Smoothie Banană cu dovleac şi curmale
- 1 Banană
- 1 felie dovleac portocaliu (2cm)
- 5-6 curmale deshidratate/uscate
- un vârf de scorţişoară
- 150ml apă plată
Se amestecă toate ingredientele în blender aproximativ 15-20 secunde şi iese yummmi.
Ştiu că suntem obişnuiţi să servim dovleacul fie în plăcinte, fie copt la cuptor, dar…
Stiai ca dovleacul se poate manca si crud?
Dovleacul este surprinzător de bogat în antioxidanţi şi vitamine.
Doar o felie de 100 de grame de dovleac conţine aproximativ 300% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Ea este esenţială pentru sănătatea ochilor. Staţi fără griji nu se pune problema de exces de vitamina A. De asemenea dovleacul este plin şi de carotenoizi, inclusiv beta-caroten. Acesta este transformat în organism în vitamina A, necesară vederii optime.
Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Dovleacul este o sursă bună de potasiu care ajută organismul să îşi recapete echilibrul electrolitic după depunerea unui efort fizic.
Curmalele:
– bogate în potasiu şi sărace în sodiu;
– ele echilibrează activitatea sistemului nervos;
– ajută organismul spre o bună funcţionare a inimii;
– fibrele alimentare din curmale, ajuta la deplasarea cu uşurinţă a reziduurilor prin colon;
– ajută la prevenirea colesterolului rău (LDL).
Prin urmare vă recomand să consumaţi smoothie-ul după un antrenament fizic pentru reîncărcarea organismului cu energie. Atât dovleacul cât şi curmalele conţin potasiu. Acest mineral care este foarte important în creşterea şi refacerea musculară.
În final papilele gustative vor fi în extaz!!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!