locatii veg-friendly
Leave a comment

Taj – restaurant cu specific exotic indian

Proiectul – Healthy in the citycontinuă cu un review cu totul deosebit. Este vorba despre un restaurant din Bucureşti cu specific indian. Echipa compusă din Cristina, Sibel şi cu mine am hotărât trecem la următorul nivel – şi descoperim restaurante şi localuri vegetariene / vegane cu un specific mai exotic. În acest fel putem experimenta şi alte genuri de arome şi texturi!

Specific indian!

De această dată am ales un specific foarte aromat care trezeşte la viaţă papilele gustative. Acest lucru se simte puternic atunci când mâncarea este gătită cu pasiune – de către un bucătar care a trăit pe tărâmul indian. Ce mi-a atras atenţia în mod special – pe lângă delicioasele preparate – suntstrăchinile” în care am servit mâncarea! Absolut incredibile. Mi se pare un detaliu foarte importantavând în vedere primul simţ atins este cel vizual iar apoi urmează cel gustativ 🙂


Este important ştiţi, încă de la început, puteţi alege pentru fiecare fel de mâncare mai multe grade de picant: deloc, puţin, mediu, picant şi foarte picant. Noi am ales varianta deloc picant. Dar este bine ştiţi există şi alte variante.
Am avut ocazia degustăm din foarte multe preparate – unul mai bun ca celălalt.

Meniu vegan / vegetarian!

Primul lucru atunci când te gândeşti la mâncarea indiana – sigur îţi vine în minte mâncărică de linte (dal). Noi am avut ocazia încercăm Dal Tarka – linte galbenă. Absolut incredibilăparfumatăaromată. Şi bineînţeles dal-ul combinat cu puţin orez cu şofranîţi transformă papilele gustative în artificii 🙂

După cum va spuneam – am încercat tot felul de opţiuni – mie mi-a plăcut în mod special – Aloo Baingani – cartofi cu vinete, roşii, ceapă, condimente indiene. Legumele conţineau un condiment indian secret – nu am ghicit ce este . . . dar pot spune nu mai puteam opri din mâncat.

La fel de mult mi-a plăcut şi Aloo Ghobi Masalaconopidă cu cartofi preparată în sos de roşii şi ceapă. Ceva făcea vreau mai mult şi mai mult!
Meniul restaurantului Taj îţi pune la dispoziţie mai multe feluri de pâinică. Pâine umplută cu conopidă, pâine umplută cu cartofi, pâine umplută cu ceapă. Noi am încercat pâinică cu usturoi şi cea cu mentă care sunt homemade! Adică mai bine subliniez faptul la Taj totul este homemade.

Meniu Vegetarian

Există evident şi variante de meniu vegetarian. De exemplu puteţi încercaţi brânză făcută chiar acolo de către priceputul bucătar indian.

– Palak Paneer – brânză în sos de spanac.

Paneer Makhani Masala brânză în sos de roşii, ceapă, ghimbir şi usturoi!

 

Dacă simţiţi nevoia de o iesire în oras sau o cină romantică mai specială – vă recomand din suflet restaurantul Taj.

Evident localul te va întreţine într-o atmosferă indiană atât din punct de vedere decor cât şi muzică! Poftă bună 🙂

Leave a Reply