapte vegetal și gata! Mai jos am atasat cateva dintre retetele testate de mine!

 

PUDRE PROTEICE – GAMA PERFORM

 

  • Fără gluten, fară soia, fără zahăr adăugat (sau alți îndulcitori)
  • Fără ingrediente modificate genetic
  • Ingrediente naturale neprelucrate, 100% pe bază de plante
  • Extract de turmeric adăugat pentru a susține refacerea

Pudre proteice vegane

PUDRE PROTEICE – GAMA SUSTAIN

 

  • Aminoacizi 100% naturali pe bază de plante cu rația 2:1:1
  • 5g de BCAA per porție pentru a spori rezistența musculară
  • Hidratare cu acțiune rapidă cu ajutorul electroliților din apa de cocos și sarea roz de Himalaya
  • Îndulcit în mod natural cu Stevia

 

Pudra proteica vegana 

 

GAMA RITUAL

 

  • Profil complet de aminoacizi cu biodisponibilitate ridicată
  • Ingrediente crescute fără pesticide, erbicide sau fungicide
  • Produs testat de terți împotriva metalelor grele
  • Fără gluten, soia, zahăr adăugat sau ingrediente modificate genetic

 

Pudra proteica vegana

 

VIVOLIFE WHOLE

 

  • Fiecare porție vă oferă un conținut bogat de 20g proteine ​​din mazăre, cânepă presată la rece și quinoa
  • Bogat în grăsimi esențiale omega 3 (din cânepă și floarea-soarelui) dar și omega 6 și 9
  • 22 de vitamine și minerale esențiale din surse vegetale plus 5 miliarde de culturi vii (probiotice) per porție
  • Conține Ashwagandha pentru a susține rezistența organismului la stres precum și Turmeric și Scorțișoară Ceylon

 

GAMA THRIVE

 

  • Vitamina B12 susține imunitatea și energia organismului
  • Vitamina D pe bază de plante pentru sănătatea oaselor și suport muscular
  • Centella asiatică și ciuperca Coama Leului pentru a îmbunătăți funcționarea creierului
  • Extract de turmeric pentru sănătatea articulațiilor și pentru a reduce inflamațiile
  • 10 miliarde de probiotice pentru o sănătate digestivă optimă

 

 

Pudra detox multivitamine

 

Eu am preparat câte o rețeta delicioasă cu fiecare din cele 5 game menționate mai sus! Este important să testați retete noi și să va jucați cu ingredientele pentru a ieși din zona de confort și pentru a va bucura de fiecare rețeta în parte!

CLATITE AMERICANE

 

Clatite americane proteice

 

BOMBOANE PROTEICE

 

Bomboane proteice

 

SMOOTHIES PROTEICE

 

Smoothie bogate in proteine vegetale

BATOANE PROTEICE

 

Batoane proteice cu ovaz

 

TURTA DULCE 

 

Turta dulce vegana

Porridge de ovăz și banană – la cuptor! Reteta Video!

Leave a comment

 

Acest Porridge de ovăz și banană este preparat din ingrediente simple și reprezintă un mic dejun sănătos de care se va bucura întreaga familie. Ușor de făcut, necesită o pregătire minimă, este un mic dejun delicios, care poate fi savurat atât dimineața la micul dejun sau ca desert împreună cu familia și prietenii.

 

Aceast porridge copt este sățios, aromat și bogat în nutrienți, datorită ovăzului și dulceaței naturale a bananelor.

 

Acest mod de a prepara ovăzul la cuptor este un mod atât de minunat de a începe ziua! Ovăzul este bogat în fibre și proteine, acest mic dejun vă va menține plin/ă până la prânz. Ovazul contine de asemenea si vitamine, minerale si antioxidanti.

 

Ingrediente Porridge de ovăz:

  • 200g fulgi de ovăz
  • 2 banane mici / medii
  • 50g nuci românești
  • 2 linguri seminte de in râșnite
  • 40g merișoare și stafide
  • 400ml lapte de migdale Filgud
  • 60ml sirop de arțar
  • 1 lingurita scorțișoară
  • vanilie pudra
  • un vârf de sare

 

Mod de preparare Porridge de ovăz:

 Porridge de ovăz si banane

 

Pasul 1: Decojim bananele de coajă, le adăugăm într-un bol încăpător și le mărunțim cu ajutorul unei furculițe. Le pisăm până se transformă în piure de banane 🙂

 

Pasul 2: Adăugăm în bol restul ingredientelor indicate mai sus: fulgii de ovăz, nucile românești (mărunțite în prealabil), semințele de in râșnite, merisoarele, stafidele, scorțișoară, vanilia, laptele de migdale și siropul de arțar. Siropul poate fi înlocuit cu orice îndulcitor lichid doriți ( nectar de cocos sau picături de stevia). Amestecăm și lăsăm 10 min ca ovăzul să absoarbă laptele de migdale.

