Retete, Supe / Ciorbe
comments 3

Supă cremă de dovleac

 

A sosit vremea rece! duce cu gândul la o leneveală bună, stat în casă, mâncat ceva bun şi călduţ. Poate citit o carte bună, lenevit în pat sau … poate chiar vizionat un film bun. Ahhh… începem cu începutul!  Mâncare caldă!  Am reţeta perfectă pentru asta.

Supă cremă de dovleac pentru timpul rece 

Aşa este atunci când te gândeşti la dovleac, te duce cu gândul la plăcintă de dovleac? sau poate dovleac copt? Astăzi propun ceva diferit!

Ingrediente:

– 1 dovleac mic de aproximativ 1 kg – curăţat de coajă
– 2 cartofi mici
– un sfert de ţelină
– 1 morcov
– o lingurita chimion
– o linguriţă chimen

img_0949

Am tăiat în cubuleţe toate ingredientele şi apoi le-am pus la fiert în aburi. Aici este alegerea voastră, puteţi le fierbeţi în apă sau la aburi. Când au început să devină moi, am oprit focul. Le-am lăsat se răcească şi le-am transferat în blender pentru a le mixa timp de 20-30 secunde. Pentru a ajută blenderul în mixarea legumelor, am adăugat apa rămasă de la fierberea legumelor în aburi, aproximativ 1 litru. Am adăugat şi linguriţa de chimen si chimion în blender pentru a pătrunde uşor uşor în gustul supei.

Am ales opţiunea de a nu cali ingredientele la început, pentru a merge pe varianta mai light şi mai sănătoasă!

Cantităţile folosite ajung pentru 5-6 porţii.

De ce supă crema de dovleac?

1. Este sezonul dovleacului.
2. Are un gust dulceag, este perfectă şi pentru potolirea poftei de dulce.
3. Este o supă crema foarte săţioasă şi delicioasă. Îţi crează stare de saţietate mult mai mult timp decat o supă simplă de legume.
4. Este perfectă pentru sezonul rece: Protejează organismul de răceală şi întăreşte sistemul imunitar, datorită bogăţiei în vitamina C a dovleacului.
5. Dovleacul: este surprinzător de bogat în antioxidanţi şi vitamine.

Doar o felie de 100 de grame de dovleac conţine aproximativ 300% din doză zilnică recomandată de vitamina A. Aceasta este esenţială pentru sănătatea ochilor. Staţi fără griji nu se pune problema de exces de vitamina A. Dovleacul este plin şi de carotenoizi, inclusiv beta-caroten. Acesta este transformat în organism în vitamina A, necesară vederii optime.

 

img_0952

 

Va urez poftă bună!!! Şi nu uitaţistaţi la căldurică 🙂

3 Comments

  1. Irina Spiridon says

    Eu am incercat o reteta similara si i-am mai adaugat niste seminte de dovleac usor coapte. Ii schimba un pic aroma si sunt si foarte hranitoare 🙂

  2. Ioana says

    Ador supa de dovleac ! Eu adaug si un pic de ghimbir, dupa gust, 1-2 mere verzi ( suna ciudat insa ofera un gust exotic supei ) si un praz ( partea alba).


Leave a Reply