pranz / cina, Retete, retete vegane
comment 1

Tartă vegană cu spanac și caju! Quiche vegan!

Tartă vegană cu spanac

Această rețetă de Tartă vegană cu spanac este creată și inspirată prin intermediul cursului de bucătar vegetarian pe care l-am sustinul la restaurantul Rawdia.
 
Este o rețetă inspirată de Luiza, una dintre cele mai țări bucătărese specializate în preparate vegetariene :), care a și fost ghidul și muza noastră! Mulțumesc Luiza pe această cale ♥
 
Rețeta este vegană (de post) – preparată din ingrediente de calitate. O rețetă super simplă (știu că mă repet de fiecare dată – dar chiar așa este 🙂 și absolut delicioasă!
 
Important de menționat  . . . este faptul că tarta noastră va fi una fără gluten 🙂 perfectă pentru cei care sunt intoleranți sau se feresc / fac o pauză de la gluten!

Nu o să “vorbesc” prea mult despre cât de bună și delicioasă este … mai bine las să curgă video-ul 🙂  

Ingrediente Tartă vegană cu spanac:

 
– 200g fulgi de ovăz + 30g pentru frământat
 
– 40g ulei de cocos
 
– 150ml apă plată

Ingrediente pentru cremă de caju:

 
– 250g caju deja hidratat
 
– 150ml apă plată

 

– 1 lingură oregano

 

– sare si piper după gust

 

– o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

 

– 1 mână mare de spanac
 
– 1/2 legătură mărar
 
– ceapă verde 3 fire
 
– 1/2 ardei gras roșu
 
– 1/2 de fir praz
 

Tartă vegană cu spanac

Mod de preparare Tartă vegană cu spanac:

 
Pasul 1: Punem caju-ul la hidratat timp de 4 ore;
 
Pasul 2: Aici avem 2 variante, fie mixam fulgii de ovăz integrali până ce obținem făină de ovăz, fie folosim fulgi de ovăz deja mărunțiți – așa cum am procedat eu în video (nu a fost necesar să îi mai mixez în blender – aceștia fiind deja pre-mărunțiți);
 
Amestecăm fulgii de ovăz împreună cu apa și uleiul de cocos. Este necesar să folosim mâinile pentru a amesteca bine și pt a forma “coca”  🙂 adică blatul nostru de tartă.
 
Pasul 3: Întindem blatul, tot cu ajutorul mâinilor, într-o formă de tartă. Diametrul tăvii este de 23 cm. Eu folosesc o formă din ceramică care nu lipește, dar bineînțeles că dacă este cazul – tapetați forma cu un strop de ulei de cocos, ca să nu aveți surprize 🙂

Punem forma la cuptor pentru 10 -15 minute la foc mediu și trecem la umplutură 🙂

 

Umplutură de caju si spanac

 
Pasul 4: Tăiem în bucățele mici spanacul, prazul și ceapa și le călim pentru 5 minute în apa fără ulei. Adăugăm și ardeiul roșu tăiat rondele. Mai lăsăm la “călit” pentru aproximativ 5 minute și apoi le luăm de pe foc.
 
Pasul 5. Mixăm caju-ul  într-un blender până ce ajunge la consistența de cremă! Adăugăm și condimentele + opțional drojdia inactivă.

 
Iar acum am ajuns la partea distractivă – Asamblarea!

 
Amestecăm cremă de caju cu umplutura de spanac și praz și le turnăm peste blatul proaspăt scos din cuptor.
 
Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 40 – 45min oră la foc mediu (140-160 grade). Putem verifica tarta din când în când pentru a avea grijă să nu se coacă prea mult. Trebuie să se formeze o culoare maroniu – auriu pe deasupra tartei! 

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Rețeta video!

 

Alte retete recomandate

Pasca Vegana de Post

1 Comment

  1. Pingback: Tartă cu sparanghel și brânză de caju - DolceFarVerde


Leave a Reply