pranz / cina, Retete, retete vegane
comment 1

Zucchini Lasagna! Reteta Lasagna cu legume!

 

Această rețeta de Zucchini Lasagna este atât de simplu de preparat! În 2 timpi și 3 mișcări poți savura o masă sănătoasă, delicioasă și super aromată!

 

Are gust la fel ca „adevărata” Lasagna, dar in versiunea mea nu vom folosi foietaj de lasagna! Vom folosi dovlecel sau Zucchini!!!

Zucchini Lasagna are un conținut scăzut de carbohidrați, nu contine gluten, lactoză și este o rețeta vegană foarte aromată!

 

Cum să tăiați dovleceii pentru Lasagna:

    

În primul rând, să vorbim despre înlocuitorul nostru al foilor de lasagna. Dovleceii sau Zucchini trebuie tăiați în benzi subțiri și cel mai simplu mod  este folosirea unui feliator tip mandolină. Dacă nu dețineti una, nu-i bai, puteți tăia cu atenție dovleceii în benzi subțiri cu ajutorul unui cuțit sau feliator de cartofi.

 

Ingrediente Zucchini Lasagna:

 

Mod de preparare Zucchini Lasagna:

 

Zucchini Lasagna low carb

 

Pasul 1: Tăiem zucchini în felii cu o grosime aproximativ egală. Eu am folosit o mandolină dar dacă nu dețineți una, nu va panicați! Puteți folosi aparatul de decojit cartofii sau chiar și cuțitul. Important este să tăiați feliuțe nici prea groase nici prea subțiri (vezi video).

Pasul 2: După ce am feliat cei 4 zucchini, este necesar să eliminăm excesul de apă din aceștia. Pentru a face acest lucru, vom presăra sare pe toate feliile de zucchini. După câteva minute vom observa că apa va fi eliminată din feliuțele de zucchini. Le tamponăm cu un șervețel curat pentru a absorbi toată apa.

Pasul 3: Eu am folosit o tavă cu diametrul de 27 – 17 cm. Am  întins bine pe fundul tavii 2 linguri de suc de tomate. Apoi am adăugat un strat fâșii de zucchini. Am adăugat un strat de brânzică de caju. Apoi din nou suc de roșii. Și repet aceelasi proces (zucchini, brânzică si suc de roșii sau pastă de tomate) până ce am terminat toate fașiile de zucchini. În total au rezultat 5 straturi de zucchini! Opțional am hotărât să adaug și 1 lingură fulgi de drojdie inactivă pentru mai multă savoare. Dacă aveți disponibilă mozzarela vegană, atunci o puteți presăra pe toata suprafata lasagnei.

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180 grade. Dăm tava la copt pentru aproximativ 30 minute. Și gata! Lăsăm la răcit pentru 15 – 20 minute și apoi puteți savura preparatul! Este absolut minunat! Lasagna de post cu putine calorii, delicioasă și sănătoasă!

 

Zucchini Lasagna low carb

 

Zucchini Lasagna Vegana

 

Zucchini Lasagna

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

4 UNTURI VEGETALE

 

Unturi vegetale Vegane

1 Comment

  1. Pingback: Cornulețe cu brânză - Trigoane cu brânză de caju! - DolceFarVerde


Leave a Reply