 

Pasul 3: Transferăm compozitia într-o formă de tort. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius. Lăsăm la copt pentru 25 – 30 min. Scoatem forma și lăsăm la răcit pentru alte 30 min – 1 ora (dacă avem răbdare).

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm aceast Banana Porridge alături de cei dragi!

 

Porridge de ovăz si banane

 

RETETA VIDEO

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHEESECAKE CIOCOLATA

 

Cheesecake Ciocolată- Raw Vegan! Reteta Video!

Leave a comment

 

Mulți dintre voi ați cerut această rețeta de Cheesecake Ciocolată … așa că a venit timpul să va prezint rețeta 🙂

Așa cum v-am obișnuit – este vorba despre o rețeta simplă, delicioasă și sănătoasă!

 

SECRETUL MEU PENTRU CEL MAI BUN CHEESECAKE VEGAN DE CIOCOLATA:

 

Unt de cacao! Dacă doriți cu adevărat un gust autentic de ciocolată, atunci începeți cu sursa, care este de fapt ceea ce îl face ciocolată. Cu alte cuvinte, utilizați UNT DE CACAO. Majoritatea deserturilor crude (raw) se bazează pe uleiul de cocos pentru a le solidifica, dar eu am vrut să folosesc untul de cacao propriu-zis, deoarece acest lucru face ca ciocolata să aibă un gust de ciocolată adevărată.

 

Cheesecake Ciocolata

 

Acest Cheesecake Ciocolata cel mai bun tort de ” brânză” vegan cu ciocolată. Are cea mai incredibilă, netedă si cremoasă textură. Este dragostea la prima mușcătură. Are o aromă bogată de ciocolată, deloc prea dulce. Este super sățios datorită caju-ului și va va satisface poftă de dulce într-un mod sănătos!

 

Acest cheesecake nu conține gluten, lapte sau ouă!

 

Cheesecake Ciocolata Raw Vegan

Ingrediente Cheesecake Ciocolată:

Pentru blat doar 2 ingrediente:

 

  • 100g curmale hidratate
  • 150g migdale hidratate

Pentru crema de ciocolată:

 

  • 320g caju hidratat (aprox 250g nehidratat)
  • 50g unt de cacao
  • 100g ulei de cocos extravirgin
  • 35g cacao pudra
  • 130g miere (sau sirop de arțar)
  • 40ml lămâie
  • 150ml suc de portocală
  • 1 baton vanilie
  • sare
  • opțional – 1 lingurita pudra de mesquite pentru o ușoară aromă de caramel

 

 

Mod de preparare cheesecake:

Pasul 1: Hidratăm migdalele, curmalele și caju-ul peste noapte.

 

Pasul 2: Introducem într-un robot de bucătărie migdalele și curmalele. Mixăm până ce ajungem la o textură nisipoasă dar totuși lipicioasă! Transferăm conținutul în forma de tort (eu am folosit o formă cu diametrul de 16cm ) . Presăm bine toată compoziția pentru a uniformiza blatul în mod egal. Dăm la rece și trecem la prepararea cremei de cioco.

 

Pasul 3: Introducem în blender toate ingredientele menționate mai sus la crema de cioco. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-o crema fină și delicioasă. Sucul de portocale poate fi înlocuit cu lapte vegetal de migdale sau caju. Transferăm toată crema peste blat și dăm la congelator pentru minim 3 – 4 ore.

 

Puteți orna cheesecake-ul cu ce dorește inimioară voastră! Eu am ales ciocolată neagră răzuită și fructe de pădure proaspete și congelate.

 

 

 

Cheesecake Ciocolata Vegan

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

INGHETATA DE CIOCOLATA

 

Turta dulce – Ginger Bread – de Post! Reteta Video!

Leave a comment

 

Aceste prăjituri de turtă dulce vegane sunt delicioase și super simplu și distractiv de preparat! Sunt dulci, fragede, fluffy și pline de condimente sănătoase. Reprezintă deliciul perfect pentru sărbătorirea Crăciunului.

 

Sunt pline de aromă și dacă le serviți alături de o ceașcă de lapte cald de migdale – ohhh este perfect. Moș Crăciun va fi fericit! :p

 

Timpul de coacere va depinde de dimensiunea și grosimea cookie-urilor, plus cât de moale sau crocant le veți dori. Primul lot este un test bun pentru a determina ce funcționează pentru dvs. Eu am copt-o pe a noastră timp de 10 minute, deoarece ne place ca turta dulce să fie moale și fragedă.

