Deserturi rapide, Mic Dejun, Retete
comment 1

Unturi Vegetale din nuci si alune! Unturi Vegane!

Unturi vegetale Vegane

 

Aceste Unturi Vegetale din nuci și alune sunt absolut minunate, delicioase și foarte versatile. Le poți prepara acasă și merg folosite într-o multitudine de rețete!

 

Unturile de nuci sunt bogate în grăsimi mononesaturate și sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​vegetale, făcându-le un element cheie al dietelor vegane și vegetariene.

 

Dacă  v-ați săturat să cheltuiți mult pentru un borcan de unt de arahide sau unt de caju si migdale, iată ca puteti prepara propriile versiuni acasă. Nu numai că veți economisi bani, dar veți putea controla și nivelurile de sare și zahăr! De asemenea puteți elimina complet conservanții care sunt adăugați anumitor mărci comerciale.

 

Unt de migdale Homemade

 

Echipament necesar Unturi vegetale:

Mai întâi, veți avea nevoie de un robot de bucătărie sau de un blender cu putere mare de mixare. Folosirea unui blender pentru a prepara aceste Unturi Vegetale de nuci necesită utilizarea unui piston ca in exemplul din video! Acesta este Blenderul pe care eu il folosesc.

Sau puteti opta pentru a prepara unturile in robotul de bucătărie – doar ca timpul se va tripla (aproximativ 10 – 15 minute).

Ingrediente crude sau coapte?

Unt de arahide

S-ar putea să fiți surprinși de acest lucru, dar când preparati aceste Unturi Vegetale, utilizarea nucilor si alunelor crude face procesul mult mai greu! Când folosiți nuci sau alune crude, durează mult mai mult ca uleiurile sa fie eliberate, astfel încât procesul este greoi și uneori nici măcar nu funcționează.

 

Îmi place să cumpăr nuci si alune raw si apoi să le coc în propriul meu cuptor. Din nou, acesta este un alt mod prin care pot controla aroma când le coc eu singura! Încălzirea lor va scoate la iveala uleiurile naturale și le va da o aromă mai bogată. Puteți să le coaceti pur și simplu pe o foaie de copt la 180 ° C până când sunt ușor coapte și parfumate, aproximativ 10 minute.

 

Unt de Caju

 

Este ușor să schimbi aromele în funcție de ceea ce îți place. Puteți deveni cât de creativ doriți cu aromele dvs. adăugând:

 

  • scorţişoară
  • curmale
  • sirop de arțar / miere
  • vanilie
  • semințe chia
  • pudra de cacao
  • nuca de cocos

Ingrediente necesare Unturi vegetale:

Eu am folosit pentru fiecare rețeta de Unt Vegetal între 300g-500g de alune, migdale sau caju. Aici depinde foarte mult de capacitatea robotului de bucătărie dar cel mai bine merge să începeți cu minim 300g. Pentru varianta de unt de migdale am folosit puțină sare și curmale pentru a îndulci puțin situația 🙂

 

Mod de preparare Unturi Vegetale:

Unturi vegetale

 

Pasul 1: Preîncalzim cuptorul la 180 C. Tapetăm o tavă cu foaie de copt și adăugăm alunele, migdalele sau caju-ul. Distribuiți uniform alunele sau migdalele pe toată suprafața tăvii pentru a asigura o coacere uniformă.

 

Pasul 2: Le coacem pentru 10 minute. Atenție! Stați cu ochii pe cuptor pentru că acestea se pot arde foarte ușor! La jumătatea timpului (minutul 5) amestecati-le cu o lingură de lemn pentru a fi siguri ca nu se ard.

 

Pasul 3: Transferăm alunele, migdalele sau caju-ul în blender și mixăm până ce obținem textura dorită! Eu le-am mixat undeva între 2 – 4 minute în funcție de textura fiecărei nuci. Am observat că migdalele se mixează cel mai greu! Iar arahidele și alunele de pădure cel mai repede!

 

 

 

Unturile vegetale se pot consuma in foarte multe feluri!

 

Unt de Caju + Cracker sau biscuite crocant

 

Unturi vegetale

 

Micul dejun – Unt de migdale într-un cremos terci de ovăz

 

Terci de Ovaz

 

Nutella Homemade

 

Unturi vegetale

 

Sau le mai puteti folosi la prepararea biscuitilor cu migdale

 

Biscuiti de post cu nutella

 

RETETA VIDEO UNTURI VEGETALE

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Zucchini Lasagna! Reteta Lasagna cu legume! - DolceFarVerde


Leave a Reply