equilibrium
Leave a comment

Slabire brusca – Experiment personal! Rezultate impresionante!

 

Dietă Low Carb!…Low Fat!…Low Protein! Sună cunoscut? Diete sărace sau bogate în anumiţi nutrienţi care ne ajută slăbim brusc şi arătăm de milioane?

Eu le observ pe multe pagini de internet!

 

Ca oricare femeie care îşi doreşte arate slim&fit, am experimentat pe pielea mea diferite “diete” de slăbire mai mult sau mai puţin inventate de mine la momentul respectiv. Principiul de baza era simplu – înfometarea. Cu cât mai înfometată eram, cu atât mai repede slăbeam.

Aceste gânduri legate de greutate au început îmi pătrundă în minte acum multi ani. Au inceput odată cu începerea perioadei adolescenţei, când hormonii o luaseră razna. A continuat ani la rândmotivaţia fiind destul de mare. Trebuia arăt bine în costumul de baie sau în rochiţele văratice.

Bineînţeles rezultatele îşi făceau apariţia destul de repede, în aproximativ 2-3 săptămâni reuşeam slăbesc 4-5 Kg. Apoi, când bineînţeles ajungeam la greutatea dorită, îmi reluăm vechile obiceiuri culinare, care constau în foarte multe dulciuri, în special ciocolată 🙂

 

cantar

Ca majoritatea femeilor nu aveam răbdarea şi nici informaţia necesară de a îmi modifica stilul de viaţă şi a slabi treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna. Preferăm recurg la diete drastice, cu efecte rapide. Doream  implice cât mai puţin sport şi dureze o perioada cât mai scurtă, pentru ca bineînţeles apoi reîntorc la ceea ce îmi place.

 

Ţin menţionez pierderea bruscă în greutate îmi aducea la pachet şi simptome neplăcute. Aici refer la stările de ameţeală pe care începeam le am, stările de moleşeală şi lipsa de energie, ce mai … corpul era slăbit şi epuizat de puteri.

De asemenea doresc menţionez rezultatele analizelor de sânge erau mereu proaste: lipsa calciu, magneziu, fier…Despre cum am combatut carentele grave de nutrienti, citeste aici.

 

suc-verde-1

Propun pătrundem în zona care ne interesează, şi anume: Ce efecte are o slăbire bruscă?

 

1. Otravirea organismului cu propriile toxine:

Important de subliniat este în decursul anilor, în ţesutul adipos se stochează anumite substanţe chimice industriale (din alimentele pe care le ingerăm). Această maşinărie inteligentă numita organismul uman, nu le lasă în circulaţie. Nu le permite ajungă la organele vitale în doze toxice. Din păcate atunci când slăbirea este bruscă, rezultatul este te otrăveşti cu propriile toxine stocate în grăsime. Astfel afectezi negativ tot metabolismul. Efectele apar imediat (ameţeli, stări de rău, scăderea imunităţii, căderea părului, dereglari hormonale, afectarea ciclului menstrual). Sau pe termen lung (îmbătrânire prematură, riduri, osteoporoză, afectarea capacităţilor intelectuale).

2. Slăbirea sistemului imunitar al organismului

Cum menţionam şi mai devreme, pierderea rapidă în greutate este asociată cu slăbirea sistemului imunitar al organismului. Puteţi deveni anemice, aşa cum am experimentat eu, iar corpul vostru va fi vulnerabil chiar şi la o banală răceală, din cauza sistemului imunitar afectat.

3. Distrugerea stratului de colagen

Odată cu înfometarea şi slăbirea bruscă are loc şi distrugerea stratului de colagen pe fondul lipsei vitaminelor (în special vit C) şi a carenţelor proteice. Colagenul sprijină corpul din multe puncte de vedere, pornind de la susţinerea vaselor de sânge până la cea a pielii. Efectele sunt vizibile la nivelul pielii. Atunci când încep apară ridurile, celulita, cadă părul, apariţia vergeturilor, îmbătrânirea pielii, descuamarea pielii, aparitita iritatiilor.

4. Diminuarea masei musculare şi osoase

Atenţie odată cu piederea în grăsime, are loc şi diminuarea masei musculare şi osoase, lucru pe care nu îl dorim!! De aceea este recomandat atunci când te apuci de o cură de slăbire, îţi hrăneşti corpul din abundenţă cu alimente bogate în minerale, vitamine şi proteine curate. Este recomandat ca slăbirea se facă din grăsime, apă reţinută în exces, conţinutul intestinal şi nu din masă musculară şi osoasă.

5. Intoxicarea ficatului

Cu cât vrei slăbeşti mai repede, cu atât ficatul va suferi mai mult. Grăsimile nu mai sunt procesate în mod corect. Unul dintre rolurile esenţiale ale ficatului este acela de a produce colesterol şi de a metaboliza grăsimile din corp. Însă atunci când ficatul suferă, grăsimile ajung în organism fără a mai fi procesate corect şi ele se depun unde nu ar trebui.

Concluzie:

 

Datorită multitudinii de informaţii care circulă peste tot, avem tendinţa să uităm scopul principal:  slăbitul prin echilibru şi menţinerea greutăţii pe termen lung.
Slăbire bruscă nu acordă timp organismului să elimine toxinele şi să se readapteze la nouă greutate, de aceea se crează efectul de yo-yo.
Un ritm optim al slăbirii este acela în care înveţi să mănânci echilibrat, să te antrenezi, şi în care înveţi să îţi trasformi modul de viaţă. Slăbirea (reglarea naturală a greutăţii) este un rezultat al schimbării modului de viaţă, nu al unor măsuri drastice de moment.
Orice pierdere în greutate într-un ritm mai mare de 700-1000g din greutatea corporală într-o săptămâna nu reprezintă sănătatea.

Iubiţi Sănătatea!

Leave a Reply