 

Turta dulce vegana

Ingrediente uscate Turta dulce:

  • 150g faina albă
  • 50g pudra proteică Vivolife cu aromă de Gingerbread
  • una lingură scorțișoară
  • jumatate linguriță bicarbonat de sodiu
  • jumatate linguriță praf de copt
  • un varf sare

Ingrediente lichide Turtă dulce:

  • 20g semințe de in rasnite și hidratate cu 8 linguri de apă (vezi video)
  • 50ml suc de mere
  • 80g nectar de cocos
  • 50ml ulei de cocos extravirgin
  • 1 lingură mare zeamă de lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Oul din rețeta tradițională va fi înlocuit de semințele de in. Vom rasni semințele de in și apoi le vom hidratata timp de 10 minute. 2 linguri semințe de in la 8 linguri de apă.

 

Pasul 2: Amestecăm într-un bol încăpător toate ingredientele uscate menționate mai sus.

 

Pasul 3: Adăugăm peste ingredientele uscate, semințele de in hidratate și celalalte ingrediente umede: nectarul de cocos, sucul de mere, uleiul de cocos topit, zeamă de lămâie. Si acum amestecăm bine toată compoziția și dăm la frigider pentru 30 min.

 

Pasul 4: După ce a stat la frigider, vom întinde aluatul într-un strat nici prea gros nici prea subțire. Și acum vom decupa formele de turtă dulce. Eu am folosit forme de inima, steluțe și reni 🙂

 

Pasul 5: Dăm formele la cuptor pentru 10 min la o temperatura de 160 -180 grade Celsius. Timpul de coacere va depinde de dimensiunea și grosimea cookie-urilor, plus cât de moale sau crocant le veți dori. Primul lot este un test bun pentru a determina ce funcționează pentru dvs. Eu am copt-o pe a noastră timp de 10 minute, deoarece ne place că turtă dulce să fie moale și fragedă.

 

Si acum nu ne ramane decat sa savuram turta dulce alaturi de cei dragi!

 

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

SALAM DE BISCUITI

 

Salam de Biscuiți – De Post – Vegan! Reteta Video!

Leave a comment

 

Acest Salam de Biscuiți este atât de delicios, cremos și simplu de preparat. Salamul de biscuiți trezește în noi atât de multe amintiri din copilărie. Cel puțin pe mine mă conectează la amintiri legate de vremuri simple și frumoase, la care de cele mai multe ori mă gândesc cu nostalgie, cu zâmbetul pe buze.

 

Și pentru că nu pot să mă întorc în timp și să redevin copil (deși mi-aș dori), pot doar încerca să reproduc preparate ce trezesc in mine amintiri legate de o fericire simplă, sinceră și pură. Așadar azi vom prepara un – salam de biscuiți!

 

Și chiar dacă este vorba despre o rețeta reinterpretata – de post, credeți-mă pe cuvânt că rezultatul final este absolut delicios; 1 la 1 cu gustul salamului cu care am crescut și cu care am fost obișnuiți.

 

Salam de Biscuiți De Post

Ingrediente Salam de Biscuiți:

  • 300g biscuiți populari (fără lapte, ouă sau margarină – verificați ambalajul)
  • 50g cacao pudră
  • 50g unt de cacao
  • 150ml lapte de migdale homemade
  • 50g ulei de cocos extravirgin
  • 100g miere
  • opțional: coajă de la 1 portocală Bio și 60g stafide

Mod de preparare Salam de Biscuiți

 

Pasul 1: Cu ajutorul mâinilor mărunțim biscuiții în bucățele inegale. Unele mai mici altele mai mari – nu contează – important este să le mărunțim la o dimensiune acceptabilă.

 

Pasul 2: Adăugăm cacaoa pudră peste biscuiți și amestecăm bine astfel încât să acoperim toți biscuiții cu un strat fin de cacao.

 

Pasul 3: Untul de cacao este o grăsime vegetală naturală obținută din boabele de cacao. Acesta este solid la temperatura camerei și prin urmare este necesar să îl topim. Topim untul de cacao prin procedura Baine marrie. Îl adăugăm peste biscuiții mărunțiți.

 

Pasul 4: Topim și uleiul de cocos prin aceeași procedura ca și untul de cacao. Adăugăm uleiul de cocos peste biscuiți.

 

Pasul 5: Adăugăm mierea și laptele de migdale și amestecăm bine până ce încorporam bine toate ingredientele.

