Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Smoothie cu frişcă de cocos!

Doresc să vă fac cunoştinţă cu o versiune mult mai sănătoasă de frişcă. Poate reusesc să vă conving că putem înlocui acea variantă de frişcă conventională plină de chimicale. Asadar versiunea descoperită de mine este – Frişcă făcută din laptele de cocos. Am ales introduc această frişcă într-un smoothie foarte consistent – plin de nutrienţi şi vitamine. Aşa cum v-am obişnuit este vorba despre o reţetă simplă care nu necesită mult timp de preparare. Frişca de cocos poate fie folosită şi în alte versiuni de smoothie – puteţi adaptaţi reţeta conform preferinţelor voastre. Aici şi aici găsiţi alte 2 idei de smoothie-uri super sănătoase!


Ingrediente 2 porţii smoothie cu frişcă cocos:

– 1 conservă lapte cocos

– 2 banane

– 5 linguri fructe pădure congelate

– 100ml apă plată

pudră proteică vegetala de migdale (opţional). Eu o folosesc pentru a introduce mai multă proteină în organism.

Mod de preparare smoothie:

Conserva de lapte cocos trebuie lăsată la frigider peste noapte. A doua zi o deschidem şi scoatem cu lingura jumătate conţinut de conservă. Introducem într-un mixer laptele care va avea o textură foarte densă compactă ca de unt tare. Mixăm cam aproximativ 3-4 minute până ce laptele dens îşi schimbă textura în una pufoasă şi cremoasă ca de frişcă.

Între timp introducem în blender cele 2 banane împreună cu fructele de pădure si pudra proteica de migdale + 100 ml apă. Vrum vrum până se transformă într-o textura omogenă cremoasă. Am ornat smoothie-ul cu fulgi de cocos, scortisoară, fructe de goji si dude uscate!

 

îl savuraţi cu plăcere!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply