Deserturi vegane, Retete
comment 1

Tort cu Căpșuni și Cacao! Textură pufoasă ca de mousse!

  

Așa cum v-am obișnuit, acest Tort cu Căpșuni și Cacao este super simplu de preparat, conține ingrediente simple, integrale și naturale!

 

M-am tot gândit în ultima vreme să prepar un desert cu căpșuni pentru că îmi place foarte mult să gătesc sezonier. În acestă perioadă căpșunile sunt disponibile din belșug! Așadar este timpul să pun în evidență căpșunile delicioase. Dacă sunteți fani căpșuni și vreți să testați și alte rețete care implică căpșunile ca personaj principal, atunci vă recomand înghețată de căpșuni sau cheesecake-ul de căpșuni.

 

Astăzi voi prepara un desert light, simplu cu o textura pufoasă ca de mousse. Nu conține multe calorii pentru că nu voi folosi grăsimi ca uleiul de cocos sau unt de cacao.

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

Ingrediente pentru Baza Tort cu Căpșuni

  • 200g migdale hidratate (120g nehidratate)
  • 150g curmale suculente
  • 1 lingură cacao pudră

Ingrediente Cremă Tort cu Căpșuni

  • 300g caju hidratat (aproximativ 230g nehidratat)
  • 120ml lapte de migdale homemade
  • 150g miere sau sirop de arțar
  • 130g căpșuni
  • esență de vanilie
  • un vârf de sare
  • 1 lingură agar agar amestecat cu 100ml apă

Ingrediente Cremă Cacao

  • 300g caju hidratat (aproximativ 230g nehidratat)
  • 250ml lapte de migdale homemade
  • 3 linguri cacao pudră
  • 200g zahăr de cocos
  • semințele de la un baton de vanilie
  • 1 linguriță pudră de lucuma
  • 1 lingură agar agar amestecat cu 100ml apă

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

 

Tort cu Căpșuni și Cacao

Mod de preparare Tort cu Căpșuni:

 

Pasul 1: Un pas foarte important pe care va recomand să nu il săriți! Hidratarea migdalelor și caju-ului peste noapte sau minim 8 ore. După ce acestea s-au hidratat, aruncăm apa în care au stat și le clătim sub un jet de apă curată!

 

Pasul 2: Începem cu prepararea blatului! Adăugăm într-un robot de bucătărie: migdalele hidratate, curmalele dulci și cărnoase și 1 lingură de cacao. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-un aluat lipicios! Transferăm aluatul în forma de tort. Eu am folosit o formă de tort cu dimensiunea de 21cm diametru! Dăm la rece până ce preparăm crema de căpșuni.

 

Crema de căpșuni și cacao!

 

Pasul 3: Adăugăm într-un blender: caju-ul hidratat, laptele de migdale, căpșunile, mierea, vanilie și un vârf de sare. Blenduim până ce totul se transformă într-o crema fină. Separat adăugăm într-o oală, 1 lingură de agar agar împreună cu 100ml apă. Amestecăm timp de 1- 2 minute până ce agar agar începe să se gelifieze! Transferăm agar agar-ul peste crema de căpșuni și mai mixăm câteva secunde. Apoi rapid transferăm crema de căpșuni peste blat în forma de tort. Trebuie să ne mișcăm rapid pentru că crema se întărește super repede de la agar agar. Dăm la rece și trecem la crema de cacao.

 

Pasul 4: Adăugăm în blender: caju-ul hidratat, laptele de migdale, cacao pudra, zahăr de cocos și vanilie. Vrum vrum vrum până ce totul se mixează într-o crema fină. Separat adăugăm într-o oală, 1 lingură de agar agar împreună cu 100ml apă. Recomandarea mea este să adăugăm agar agar-ul atunci când apa este rece și nu caldă pentru a evita să facă cocoloașe. Dăm drumul la foc si amestecăm timp de 1- 2 minute până ce agar agar începe să se gelifieze! Transferăm agar agar-ul peste crema de cacao și mai mixăm câteva secunde. Apoi rapid transferăm crema de cacao peste blat în formă de tort. Trebuie să ne mișcăm rapid pentru că crema se întărește super repede de la agar agar.

 

Pasul 5: Opțional puteți să mai preparați un strat de căpșuni sau pur și simplu să împărțiți de la început crema de căpșuni în 2 părți egale. În acest fel vom avea un tort în starturi cu un efect vizual super frumos!

 

REȚETA VIDEO TORT CU CĂPȘUNI ȘI CACAO

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: 3 Deserturi Delicioase, Sănătoase si Simplu de preparat! - DolceFarVerde


Leave a Reply