Retete, Salate
Leave a comment

Salată Rainbow cu dressing de tahini !

 

Această salată rainbow este minunată! Curcubeu pe cerul gurii!

Eu personal consum în fiecare zi câte o salată! Mi-am creat acest obicei sănătos zic eu prin care consum zilnic o salată enormă din spanac, salată, rucola, morcov, sfeclă, apio, castravete, ardei, ridichi etc!

 

Chiar dacă este sezonul rece – încerc să consum cât mai multe crudități! De ce? Pentru că mă face să mă simt bine! Am energie! Mă simt fresh! Și îmi întăresc sistemul imunitar prin consumarea alimentelor verzi! Totuși am observat că salata alunecă 🙂 mult mai bine învelită cu un dressing cremos, untos, zemos 🙂
 
Așadar m-am gândit la o super idee de salată! Și mai ales cu un super dressing de salată! Sos de tahini (pastă de susan) colorată cu turmeric și suc de sfeclă! Inspirația vine de la restaurantul Aubergine centrul vechi!

Ingrediente salată rainbow:

– 1 mână de rucola
 
– 1 castravete
 
– 1/2 morcov dat prin răzătoare
 
– 1 ardei kapia roșu
 
– 2 /3 roși cherry 

 

Puteti să adaugați ingredientele preferate!

Ingrediente dressing:

 – pastă de susan (tahini) – fie cumpărată fie făcută în casă (reteta aici)
 
 – 1 linguriță turmeric pudră
 
 – 4 / 5 linguri de suc de sfeclă (eu am stors o sfeclă la aparatul prin presare la rece)!
 
Se amestecă turmericul și sucul de sfeclă cu sosul de tahini! Simplu și rapid! Voi evident că puteți să alegeți orice altă combinație de crudități pentru a crea această salată! Secretul constă în dressing! De asemenea eu am mai adăugat și puțin zeamă de lămâie pentru a mai subția tahini-ul!

 

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Salata Rainbow cu sos tahini

Leave a Reply