pranz / cina, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Idee de Salată sănătoasă sau Snack on the go!

Lipsa de timp liber?

presupunem nu avem timp ne pregătim prânzul, cina sau o gustare sănătoasă între mese! presupunem suntem una din acele persoane care trăim mereu pe fugă şi nu putem aloca foarte mult timp pregătirii mesei. Ritmul de viaţă actual este super rapid şi ne îndeamnă la cât mai multă viteză în tot ceea ce facem.

Cuvântul magic pe care am încercat de atâtea ori -l amân sau -l evit este Multifuncţional! Cu cât mai multifunctionali suntem cu atât mai bine pentru acest sistem în care convieţuim! Adaptarea noastră nu ar trebui să se refere şi să ne îndemne  uităm de noi şi de nevoile noastre principale.

Un lucru este cert . . . avem atât de multe de făcut, de gătit, de făcut curat, de muncit 8-9 ore pe zi, de crescut copii şi evident ultimul lucru şi totuşi cel mai important … pe ultimul loc rămâne hrana. Hrana este cea care ne oferă energie şi ne menţine sănătoşi. Aşadar şi prin urmare . . .

Vin cu o soluţie simplă simplă! Salată la borcan 🙂

Ingrediente:

– 2-3 morcovi medii

– 1 avocado

– 2-3 castraveţi medii

– 1 dovlecel

sare neiodată

dacă va place puteţi adăugaţi şi apio.

Mod de preparare:

Spălăm şi tăiem toate legumele în fâşii lungi pe transversal. Curăţăm avocado şi îl punem în robotul de bucătărie alături de un praf de sare. Dacă nu deţinem un robot de bucătărie, atunci pur şi simplu zdrobim avocado-ul cu furculiţa până ajunge la o textură cremoasă!

Eu am dus ideea la “next level” şi am preparat salata şi ca pe un desert – am adăugat mango. Prin urmare am tăiat mango-ul în bucăţele ca în poza mai jos prezentata împreună cu un morcov şi am făcut dressingul din avocado si mango maruntiti in robot. Fără sare adăugată . . . nu prea merge.

Ţi-a plăcut reţeta? 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂

Vă urez poftă bună!

Leave a Reply