 

Pasul 6: Puteți folosi coajă de portocală răzuită și stafide brune sau aurii. Va sfătuiesc să folosiți coajă de la o portocală bio astfel încât să evităm pesticidele și insecticidele.

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm această bunătate de salam de biscuiți alături de cei dragi și să depănăm amintiri legate de vremuri din copilărie.

 

Salam de Biscuiți De Post

 

Salam de Biscuiți Vegan

RETETA VIDEO

SALAM DE BISCUITI

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

Prăjitură cu ciocolată neagră și gem de zmeură

Tartă de ciocolată – Fără coacere! Reteta Video!

Leave a comment

 

Această minunată Tartă de ciocolată este un desert atât de delicat, fin, aromat și delicios încât veți uimi toți invitații. Dacă testezi această tartă cu cicocolată, te asigur că o să rămână cu siguranță printre deserturile tale preferate.

 

Bogată în nutrienți, cremoasă și delicioasă, această tartă de ciocolată vegană este un desert care se prepară atât de ușor! Este un desert fără coacere, care vă va impresiona toții oaspeții!

 

Merge atât pentru sărbători, petreceri cu prietenii sau pur și simplu pentru a îți satisface poftă de dulce într-un mod sănătos!

Cea mai bună parte? Acest desert este:

  • fără coacere
  • este natural – contine doar ingrediente integrale
  • fără gluten ( dacă folosiți fulgi de ovăz fără gluten )
  • este un tort cu ciocolată fără lactate și este, desigur, vegan!

Ingrediente Blat Tartă de ciocolată:

Ingrediente umplutura de ciocolata:

  • 350g caju hidratat în apă
  • 160ml sirop de arțar
  • 30g cacao pudră (eu am folosit raw)
  • 50g unt de cacao
  • 80g ulei de cocos extravirgin
  • 100ml lapte de migdale Filgud
  • 50ml suc de lămâie
  • 1 baton vanilie (sau extract de vanilie naturală)
  • 1 linguriță scorțișoară (opțional)

Tartă de ciocolată vegana

Mod de preparare Tartă de ciocolată:

Pasul 1: Hidratăm caju-ul minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte!

 

Pasul 2: Introducem în robotul de bucătărie fulgii de ovăz, fulgii de cocos, curmalele hidratate și laptele de migdale. Mixăm până ce obținem un aluat cu o consistentă fină (vezi video).

 

Pasul 3: Transferăm aluatul în forma de tarta. Eu am folosit o formă de 23 cm ce are fundul detașabil (scuzați limbajul 🙂 În acest fel pot scoate tarta fără incidente neplăcute. Dacă nu dețineți o formă detașabilă, atunci folosiți foaie de copt pentru a evita lipirea aluatului. Dăm forma la frigider până ce ne ocupăm de crema de cioco!

 

Pasul 4: Introducem în blender toate ingredientele menționate mai sus la crema de ciocoalată. Topim untul de cacao si uleiul de cocos prin procedura Baine Marrie astfel incat sa obtinem variantele lichide (vor ajuta la mixarea cremei).

Vrum vrum vrum până ce obținem o cremă fină și cremoasă. Transferăm crema peste blat. Uniformizăm bine și dăm la congelator pentru minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte! În acest fel toate aromele se îmbină cât mai bine.

 

Pasul 5: Acum nu ne rămâne decât să ornăm tarta după bunul plac. Imaginația nu cunoaște limite. Eu am folosit alune de pădure fărâmate, ciocolată răzuită, câteva coacăze roșii și steluțe de anason.

 

Tartă de ciocolată vegana

 

 

 

RETETA VIDEO

ALTE RETETE RECOMANDATE

TARTA CU CIOCOLATA SI CURMALE

 

tarta vegana cu ciocolata

Prăjitură cu ciocolată neagră și gem de zmeură!

Leave a comment

 

Această Prăjitură cu ciocolată neagră este absolut genială! Îți bucură papilele gustative de la prima degustare! Ciocolata este ușor dulce de la nectarul de cocos iar gemul de zmeură este ușor acrișor. Cele 2 impreuna – gustul de dulce acrișor se îmbină atât de bine în această combinație.

 

Prăjitura cu ciocolată este bineînțeles simplu de preparat și îți va încânta atât simțul gustativ cât și cel vizual.

Prăjitură cu ciocolată este:

  • preparată din ingrediente naturale
  • vegană
  • nu conține gluten
  • nu conține zahăr rafinat
  • aceasta nu conține făină de nici un fel

Ingrediente prăjitură cu ciocolată:

  • 150g masă de cacao (dacă nu aveți masă de cacao la îndemână – atunci folosiți ciocolată neagră gata ambalată)
  • 50g nectar / sirop de cocos
  • 90g zmeură congelată
  • 10g semințe de chia
  • 20g sirop de arțar

Prăjitură cu ciocolată neagră

Mod de preparare

Prăjitură cu ciocolată neagră

 

Mai simplu de atât nu se poate!

 

Pasul 1: Topim masă de cacao (sau ciocolată) prin procedeul Bain Marrie. Plasăm un bol încăpător desupra unei ape fierbinți (clocotite). Învârtim in masa de cacao – pentru a se topi mai ușor.

 

Dacă veți folosi direct ciocolată neagră cumpărată – atunci nu mai este necesar să adăugați îndulcitor. Dacă folosiți masă de cacao – așa ca mine – atunci adăugați nectarul de cocos și amestecați bine până ce totul se încorporează bine. Puteți să folosiți ce îndulcitor preferați (sirop de arțar sau miere).

 

Adăugăm un strat de ciocolată în formă de silicon și dăm la congelator pentru 30 minute. Dacă nu aveți forme din silicon, nu-i bai, folosiți forme din hârtie!

 

Pasul 2. Scoatem zmeurica de la congelator. Eu folosesc zmeură congelată pentru că aceasta este mult mai zemoasă după congelare în comparație cu varianta proaspătă.

 

După decongelare, storcoșim zmeura cu o furculiță (vezi video) și adăugăm semințele de chia și îndulcitorul preferat (în cazul meu sirop de arțar).

Amestecăm bine și adăugăm un strat de gem peste ciocolata care a stat la congelator. Dăm formele iar la congelator pentru 30 minute.

 

Pasul 3: Adăugăm și ultimul strat de ciocolată în formele de silicon. Nivelam frumos ciocolata și dăm la congelator pentru minim 2 ore. Și gata!

Acum nu ne rămâne decât să ne bucurăm papilele gustative! O să va placă! Va asigur 🙂

Prăjitură cu ciocolată neagră

Prăjitură cu ciocolată  

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BISCUITI CU CACAO

 

Smoothie cu Matcha & Maca Detox & Echilibru Hormonal

Leave a comment

 

Aceste 2 Smoothies cu Matcha & Maca Detox & Echilibrare hormonala sunt preparate cu ingrediente sănătoase și de calitate. Pe lângă faptul că sunt absolut delicioase, acestea aduc și o multitudine de beneficii organismului nostru!

 

Acest Smoothie Verde Detox este ca și cum ai bea vitamine sub formă lichidă! Ingredientele acestui smoothie cu Matcha sunt alese cu atenție pentru a vă inunda corpul cu substanțe nutritive. Sunt necesare doar câteva fructe și legume pe care este posibil să le ai deja în frigider!

Beneficii ingrediente:

Banană: Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, iar dietele bogate în potasiu pot ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli de inimă.

 

Spanacul are o aromă neutră atunci când îl adăugați la un smoothie. Încărcat cu fier și alte minerale, vitamine, acizi grași omega-3, magneziu, proteine, antioxidanți, fibre și putere antiinflamatoare. Spanacul este un campion care stimulează imunitatea.

 

Matcha: Cunoscut drept cel mai sănătos și rar sortiment de ceai verde japonez, Matcha este apreciat în întreaga lume, cu beneficii uimitoare pentru sănătate.

Spre deosebire de alte tipuri de ceai verde, frunzele de matcha sunt utilizate în întregime, cresc în plantații speciale și sunt măcinate într-o pudră fină ce este preparată manual, printr-un proces complex. Frunzele sunt crescute la umbră, motiv pentru care sunt bogate în clorofilă, aceasta având proprietăți detoxifiante.

 

Maca: este un adaptogen, adică se adaptează unor dezechilibre specifice în organism și ajută la rezolvarea lor. Considerată un super-aliment, Maca face parte din familia cruciferelor (varză, broccoli, ridiche, nap, ș.a.), având conținut important de vitamine (B1, B2, C și E), minerale esențiale (din care Magneziu, Calciu, Seleniu, Fier), acizi grași esențiali (acid linolenic (Omega 6 si 9) și aminoacizi.

Ingrediente Smoothie cu Matcha:

 Smoothie Detox cu Matcha 

Ingrediente Smoothie cu Maca Echilibrare Hormonala

Smoothie Detox cu Maca

 

Mod de preparare Smoothies!

 

 

 

Mai simplu de atât nu se poate! Introducem toate ingredientele în blender și vrum vrum vrum până ce totul se mixează bine.

 

RETETA VIDEO

ALTE RETETE RECOMANDATE

UNT DE COCOS HOMEMADE