Retete, Supe / Ciorbe
Leave a comment

Supă cremă de mazăre cu praz şi smântână de caju!

Te gândeşti deja la perioada de detox?

După toată zăpăceala culinară întâlnită cu ocazia sărbătorilor de Paşti – cred a sosit momentul acela din an în care începem ne gândim serios la detoxifiere. Ne gândim mâncăm mai puţin şi mai sănătos vorba aceea – vine vara şi trebuie arătăm şi bine 🙂

Vin în susţinerea voastră cu o reţetă super delicioasă şi cremoasă inspirată de Alexandra Sandu @aromaverde.ro. Este vorba despre o supă cremă de mazăre cu praz şi smântână de caju. Este dulce, uşoară, simplă, cremoasă, delicioasă. Ce mai – este SUPER!

Ingrediente:

– 600g mazăre congelată

– 2 fire praz mari romanesti

– eu am folosit şi jumătate de avocado copt (opţional)

– 50g crema caju

sare şi piper după gust

 

Mod de preparare supă cremă de mazăre:

1. Eu am fiert la aburi prazul şi mazărea în ideea de a menţine cât mai mulţi nutrienţi în interiorul legumelor. Am pus în oala cu aburi mazărea congelată împreună cu prazul. Acestea fierb destul de uşor cam în aproximativ 15 min la foc mediu.

2. Apoi le introducem în blender împreună cu jumătatea de avocado, sare şi piper. Vrum vrum împreună cu apa care a fost în oala cu aburi. Eu am folosit 750ml de apă. Cel mai bine este introduceţi treptat apă în blender astfel încât decideţi pe parcurs cât de densă doriţi fie.

Aici depinde foarte mult cât de cremoasă/ apoasă doriţi devină. Atenţie ca la început este necesar puneţi mai multă apă în oala la fiert pentru aceasta se evaporă prin procesul de fierbere.

3. Smântâna de caju este super simplu de făcut. Tot ceea ce aveţi nevoie este un blender, 50g de caju crud – hidratat în prealabil (2-3 ore) şi apă plată proaspată cât acopere caju-ul în blender. Vrum vrum până se transformă în pastă cremoasă.

urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

 

 

Leave a Reply