Retete, Salate
Leave a comment

Salată mexicană cu fasole neagră şi porumb!

Ce mănâncă cu precădere mexicanii? Tortilla? Quesadilla? Taco? Enchiladas? 🙂 Şi ce au toate în comun? Oare fie porumbul şi fasolea 🙂 Toate sunt făcute fie pe bază de porumb fie pe bază de fasole. În cazul în care nu ştiai – porumbul în Mexic are o istorie de 10.000 de ani. Noi suntem mici copii pe lângă istoria mexicului cu porumbul 🙂 Şi pentru este cam complicat ajungem în Mexic – atunci aducem Mexicul la noi 🙂 Şi pentru este vară şi avem porumbul în sezon şi legume din belşug – atunci m-am gândit ar fi plăcut preparam o salată simplă dar delicioasă!

Ingrediente salată mexicană:

– 100g fasole neagră fiartă

– 4 fire de kale

– 5 linguri porumb proaspăt romanesc

– 2 roşii proaspete

– 1 ardei roşu

– 1 ardei verde

– o bucăţică varză roşie

– un castravete

jumătate avocado cremos

Ingrediente dressing:

– 2 linguri ulei de măsline extravirgin

jumătate de lămâie

– un praf de sare neiodată

-1 lingură seminţe cânepă

– un praf de paprika iute (optional)

Mod de preparare salată mexicană:

1. Hidratăm fasolea peste noapte şi apoi o fierbem la foc mediu timp de aproximativ 1 oră! Putem fierbe o cantitate mai mare de fasole şi apoi o putem congela pentru a economisi timp pentru salata viitoare 🙂.

2. Fierbem porumbul, aşteptăm se răcească şi curăţăm boabele de porumb. Dacă suntem mai comozi – atunci putem îl cumpărăm deja fiert sau la borcan. Atenţie pentru cel la borcan nu conţină adaos de zahăr! Dacă alegem îl fierbem noi – putem aplica aceeaşi metodă – fierbem o cantitate mai mare şi o congelam!

3. Tăiem toate legumele în pătrăţele mici mici şi drăguţe. Tăiem şi kale-ul în fâşii subţiri şi firave.

4. Amestecăm toate legumele împreună cu boabele de porumb şi fasole.

5. Dressing-ul este foarte simplu: ulei de măsline extravirgin + lămâie + sare + paprika. Toate amestecate cu legumele suculente delicioase.

aveţi poftă!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply