Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Tartă de Ciocolată fără coacere! Rețeta Video!

 

Am ajuns la concluzia că un desert reușit va aduce întotdeuna un zâmbet larg și sincer pe fetele noastre tuturor. Fie că ești un iubitor de ciocolată, vanilie, caramel etc, important este ca desertul să aibă un gust final delicios. Textura finala trebuie să fie neaparat o combinație între cremos și cu un element crocant! Combinația de arome să fie subtilă iar gustul dulce-acrișor va fi întotdeauna magic! Curcubeu pe cerul gurii!

 

Asa este această Tartă de Ciocolată! Este cremoasă și cu o aromă subtilă de alune de pădure cu fructe de pădure, migdale si ciocolată.

Ce am descoperit eu în ultimii ani, este faptul că poți crea singura acasă dulciuri mult mai sănătoase decât cele tradiționale pline de zahăr procesat. Tarta de Ciocolată se topește în gură și ai nevoie de doar 9 ingrediente! Îți va satisface pofta de dulce și mai ales pofta de ciocolată!

 

Tartă de Ciocolată

 

Așadar această Tartă de Ciocolată este vegană, sănătoasă, mega cremoasă și delicioasă. Conține ingrediente de calitate achiziționate de pe driedfruits.ro!

 

Dacă sunteți interesați să testați rețeta și să cumpărați ingredientele, vin în ajutorul vostru cu un cod de discount. Folosiți codul Dolce8 pentru 8% discount la comandă finală.

 

Ingrediente Tartă de Ciocolată:

Pentru blat:

Pentru crema de ciocolată:

 

Tartă de Ciocolată

Mod de preparare:

Pasul 1: Introducem în robotul de bucătărie biscuiții mai sus specificați, migdalele și curmalele. Mixăm până ce obținem o textură semi umedă. Atunci când apăsăm între degete – aluatul trebuie să fie lipicios. Transferăm aluatul într-o formă de tartă tapetată cu foaie de copt. Formăm crusta cu ajutorul degetelor. Dăm la rece până ce preparam crema de ciocolată. Formă folosită de mine are dimensiunea de 24cm.

 

Pasul 2: Este necesar să topim masa de cacao. Masa de cacao este o ciocolată neagră 100%. Conține unt de cacao și cacao pudră. O voi topi prin metodă Baine Marrie. Mai este necesar să hidratăm caju-ul în apă rece timp de 4 ore. Sau dacă doriți să grăbiți procesul, puteți hidrata caju-ul 30 min în apă fierbinte.

 

Pasul 3: Adăugăm în blender caju-ul hidratat, masă de cacao topită, siropul de arțar, laptele de migdale, untul de alune de pădure, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce obținem o cremă omogenă. Adăugăm crema peste crusta/ blatul crocant al tartei. Nivelăm bine și dăm la rece pentru minim 2 ore. Decorăm tarta cu fructe de pădure, căpșuni, mentă proaspătă sau cu ciocolată răzuită.

 

Toppinguri: Folosiți ce toppinguri sunt pe placul vostru! Eu consider că gustul de ciocolată se combină perfect cu fructe dulci acrișoare. Am folosit căpșuni și coacăze roșii.

 

Poftă Bună!

 

Tartă de Ciocolată

 

Tartă de Ciocolată

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

 

MINI TARTE CU FRUCTE DE PADURE

 

 

Leave a Reply