Deserturi vegane, Mic Dejun, Retete, Uncategorized
Leave a comment

Unt de migdale homemade! 1 ingredient! Reteta video!

 

Versiunea mea de – Unt de migdale –  are doar un ingredient – MIGDALE! Fără zahăr, conservanti sau uleiuri adăugate și durează 2 minute să îl mixezi în blender. Vizionați videoclipul pentru a urmari procesul de preparare!

Ce fel de migdale să folosim la prepararea rețetei?

 

Puteți să cumpărați migdale deja coapte și sărate. Folosindu-le pe acestea veți sări peste primul pas (coacerea migdalelor). Sau puteți să folosiți migdale crude – eu prefer această variantă – pe care le voi coace acasă în cuptor.

 

Cât timp este necesar pentru prepararea acestui unt de migdale?

 

Unt de migdale homemade

 

Va depinde de puterea procesorului dvs. de bucătărie. Mie mi-a luat aproximativ 2 minute. De fiecare dată, opresc procesorul / blenderul pentru a răzui pereții și a împinge compoziția în jos, apoi continui procesarea. Dacă procesorul / blenderul nu are un motor puternic, este posibil să trebuiască să-l “odihniți”, pentru a vă asigura că nu ardeți motorul.

 

Cum să păstrezi untul de migdale?

 

Eu păstrez toate unturile homemade în frigider. După ce ați terminat procesul de preparare a untului, transferați-l într-un recipient de sticlă de preferat, acoperiți recipientul și puneți-l în frigider. Untul de migdale se poate stoca la frigider pentru câteva săptămâni, dar aș recomanda să îl folosiți în primele 2-3 săptămâni.

Ingrediente:

 

  • migdale
  • sare (*optional)

Mod de preparare:

  1. Este necesar să coacem migdalele. Le întindem pe o foaie de copt și le dăm la cuptor pentru 15 minute la foc mediu. Pe la jumătatea timpului putem să le mai amestecăm cu o lingură de lems pentru a asigura o coacere uniformă.
  2. Introducem migdalele într-un blender, adăugăm puțin sare și vrum vrum vrum. Avem nevoie de un blender puternic și de un piston ( vezi video) care ajută foarte mult în procesul de mixare. Dacă nu deținem un blender puternic – atunci va trebui să ne înarmăm cu puțina răbdare – pentru că va dura mai mult până ce migdalele se vor transformă în unt.

 

Unt de migdale homemade

Cam atât! Simplu nu-i așa?

Untul poate fi introdus în o groază de combinații mișto:

  • biscuiți de ovaz
  • împreuna cu câteva curmale devine un desert demențial
  • feliuțe de banană

 

 

RETETA VIDEO!

 

Alte retete recomandate

Nutella Vegana – doar 3 ingrediente

Unt de arahide homemade

Unt de arahide homemade

Leave a Reply