Retete, sucuri si smoothies
comments 3

Smoothie cu afine împotriva racelii!

Întărirea sistemului imunitar!

Una din modalităţile prin care ne putem întări sistemul imunitar este cu ajutorul fructelor de sezon, şi anume fructele de pădure.

Ingrediente smoothie afine:

– 100ml apă plată
– 1 banană coaptă bine
– 3 linguri afine de pădure
– 1 lingură cătină
– 1 linguriţă miere

 

Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă pentru 15 secunde….va rezulta ceva absolut delicios şi sănătos!!

Smoothie-ul poate înlocui o gustare între mese sau chiar poate fi consumat drept mic dejun, în funcţie de obiectivele fiecăruia dintre noi. Smoothie-ul nu conţine multe calorii datorită fructelor de pădure. In aceelasi timp dacă este consumat la micul dejun va furniza energie treptat în prima parte a zilei şi poate înlocui cu uşurinţă nevoia de cafea.

 

afini1final

 

Afine:

Mie personal îmi place folosesc afinele de pădure pentru au un gust mult mai intens faţă de cele de cultură. Sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanţi, ele stimulează sistemul imunitar. Reduc nivelul zahărului din sânge, stabilizând astfel nivelul glicemiei.

Au rol în scăderea colesterolului rău şi trigliceridelor. Accelerează tranzitul intestinal şi curată colonul de reziduurile acumulate în timp.

Cătina:

Cel mai bun vaccin antigripal. Fructul este bogat în vitamina C (de două ori mai mult decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele). Preparatele pe baza de cătină sunt recomandate în caz de: răceli, viroze respiratorii, pojar, afecţiuni gastroduodenale, afecţiuni hepatice sau oculare, ulcer gastric, ateroscleroza. Mai multe detalii despre proprietatile cătinei aici.

Bananele sunt săţioase, recunoscute pentru conţinutul mare de potasiu. Ele mai conţin şi vitamina A, B şi B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, şi chiar fier şi zinc. Au un conţinut scăzut de sare, este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială.

 

Papilele gustative vor fi in extaz!!!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

3 Comments


Leave a Reply