pranz / cina, Retete raw vegane, Uncategorized
Leave a comment

Spaghete – noodles din dovlecel!

 

V-am mai povestit și în alte ocazii că eu încerc să mănânc cât mai sezonier posibil și încerc să introduc cât mai multe crudități în alimentația mea zilnică. Am descoperit că în acest fel mă simt mult mai bine, mai energică și mai pozitivă!

 

Din acest motiv propun această rețetă de spaghetti / noodles din dovlecel crud. După cum probabil deja știți, prin prepararea termică – se pierd mulți nutrienți – așadar nu mai stați pe gânduri – testați rețeta de spaghetti dovlecel crud – va asigur că o să va placă!

Ingrediente spaghetti dovlecel:

 

  • 1 dovlecel spiralizat sau zucchini
  • 1 mână generoasă de busuioc proaspat
  • 30g caju
  • 2 căței de usturoi romanesc
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare & piper
  • 1 linguriță fulgi de drojdie inactivi (opțional)

Mod de preparare spaghete dovlecel:

 

 

Pasul 1: Hidratăm caju-ul pentru 3-4 ore. Dacă cumva uitați să hidratați caju-ul atunci există o variantă în care puteți “păcăli” procesul de hidratare. Turnați apa caldă spre fierbinte peste caju și lăsați-l la hidratat 30 min.

 

Pasul 2: Introducem în blender caju-ul, busuiocul proaspăt, usturoiul, condimentele și fulgii inactivi. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-o pastă cremoasă verzulie ☘️

 

Pasul 3: Spiralizam dovlecelul. Dacă nu dețineți un spiralizator (vezi video) atunci vă recomand să folosiți o mandolină sau să tăiați dovlecelul în fâșii subțiri cu ajutorul cuțitului. Vor ieși la fel de delicioși și gustoși 😍

 

Pasul 4: Amestecăm cremosul și deliciosul sos cu dovlecelul proaspăt spiralizat și tadam … o masă simplă dar delicioasă și nutritivă!

 

❤️RETETA VIDEO! ❤️

 

Leave a Reply