pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Spaghete cu sos pesto homemade

De multă vreme nu am mai pregătit o reţetă epică – simplu de preparat şi gata de înhăţat 🙂 Aşa m-am gândit la o porţie de spaghete cu pesto homemade! Este o reţetă super simplă de preparat, adaptată cerinţelor şi dorinţelor celor care nu au foarte mult timp la dispoziţie. Mi-a satisfăcut pe deplin papilele gustative, mai mult decât atât, mi-a adus un aport de nutrienţi echilibrat şi bine proporţionat.

Ce tip de spaghete?

Spaghetele folosite sunt integrale, astfel încât digestia lor treptată nu îmi impacteze lansarea bruscă de insulină în organism şi îmi producă dezechilibre, aşa cum se întâmplă în cazul pastelor din făină albă! Va recomand evitaţi folosirea pastelor din făină albă din simplul motiv nu au nici un aport nutritional, ba mai mult contribuie şi la dezvoltarea ţesutului adipos.

Pesto-ul este o creaţie proprie, este o versiune light plină de minerale şi nutrienţi, care favorizează alcalinizarea organismului şi asimilarea treptată a nutrienţilor!

Ingrediente pentru 2 porţii:

– 1 mâna de spaghete integrale

– un avocado mediu

– 3 căţei usturoi

– 1 mâna vlăstari de mazăre

sare după gust

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Punem la fiert spaghetele timp de 15 minute până se umflă uşor. Apoi le scurgem de apă si le clătim sub un jet de apă rece.

Pasul 2: Punem în robotul de bucătărie avocado-ul cu vlăstarii de mazăre + usturoiul şi sarea. Vrum vrum până se transformă într-o pastă super cremoasă.

Pasul 3: Amestecăm pastele cu pesto-ul de mazăre şi avocado.

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

Vă urez poftă bună!

Leave a Reply